Strategisk økonomistyring på Københavns Universitet (KU)

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K



Vil du arbejde med økonomistyring på et område, hvor udviklingsprojekterne står i kø? Er du analytisk skarp, og kan du drive højt prioriterede strategiske udviklingsprojekter, der skal løfte økonomistyringen og understøtte KUs muligheder for at prioritere? Vi søger en kollega, der vil være med til at understøtte forskning og uddannelse i verdensklasse på KU - Danmarks ældste og største universitet.

KU er med 10.000 medarbejdere, 36.000 studerende og en omsætning på ca. 11 mia. kr. et af Europas største universiteter. Omtrent halvdelen af vores økonomi er finansieret via Finansloven, mens resten er finansieret fra bl.a. private og offentlige fonde.

I den centrale koncernøkonomifunktion har vi ansvaret for KUs samlede økonomistyring. Vi står over for store udviklings- og implementeringsprojekter, ikke mindst implementeringen af stor administrationsreform på KU.

Det er vores kerneopgave at sikre, at økonomistyringen skaber værdi for alle dele af universitetet og samtidig understøtter en robust økonomi for KU med rum til strategiske prioriteringer. Vi stræber mod transparens og robusthed i økonomistyringen og gode beslutningsgrundlag til KUs ledelse og samarbejdsfora. Vi løser vores opgaver i dialog og samarbejde med kolleger på hele KU.

Om stillingen

I Økonomistyringssektionen er vi ca. 10 dedikerede medarbejdere, som har ansvaret for:

  • Universitetets overordnede budget og opfølgning
  • Udvikling af universitets økonomistyring, herunder budgetmodel, økonomistyring og -processer
  • Udarbejdelse af strategiske beslutningsoplæg og analyser

Store strategiske udviklingsopgaver står i kø. KU forventes i 2025 at skulle gennemføre en reform af det administrative område, herunder organisatoriske omlægninger af økonomistyringen. Reformen vil over de næste år forventeligt generere en række større strategiske udviklingsområder i Økonomistyringssektionen. Herudover skal vi bl.a. justere budgetmodellen på KU og videreudvikle økonomistyringen på IT-området og på vores bygningsområde.

Du vil få en nøglerolle i dette arbejde. Du vil være i tæt berøring med store dele af organisationen og skal udarbejde beslutningsoplæg til øverste ledelse og ledelsesfora på KU.

Om dig

Du har en relevant kandidatuddannelse (fx cand.polit., cand.oecon., cand.scient.pol., cand.scient.adm.) eller lignende relevante kompetencer, og du:

  • Kan arbejde systematisk med tal og data
  • Er analytisk skarp og kan hurtigt sætte dig ind i nye og komplekse områder
  • Er god til at præsentere komplekse problemstillinger i skrift og tale
  • Har relevant erfaring med økonomistyring i stat, kommuner eller lignende.


Herudover er det en fordel, hvis du

  • Er åben, nysgerrig og forstår værdien i at etablere gode professionelle relationer i organisationen, på tværs af fagligheder og organisatoriske niveauer
  • Kan trives i en varieret hverdag med både faste økonomistyringsopgaver og strategiske udviklingsprojekter
  • Har et godt overblik og vedholdende kan tilrettelægge komplekse og involverende processer.
  • Har erfaring med at arbejde projektorienteret.

Vi tilbyder

Vi er et stærkt team i en velfungerende stabsafdeling og kan tilbyde dygtige kolleger og spændende, varierede og udfordrende arbejdsopgaver. Vi prioriterer samarbejde højt, har en god og uformel omgangstone og har et stort fokus på den enkeltes og afdelingens trivsel.

Stillingen er organisatorisk placeret i Økonomistyringssektionen i Koncernøkonomi på KU.

Ansættelsen er på fuld tid, som udgangspunkt rekrutterer vi til en specialkonsulentstilling eller en chefkonsulentstilling, din indplacering vil afhænge af dine erfaringer og kompetencer.

Du indplaceres efter gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og akademikere i staten (AC-overenskomsten). Der er mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

Vi arbejder i flotte, historiske bygninger, midt i Indre By og lige ved Nørreport Station.

Ansøgning

Send din ansøgning bilagt CV og dokumentation for relevant uddannelse via www.jobportal.ku.dk (klik på ’SØG STILLINGEN’ nederst i opslaget), så den er Universitetet i hænde senest den 7. marts 2024.

Vi forventer at gennemføre ansættelsessamtalerne i uge 11 og med forventet opstart den 1. maj 2025.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte chef for økonomistyring Susanne Heunicke på telefon 51714351.

Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

KU er i færd med at designe en ny fælles administrativ organisering på KU, som forventes at medføre ændringer inden for det næste år til halvandet. Målet med den administrative reform er blandt andet at styrke det tværgående samarbejde, øge effektiviteten og sikre gode karriereveje for administrative medarbejdere på KU. Reformen vil indebære besparelser på administration. Du opfordres til at kontakte os, for at høre nærmere til sammenhængen mellem denne stilling og den administrative reform.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 15.2.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København K
  • Torsdag den 07. marts 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i København K over tid

Dato Alle jobs som økonomer
5. oktober 2024 0
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0