Økonom til tilsyn med banker

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Vil du være med til at sikre at vi har en ordentlig og robust finansiel sektor? Vil du være med til at føre tilsyn, som sikrer berettiget tillid til det finansielle system? Så har vi brug for dig i kontoret for tilsyn med de mindste SIFI-pengeinstitutter og mellemstore pengeinstitutter.

Hvad forventer vi af dig?
Vi har ansvaret for at føre tilsyn med de mindste SIFI-pengeinstitutter og mellemstore pengeinstitutter. Desuden er vi ansvarlige for tilsynet på markedsrisikoområdet på tværs af danske penge- og realkreditinstitutter. Du vil arbejde som undersøger, og du vil have fokus på at føre tilsyn med institutter. Vi går på inspektioner på tværs af kontorer, og du vil sammen med fagligt dygtige kolleger gennemføre inspektioner i både mellemstore og mindre pengeinstitutter med fokus på instituttets forretningsmodel og risici, ledelse og styring og overholdelse af den finansielle lovgivning, hvor du bl.a. vil møde institutternes ledelse og andre nøglepersoner. Og du vil gennem løbende kontakt, sagsbehandling og dataanalyse følge instituttets udvikling og medvirke til at danne et samlet risikobillede for det enkelte pengeinstitut og for sektoren som helhed. Vi forventer, at du med tiden opnår erfaring og viden, så du selv kan forestå inspektioner i institutterne. I forbindelse med inspektioner kan du forvente nogen rejseaktivitet.

Kan du sætte kryds ved følgende egenskaber, er du et godt match til stillingen:

1. Du har en høj faglighed og lyst til at lære
Tilsynsarbejdet kræver et solidt fagligt fundament. Det vil være en fordel at have kendskab til den finansielle sektor - gerne med en baggrund i sektoren. Du vil hos os få et godt og bredt kendskab til den finansielle sektor og lovgivningen, og du får hele Finanstilsynet som sparringspartner.

2. Du er god til at kommunikere
Du har gode kommunikationsevner og evner at omsætte din faglighed til et let forståeligt sprog. Du formulerer dig klart på skrift og i tale. Dine kommunikative evner vil blive sat i spil, når vi er i dialog med institutter og rådgivere, når vi udarbejder rapporter og afgørelser til institutterne, og når vi deler viden og observationer med vores kollegaer og direktion.

3. Du er resultatorienteret og tager ansvar
Du har hele tiden fokus på at skabe resultater og tager ansvar for at nå i mål med dine opgaver. Kompleksiteten i opgaverne er høj, men du tager alligevel styringen på dine opgaver og sikrer en god kvalitet.

4. Du er god til at samarbejde
Du er god til at samarbejde med andre, også selvom de har en anden faglig baggrund. Du kan indgå i teams med både yngre og ældre medarbejdere, som på forskellige områder kan have mere erfaring end dig. Du kan også samarbejde med institutterne og holde en god dialog.

Derudover forestiller vi os, at du:
• er uddannet som cand.polit., cand.oecon., cand.merc. bankuddannet eller lign.
• har erfaring fra den finansielle sektor, en anden styrelse eller tilsvarende
• eller har beskæftiget dig med det finansielle område i din uddannelse og har mod på at lære mere

Hvilke opgaver skal du især løse?
Du vil blive en del af et kontor med 18 medarbejdere, som primært er økonomer.

Kontoret er delt i to teams. Det ene holder øje med, at pengeinstitutterne er drevet forsvarligt, og at de har kapital nok til de risici, de har påtaget sig. Det er det team, du vil blive en del af. Du skal være med til at vurdere, om en forretningsmodel er holdbar, om ledelse og styring lever op til lovgivningens krav og god praksis, om instituttet forstår sine risici og har tilstrækkeligt kapital, og i det hele taget om et pengeinstitut overholder den finansielle regulering.

Du vil også komme til at behandle forskellige ansøgninger, f.eks. om ledelsesmedlemmers egnethed og hæderlighed, tilbagekøb af kapitalinstrumenter og genopretningsplaner. Vi tager på inspektioner ude i pengeinstitutterne. Det fylder en væsentlig del af vores hverdag at forberede og gennemføre inspektioner. Når vi ikke er i gang med inspektionsarbejdet, har vi en del løbende overvågning af pengeinstitutterne og sagsbehandling.

Kontorets andet team er ansvarlige for tilsynet på markedsrisikoområdet. Teamet er ansvarlige for udformning af praksis på området, deltagelse i internationalt arbejde, samt det løbende tilsyn med alle kreditinstitutters markedsrisiko. Dette omfatter både løbende analyser af data, dialog med institutter og inspektioner ude i institutterne. Du vil indgå i dialog med teamet på markedsrisikoområdet i forhold til de institutter kontoret har tilsynsansvar for.

Vi arbejder med komplekse og interessante økonomiske og juridiske problemstillinger, som har stor samfundsmæssig interesse, og vi skal følge med udviklingen. Det gør det sjovt og spændende at gå på arbejde hver dag. Vi sætter også pris på den gode stemning i kontoret.

Hvordan er dine ansættelsesvilkår?
Din ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet. Du vil blive indplaceret som enten fuldmægtig, special- eller chefkonsulent. I forbindelse med ansættelse skal du fremvise straffeattest.

Vi har et internt karriere- og kompetenceprogram, og når det kommer til arbejdsvilkår, er vi også en attraktiv arbejdsplads. Vi har flekstidsordning, betalt frokostpause, kantineordning, massageordning, renseriordning, fri parkering og fodbold-, løbe- og badmintonklubber.

Sådan ansøger du
Send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem på finanstilsynet.dk senest den 11. august 2021. Husk at uploade dit CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag sammen med din ansøgning. Vi tager ikke ansøgninger i betragtning, der er blevet indsendt på anden vis.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Spørgsmål?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til kontorchef Anne-Sofie Reng Japhetson på tlf. 41 93 35 31 eller vicekontorchef Bettina Høstrup på tlf. 33 55 83 50.

Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan du få ved at henvende dig til vores HR Rekrutteringspartner Simon Scott Hansen på tlf. 91 33 70 24.

Du kan læse mere om Finanstilsynet på www.finanstilsynet.dk – særligt under rubrikken ”Karriere”. Du kan også finde os på LinkedIn ved at søge på Finanstilsynet Danmark.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København Ø
  • Onsdag den 11. august 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i København Ø over tid

Dato Alle jobs som økonomer
7. september 2024 5
6. september 2024 5
5. september 2024 5
4. september 2024 7
3. september 2024 6
2. september 2024 6
1. september 2024 6
31. august 2024 6
30. august 2024 6
29. august 2024 6
28. august 2024 6
27. august 2024 6
26. august 2024 6
25. august 2024 5
24. august 2024 5
23. august 2024 5
22. august 2024 5
21. august 2024 4
20. august 2024 5
19. august 2024 5
18. august 2024 5
17. august 2024 5
16. august 2024 5
15. august 2024 3
14. august 2024 2
13. august 2024 2
12. august 2024 3
11. august 2024 3
10. august 2024 3
9. august 2024 3
8. august 2024 3