DI søger student med interesse for datadrevne økonomiske analyser

Dansk Industri, Studiejob - København V

Få yderligere info om stillingen
Vil du være en del af et hold, der stræber efter at lave Danmarks bedste og mest nyskabende økonomiske analyser, der flytter samfundet og Dansk Industri (DI) - til gavn for vores mange medlemsvirksomheder? Så har vi jobbet til dig. DI's enhed for økonomisk politik og arbejdsmarked søger en dygtig og engageret student, som kan blive en aktiv medspiller i projekter, der involverer avanceret dataanalyse.

Om os

I DI’s enhed for økonomisk politik og arbejdsmarked er vores ambition at være Danmarks førende videnscenter omkring virksomhederne og deres økonomiske situation. Vi følger på tætteste hold udviklingen i dansk og international økonomi samt den økonomiske politik. Vi er storleverandør af de indsigter og analyser, der understøtter DI’s mål om at skabe stærke virksomheder i et stærkt samfund. F.eks. laver vi flere gange om året prognoser for dansk økonomi og tungere økonomiske analyser inden for eksport, produktivitet, konkurrenceevne og investeringer.

Vi har fokus på at bruge nye datakilder og -metoder i flere af vores analyser. I den forbindelse udnytter vi i stigende grad værktøjer fra data science i vores arbejde, eksempelvis webscraping, strukturerede databaser, tekstanalyse, statistiske modeller, clusteranalyse og GIS. Vi har senest brugt tekstanalyse til at undersøge omfanget af administrative byrder hos vores medlemsvirksomheder, og vi har opbygget strukturerede databaser om bl.a. kvinder i bestyrelser, energimærkning af bygninger og virksomheders regnskaber.

I den ledige stilling vil du komme til at arbejde tæt sammen med enhedens data scientist samt otte makroøkonomer. Herudover består enheden af fire arbejdsmarkedsøkonomer. Der vil desuden være muligheder for at knytte faglige fællesskaber med kolleger, der arbejder med data i andre dele af DI’s organisation. Vi sidder i åbent kontormiljø i vores lokaler på Rådhuspladsen og har en uformel omgangstone, hvor dialog, udvikling og samarbejde er i højsædet.

Om jobbet

Du vil indgå i vores dygtige studentergruppe på i alt otte studenter. Arbejdet giver dig rig mulighed for at få en praktisk vinkel på teorierne fra studiet, og du vil samtidig få god erfaring med arbejdet i en stor organisation, der har mange kompetencer og er med til at sætte dagsordenen i medierne og politisk.

Du vil være den primære student på brugen af nye analyseredskaber og -metoder, men der vil også være en række andre ad hoc opgaver. Vi giver dig god vejledning og oplæring, men der er også mulighed for at få et stort ansvar for egne opgaver.

Arbejdstiden er som udgangspunkt omkring 15 timer om ugen med god mulighed for fleksibilitet, herunder læsefri til eksamener.

Om dig

Du læser en uddannelse, der giver en grundlæggende forståelse for programmering og avanceret dataanalyse, f.eks. Data Science og Management (DTU), Matematik og Teknologi (DTU), Kunstig Intelligens og Data (DTU), Matematisk Modellering og Computing (DTU), Datalogi-økonomi (KU), Machine Learning og Datavidenskab (KU), Social Data Science (KU), Data Science (ITU) eller lignende. Vi ser gerne, at du er fagligt dygtig og har lyst til at lære nyt.

Det forventes, at du har erfaring med avancerede analysemetoder og programmering, f.eks. (men ikke nødvendigvis) i R, Python eller med brug af generativ AI fra studiet eller fra et andet job. Du har lyst til at bruge din teoretiske viden og praktiske færdigheder til at arbejde med økonomiske analyser. Du er selvstændig og kan lide at fordybe dig, men fungerer også godt i samarbejde med andre. Og så har du lyst til at arbejde i en politisk organisation som DI.

For yderligere informationer om stillingen kan du kontakte konsulent Asger Bjerg Pedersen på 5218 5921 eller data scientist Sarah Tomori Oyebo på 2128 7703.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 1.10.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Få yderligere info og kontakt på Dansk Industri's hjemmeside: klik her......
Dansk Industri er Danmarks største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation. Vi repræsenterer 18.000 små og store virksomheder fra stort set alle grene af dansk erhvervsliv over hele landet. Vi varetager vores medlemmers arbejdsgiver- og politiske interesser - både lokalt og globalt ved hjælp af hundredvis af aktive medlemmers opbakning og engagement.
Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • 01.10.2024
  • Økonom
  • København V

Lignende jobs

  • Serviceøkonom eller Hospitality praktikant, start ...

    Fri kontakt
    Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at være hotellets knudepunkt? Så tror vi på, at du er vores nye Serviceøkonom eller Hospitality praktikant på Scandic Copenhagen. Vi ved, at du er skarp og handler hurtigt, når situationen kræver det.
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Service- og oplevelsesøkonomipraktikanter, praktik...

    Fri kontakt
    Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at være hotellets knudepunkt? Så tror vi på, at du er vores nye service- og oplevelsesøkonomipraktikant på Scandic Spectrum. Vi ved, at du er skarp og handler hurtigt, når situationen kræver det.
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • DI søger student med flair for økonomiske analyser

    Fri kontakt
    Vil du være en del af et hold, der stræber efter at lave Danmarks bedste og mest nyskabende økonomiske analyser, der flytter samfundet og Dansk Industri - til gavn for vores mange medlemsvirksomheder? Og har du lyst til at indgå i et inspirerende team af dygtige og engagerede økonomer og studenter? Så har vi jobbet til dig.
    • Økonom
    • København V
    Få mere info
  • Økonomimedarbejder

    Økonomimedarbejder HK Forbundet søger en økonomimedarbejder til a-kassebogholderiet Vil du arbejde i et faglig stærkt miljø, hvor der er mulighed for at udvikle sig? Trives du med struktur og..
    • Økonom
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i København V over tid

Dato Alle jobs som økonomer
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0