DI søger student med flair for økonomiske analyser

Dansk Industri, Studiejob - København V

Få yderligere info om stillingen
Vil du være en del af et hold, der stræber efter at lave Danmarks bedste og mest nyskabende økonomiske analyser, der flytter samfundet og Dansk Industri - til gavn for vores mange medlemsvirksomheder? Og har du lyst til at indgå i et inspirerende team af dygtige og engagerede økonomer og studenter? Så har vi jobbet til dig. DI's enhed for økonomisk politik og arbejdsmarked søger en dygtig og engageret student, som kan bistå os i vores arbejde med økonomiske analyser.

Om os


I DI’s enhed for økonomisk politik og arbejdsmarked følger vi på tætteste hold konjunkturudviklingen i dansk og international økonomi samt den økonomiske politik. I den ledige stilling vil du komme til at arbejde tæt sammen med enhedens otte makroøkonomer. Herudover består enheden af fire arbejdsmarkedsøkonomer og en data scientist.

Vores ambition er at være Danmarks førende videnscenter omkring virksomhederne og deres økonomiske situation. Tre gange om året udarbejder vi en prognose for udviklingen i dansk økonomi, og fire gange om året tager vi temperaturen på dansk erhvervsliv på baggrund af en rundspørge til vores medlemmer i DI’s Virksomhedspanel.

Konjunkturovervågningen supplerer vi med tungere økonomiske analyser inden for eksempelvis eksport, produktivitet, konkurrenceevne, de offentlige finanser og investeringer. Vores analyser bygger både på egne data og eksterne data, herunder både registerdata og nyere, eksperimentelle datakilder. Vi fungerer også som talknusere internt i DI. F.eks. har vi udarbejdet en 2030-plan for dansk økonomi, der danner grundlag for DI’s politiske interessevaretagelse. Og vi står bag det analytiske fundament i DI’s undersøgelse af erhvervsvilkårene i kommunerne, Lokal Erhvervsvenlighed.

Vi sidder i åbent kontormiljø i vores lokaler på Rådhuspladsen og har en uformel omgangstone, hvor dialog, udvikling og samarbejde er i højsædet.

Om jobbet


Du vil indgå i vores dygtige studentergruppe på i alt otte studenter. Arbejdet giver dig rig mulighed for at få en praktisk vinkel på teorierne fra studiet. Og du vil indgå i de faglige diskussioner med afdelingens økonomer og få en god fornemmelse for dansk og international økonomi, samt problemstillinger i dansk politik.

Vi tilbyder god vejledning og oplæring. Du vil få et stort ansvar for egne opgaver, herunder at skrive analyser, bidrage til præsentationer og hjælpe med at holde oplæg både i og uden for DI. Herudover vil der være en række ad hoc opgaver på daglig basis, der spænder fra overvågning af økonomiske nøgletal over databehandling, beregninger og analyse. Vores vigtigste arbejdsredskaber er Excel, Python, SAS og R.

Arbejdstiden er som udgangspunkt omkring 15 timer om ugen med god mulighed for fleksibilitet, herunder læsefri til eksamener.

Om dig


Du studerer økonomi, er fagligt dygtig og har gode analytiske evner. Du har interesse for samfundsøkonomiske analyser og vil gerne arbejde i Excel. Måske har du allerede kendskab til programmering i f.eks. SAS, Python eller R – ellers vil du gerne lære det. Det vil være en fordel, hvis du allerede har erfaring med f.eks. programmering eller analyse fra studiet eller fra et andet job, men det er ikke et krav. Du har lyst til at bruge din teoretiske viden til at arbejde med praktiske økonomiske analyser og til at arbejde i en politisk organisation som DI.

Interesseret?


Hvis du vil vide mere om stillingen, kan du kontakte konsulent Asger Bjerg Pedersen på 5218 5921.

Bemærk, at vi ikke modtager ansøgninger med post eller på mail.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.9.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Få yderligere info og kontakt på Dansk Industri's hjemmeside: klik her......
Dansk Industri er Danmarks største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation. Vi repræsenterer 18.000 små og store virksomheder fra stort set alle grene af dansk erhvervsliv over hele landet. Vi varetager vores medlemmers arbejdsgiver- og politiske interesser - både lokalt og globalt ved hjælp af hundredvis af aktive medlemmers opbakning og engagement.
Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • 18.09.2024
  • Økonom
  • København V

Lignende jobs

  • Serviceøkonom eller Hospitality praktikant, start ...

    Fri kontakt
    Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at være hotellets knudepunkt? Så tror vi på, at du er vores nye Serviceøkonom eller Hospitality praktikant på Scandic Copenhagen. Vi ved, at du er skarp og handler hurtigt, når situationen kræver det.
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Service- og oplevelsesøkonomipraktikanter, praktik...

    Fri kontakt
    Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at være hotellets knudepunkt? Så tror vi på, at du er vores nye service- og oplevelsesøkonomipraktikant på Scandic Spectrum. Vi ved, at du er skarp og handler hurtigt, når situationen kræver det.
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonomikonsulent med ansvar for løn – søges til Da...

    Er du en fagligt dygtig økonomi- og lønkonsulent? Kan du sikre et højt fagligt niveau i dine opgaver? Kan du fastholde overblikket og styre dine prioriteringer i en dynamisk hverdag, så der er styr..
    • Økonom
    • København K
    Få mere info
  • Lead Compliance Officer in Business Banking

    Job ID: 25437Would you like to work with advisory compliance at one of the Nordic region’s leading financial institute/partner? We are now looking for a Lead Compliance Officer in Business Bankin..
    • Økonom
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i København V over tid

Dato Alle jobs som økonomer
22. august 2024 1
21. august 2024 1
20. august 2024 1
19. august 2024 1