Økonom til tilsynet med anvendelse af interne modeller for kreditrisiko

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Praktik - København Ø

Vil du være ekspert i danske penge- og realkreditinstitutters anvendelse af interne modeller for kreditrisiko? Vil du være med til at sikre, at institutterne holder et højt niveau og løbende følger den konstante udvikling på området? Så har vi brug for dig i IRB-teamet i kontoret for tilsyn med de største pengeinstitutter.

Interne modeller får stadigt større betydning for danske kreditinstitutter. Modellerne bliver både brugt til beregning af kapitalkrav og i den daglige risikostyring. Og med den øgede fokus på digitalisering i den finansielle sektor er der mere end nogensinde brug for velfungerende modeller.

Som del af vores IRB-team kan du være med til at sikre en høj standard på et område med stor betydning.

Hvad forventer vi af dig?
IRB-området er både dynamisk og komplekst, men det skyldes kun delvist, at der er tale om statistiske modeller. I vores arbejde har vi i lige så høj grad fokus på, at IRB-institutterne har gode beslutningsprocesser og stærke kontrolfunktioner. Og så lægger vi vægt på, at institutterne generelt er rustet til opgaven og følger med udviklingen på et område, hvor regler såvel som markeds- og tilsynsmæssige standarder er under løbende forandring.

Du bør derfor have en basal forståelse for styrker og svagheder ved brug af modeller. Men det er mindst lige så vigtigt, at du har en generel interesse for risikostyring, og for hvordan man i praksis får modellerne til at fungere.

Kan du sætte kryds ved følgende tre karaktertræk, er du et godt match til stillingen:

1. Du har dine faglige færdigheder i orden
Du har en stærk faglig og analytisk profil, og du formår at sætte dig ind i kompliceret stof. Du vægter høj faglig kvalitet, og du har sans for detaljen uden at miste fokus på det væsentlige.

Det vil være en fordel at have viden om bankvirksomhed, risikostyring eller statistiske modeller. Men det vigtigste er, at du er en dygtig generalist med lyst og evner til at sætte dig ind i området.

2. Du er god til at tage ansvar og indgå i tæt samarbejde i mindre grupper
Hos os vil du hurtigt få ansvar. Det er derfor vigtigt, at du trives med at tage ansvar, og at du både kan arbejde selvstændigt og i mindre grupper. Vores teams er typisk på to-tre medarbejdere, og det er vigtigt, at alle bidrager til et godt samarbejde og til at skabe resultater.

Vores arbejde er alsidigt, så du skal trives med at have mange bolde i luften og samtidig sikre, at vi får leveret på de opgaver, der skal løses.

3. Du er god til at formidle budskaber, både skriftligt og mundtligt
Vi har mange forskellige interessenter både i og uden for den finansielle sektor. Det er derfor vigtigt, at du kan kommunikere professionelt og i et forståeligt sprog. Det er især vigtigt, at du kan sætte dig i modtagerens sted, så dine budskaber kommer tydeligt frem.

Det er også vigtigt, at du dels kan indgå i en konstruktiv dialog – dels stå fast på dine synspunkter, når det er nødvendigt.

Derudover forestiller vi os, at du:

  • er uddannet økonom (cand.polit., cand.oecon., cand.merc. eller lignende)
  • med fordel har erfaring fra den finansielle sektor, men du kan også komme i betragtning som nyuddannet med relevant faglig viden

Hvilke opgaver skal du især løse?
IRB-teamet er en del af Bankkontor 1, som har ansvar for tilsynet med de største danske pengeinstitutter. Kontoret har i alt 23 medarbejdere, og i IRB-teamet er vi 8 medarbejdere.

I IRB-teamet får du mulighed for sammen med dine kolleger at:

  • deltage i den løbende overvågning af IRB-området
  • behandle ansøgninger vedr. IRB-metoden
  • foretage tværgående analyser af IRB-institutterne
  • deltage i det internationale arbejde på IRB-området.

Du får et selvstændigt og alsidigt job med gode faglige og personlige udviklingsmuligheder. Du får via dine opgaver en dyb indsigt i brugen af modeller til risikostyring. Vi forventer, at du hos os udvikler en erfaring, som gør dig i stand til løbende at påtage dig mere og mere selvstændigt ansvar.

Hvordan er dine ansættelsesvilkår?
Din ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet eller på individuel kontrakt, hvis du uddannelsesmæssigt ikke er omfattet af statens overenskomster. I forbindelse med ansættelse skal du fremvise straffeattest.

Vi har et internt karriere- og kompetenceprogram, og når det kommer til arbejdsvilkår, er vi også en attraktiv arbejdsplads. Vi har flekstidsordning, betalt frokostpause, kantineordning, massageordning, renseriordning, fri parkering og fodbold-, løbe- og badmintonklubber.

Sådan ansøger du
Send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem på finanstilsynet.dk senest den 20. august 2021. Husk at uploade dit CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag sammen med din ansøgning. Vi tager ikke ansøgninger i betragtning, der er blevet indsendt på anden vis.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Spørgsmål?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til underdirektør Lars Stage på 33 55 83 34.

Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan du få ved at henvende dig til vores HR-rekrutteringspartner Simon Scott Hansen på 91 33 70 24.

Du kan læse mere om Finanstilsynet på www.finanstilsynet.dk – særligt under rubrikken ”Karriere”. Du kan også finde os på LinkedIn ved at søge på Finanstilsynet Danmark.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København Ø
  • Fredag den 20. august 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i København Ø over tid

Dato Alle jobs som økonomer
7. september 2024 5
6. september 2024 5
5. september 2024 5
4. september 2024 7
3. september 2024 6
2. september 2024 6
1. september 2024 6
31. august 2024 6
30. august 2024 6
29. august 2024 6
28. august 2024 6
27. august 2024 6
26. august 2024 6
25. august 2024 5
24. august 2024 5
23. august 2024 5
22. august 2024 5
21. august 2024 4
20. august 2024 5
19. august 2024 5
18. august 2024 5
17. august 2024 5
16. august 2024 5
15. august 2024 3
14. august 2024 2
13. august 2024 2
12. august 2024 3
11. august 2024 3
10. august 2024 3
9. august 2024 3
8. august 2024 3