Business Controller

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Taastrup

Vil du vejlede og støtte projektlederne i solid økonomistyring og -rapportering? Kan du sørge for 1:1 sammenhæng mellem projekt og økonomi? Så læs nærmere her!

I DSB accelererer vi digitaliseringen og investerer massivt i IT for at komme tættere på markedet og blive mere tilgængelige for vores passagerer. Vi indkøber nye tog og lokomotiver, og dette påvirker hele organisationen.

Det medfører en øget forventning til, at vi leverer effektiv ledelse, styring og opfølgning på vores mange IT-udviklingsinitiativer og deres forventede gevinst.

Office of the CIO - det er her, vi har brug for dig Vi søger nu en Business Controller til Office of the CIO, hvor overblikket over DSB's IT-aktiviteter er samlet. Vi sidder tæt på ledelsen og håndterer informationer, som vedrører mange mennesker og systemer.

Du bliver en del af et lille og professionelt team på seks specialister inden for portfolio management, dataanalyse/data science, forretningsrådgivning og administration.

Vi navigerer i et omskifteligt farvand og skal være i stand til at ændre retning med kort varsel. Vi lægger vægt på at have det godt sammen, og vi ser en klar fordel i at være et lille team, for vi kan nemt tilpasse os og er gode til at støtte hinanden, når vi har travlt eller behov for sparring.

”Det fede i jobbet er at arbejde med økonomien i projekter og portefølje- både ud fra et IT-ledelsesperspektiv og fra et Finance-perspektiv. Du får en styrende rolle, bliver eksponeret for hele organisationen og bliver bindeleddet, som får beslutningerne til at hænge sammen”. Leif, i DSB siden marts 2021, har tidligere varetaget rollen. Nu Head of OCIO.

I DSB IT er vi knap 400 mennesker.

Projekter, økonomi og rådgivning I denne rolle vil du bidrage til en god økonomi på projekt- og porteføljeniveau gennem samarbejde med og træning af projektlederne. I hverdagen kommer du til at møde mange mennesker, og du vil via dit engagement og fokus skabe synlige resultater for projektledere og andre samarbejdspartnere.

Du bliver den controller, der sammen med projektlederne får projektøkonomien i mål samtidig med, at du også leverer undersøgelser og anbefalinger til ledelsen.

Det bliver din opgave at

  • Holde styr på økonomien i hvert projekt – sammen med projektlederne
  • Udvikle projektledernes økonomiske forståelse ved at støtte dem i budgetlægning, business cases, prognose og afvigelsesforklaringer
  • Styre økonomi, prognose og budgetlægning på den samlede udviklingsportefølje samt udarbejde afvigelsesforklaringer på budget, prognose og forbrug
  • Gennemføre træningssessioner med projektledere, controllere samt andre, som spiller en rolle i økonomistyring og opfølgning på udviklingsinitiativerne – og selv udarbejde og vedligeholde uddannelsesmateriale


Du vil også arbejde med governance og bidrage med løsninger på, hvordan vi i fremtiden bliver endnu bedre til at økonomistyre i en udviklingsmodel, der inkluderer både scaled agile og projektmodeller. Du kommer til at tage initiativ og ansvar og arbejde på egen hånd.

Vi er altid på udkig efter måder at gøre det bedre på, og du vil trives hos os, hvis du gerne vil udvikle dig selv og den organisation du er i.

Hvem er du? Vi leder efter en person, som har arbejdet med projektøkonomi, gerne inden for IT.

Du kan sikkert genkende dig selv i flere af disse punkter

  • Nogle års erfaring med projektøkonomi i en større virksomhed, måske fra projektsiden eller fra økonomi-siden, og du har en god økonomisk forståelse
  • Kender dine værktøjer og kan relativt let fremskaffe data og analyser (vi bruger SAP, PowerBI, og Excel)
  • Har været med til at bygge noget op, fx implementeret governancemodeller, økonomimodeller eller en ny måde at arbejde med økonomisk kontrol og styring på
  • En videregående uddannelse på kandidatniveau

Hvad kan DSB tilbyde dig? DSB IT er kendetegnet ved en høj faglighed og de nyeste teknologiske værktøjer, som vi kontinuerligt udvikler på. Vi gennemfører årligt omkring 100 forretningskritiske digitale projekter.

