Økonom til arbejdet med ny makroøkonomisk model

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Har du lyst til at bidrage til arbejdet med en ny makroøkonomisk model, som vil blive et helt centralt værktøj til finansministeriets mellemfristede fremskrivninger og konjunkturvurderinger for dansk økonomi? Så er en stilling i Finansministeriets Makropolitiske center måske dit næste job.

Om stillingen Vi søger en medarbejder, som kan følge udviklingen og bidrage til implementeringen af en ny makroøkonomisk model (MAKRO) i Finansministeriets departement. Modellen vil komme til at udgøre den beregningsmæssige ramme omkring de mellemfristede fremskrivninger og konjunkturvurderinger for dansk økonomi, som spiller en central rolle i tilrettelæggelsen af finanspolitikken. Derudover vil modellen blive anvendt til at vurdere de makroøkonomiske konsekvenser af økonomisk-politiske tiltag og stød til økonomien.

Udviklingen af en betaversion af modellen er i sin afsluttende fase, og den forventes at blive offentliggjort sidst i 2021. Herefter vil der sideløbende med den videre udvikling være fokus på praktisk implementering med henblik på, at Finansministeriets departement overgår til MAKRO som det primære værktøj til mellemfristede fremskrivninger og konjunkturvurderinger.

Udviklingen af selve modellen varetages af en dedikeret modelgruppe under DREAM-gruppen. Der kan læses mere om projektet på deres hjemmeside: https://dreamgruppen.dk/makro/

Stillingen i Finansministeriets departement vil blandt andet have fokus på at kvalitetssikre modellen og dokumentationen heraf i lyset af den kommende anvendelse i Finansministeriet. Dette vil blandt andet ske ved at udføre analyser af og med modellen. Arbejdet vil over tid få større fokus på implementering og anvendelse af modellen i praksis – men den løbende videreudvikling af modellen vil fortsat skulle følges. Stillingen indebærer et stort ansvar for faglig sparring med modelgruppen samt at opbygge indgående modelkendskab i departementet.

Arbejdet vil give et unikt indblik i både det faglige grundlag for og praktiske arbejde med mellemfristede fremskrivninger, konjunkturvurderinger og makroøkonomiske konsekvensvurderinger i Finansministeriets departement.

Om dig Vi forventer, at du:

  • er uddannet økonom (fx cand.polit. eller cand.oecon.) med relevante faglige kompetencer
  • er motiveret af at anvende økonomisk teori og metode til at lave analyser af høj faglig kvalitet, der samtidig har direkte relevans for politiske beslutninger
  • har gode samarbejdsevner og motiveres af arbejdsopgaver, hvis resultater har betydning for samfundet
  • kan formidle ofte komplekse beregningsresultater og problemstillinger på en måde, så de er let tilgængelige for andre
  • er interesseret i og velorienteret om samfundsøkonomiske problemstillinger, herunder kort- og langsigtede udfordringer for dansk økonomi
  • har lyst til at arbejde med de nævnte opgaveområder tæt på de politiske processer og trives i et til tider hektisk miljø med korte deadlines.

Konkret erfaring med anvendelse af makroøkonomiske modeller til fremskrivninger og konsekvensvurderinger, udvikling af (makro)økonomiske modeller og/eller udarbejdelse af makroøkonometriske analyser vil være en fordel, men er ikke en forudsætning.

Om os Du vil blive ansat i Makropolitisk Center (MPC), som har ansvaret for vurderinger af udfordringerne for finanspolitikken gennem mellem- og langsigtede fremskrivninger, såvel som konsekvensvurderinger af strukturpolitiske tiltag.

Centrets analysearbejder spænder generelt over både mikro- og makroøkonomiske sammenhænge, og trækker derfor på både registerdata og de mellemfristede fremskrivninger. Dette omfatter eksempelvis indvandrernes nettobidrag til de offentlige finanser, analyser af det demografiske træk og konsekvenser af ændringer i tilbagetræknings- og uddannelsesmønstre.

MPC spiller en central rolle i rådgivningen og planlægningen af den økonomiske politik og står for beregninger af blandt andet den strukturelle saldo, outputgab, finanspolitikkens aktivitetsvirkning samt det finanspolitiske råderum og holdbarhed. Centerets arbejde omfatter også konsekvensberegninger på både makroøkonomiske og registerbaserede modeller, herunder af ændringer i pensions- eller skattesystemet.

Vi tilbyder et job i Finansministeriets analytiske kraftcenter, hvor du sammen med engagerede og dygtige kolleger vil komme til at bidrage til centrale dele af det faglige grundlag for fastlæggelsen af den økonomiske politik helt tæt på den politiske beslutningsproces.

Finansministeriet som arbejdsplads Finansministeriet indtager en central rolle i det politiske maskinrum på Slotsholmen og spiller en vigtig og koordinerende rolle i udarbejdelsen af regeringens politik.

Det karakteriserer Finansministeriets medarbejdere, at de er ambitiøse på egne og samfundets vegne og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, og hvor resultaterne har betydning for samfundet. Samtidig er holdånd og samarbejde med kollegerne en bærende værdi for medarbejderne i Finansministeriet.

I Finansministeriet er der fra begyndelsen af din ansættelse fokus på din faglige og personlige udvikling gennem tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne og via introduktionsforløbet "FM KickStart". Hvert kontor og center er desuden organiseret i relativt små enheder, der giver gode rammer for faglig sparring og rådgivning fra din nærmeste chef.

Se mere om at arbejde i Finansministeriet her.

Ansættelsesvilkår Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Digitaliseringsstyrelsen, Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Yderligere oplysninger Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Peter Eibye Bache på tlf. 25 26 27 89 / [email protected].

Ansøgning Hvis stillingen har din interesse, så tryk på ”Søg stillingen” og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer (både for bachelor- og kandidateksamen) og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest den 25. august 2021.

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 11.8.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København K
  • Onsdag den 25. august 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i København K over tid

Dato Alle jobs som økonomer
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0