Du kan se frem til

  • En arbejdsplads i Høje Taastrup i lyse og indbydende kontorer og tæt på offentlig transport. Du vil efter behov deltage i aktiviteter på andre af DSB's lokaliteter i Danmark, bl.a. vores lækre kursuscenter ved Knudshoved på Fyn.
  • Udvikling af dine færdigheder gennem kurser, uddannelse og "learning-by-doing". Hos os har du mulighed for at forfølge en karriere som fx specialist, Scrum Master, projektleder eller personaleleder
  • Fleksible arbejdstider og muligheden for at arbejde hjemmefra op til to dage om ugen
  • At blive en del af et stort fællesskab og en mangfoldig organisationskultur - hos os er der plads til alle uanset køn, etnisk baggrund, handicap, alder, seksuel orientering og religion


Vores personalegoder omfatter

  • Gratis transport med DSB til og fra arbejde, mulighed for at bruge dit togkort i fritiden og fire årlige rejser med din familie
  • (Træning i DSB’s eget fitnesscenter og) et fuldt medlemskab til alle centre i Fitness World – du betaler bare skatteværdien.
  • Pension og sundhedsforsikring med både forebyggelse og behandling
  • Sund og lækker frokostordning (og mulighed for at købe mad med hjem)

Lyder det som noget for dig? Så send din ansøgning, dit CV og gerne eksamensbeviser senest d. 2. oktober 2022.

Vi ser frem til at læse om dig og de erfaringer, du har gjort dig. Du kan vælge at uploade din ansøgning som en kort videopræsentation.

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte Head of OCIO, Leif Sonnesen på telefon 2468 2331.

#LI-BS1
#LI-hybrid

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Taastrup.

Jobbet er oprettet på vores service den 15.9.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • Taastrup
  • Søndag den 02. oktober 2022

Lignende jobs

  • Økonom i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at sikre en effektiv og stabil drift af vores økonomisystemer og vil du være med til at sikre, at vi løbende adopterer nye teknologiske muligheder i fremtiden?
    • Økonom
    • København V
    Få mere info
  • Økonom i København

    Kan du håndtere økonomien i udviklingsprogrammer og -projekter? Kan du styre detaljer, holde mange bolde i luften og bevare overblikket? Og interesserer det dig sammen med 3F at gøre en positiv for..
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom i Hellerup

    Ønsker du at arbejde i et miljø med inspirerende kolleger, hvor gensidig faglig respekt og samarbejde er nogle af nøgleordene? Får du energi, når du sammen med dine kolleger lykkes med fælles proje..
    • Økonom
    • Hellerup
    Få mere info
  • Økonom (vikar) i Herlev

    Finans og Opkrævning søger en engageret barselsvikar med start snarest muligt eller senest 1. oktober 2024. Vikariatet løber frem til 31. maj 2025, eventuelt med mulighed for forlængelse. Vores..
    • Økonom
    • Herlev
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomer i Taastrup

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i Taastrup over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i Taastrup over tid

Dato Alle jobs som økonomer
5. juli 2024 2
4. juli 2024 2
3. juli 2024 2
2. juli 2024 2
1. juli 2024 2
30. juni 2024 2
29. juni 2024 2
28. juni 2024 2
27. juni 2024 2
26. juni 2024 2
25. juni 2024 2
24. juni 2024 2
23. juni 2024 2
22. juni 2024 2
21. juni 2024 2
20. juni 2024 1
19. juni 2024 1
18. juni 2024 1
17. juni 2024 1
16. juni 2024 2
15. juni 2024 2
14. juni 2024 2
13. juni 2024 2
12. juni 2024 2
11. juni 2024 3
10. juni 2024 3
9. juni 2024 6
8. juni 2024 6
7. juni 2024 6
6. juni 2024 5
5. juni 2024 5