Økonomichef søges til DIIS

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

I forbindelse med at DIIS er vokset, og vores mangeårige administrationschef har fået et nyt og spændende job, har vi valgt at dele administrationsdelen op i flere funktioner. Vi søger i den forbindelse en engageret økonomichef med lyst til at arbejde i et internationalt miljø og bidrage med at videreudvikle DIIS’ økonomistyring i tæt samspil med enhedens medarbejdere og instituttets ledelse.

Om DIIS og stillingen

DIIS er en selvstændig, statslig forsknings- og analyseinstitution med fokus på internationale forhold. Vores samlede årlige budget ligger på ca. 90 mio. kr. Som økonomichef på DIIS bliver du en del af et inspirerende og levende vidensmiljø, der prioriterer formidling af resultaterne af vores arbejde højt.

Du vil få personaleansvaret for DIIS’ velfungerende økonomienhed bestående af 7 erfarne medarbejdere, inkl. en souschef, der løser deres opgaver både selvstændigt og i tæt samarbejde. Enheden arbejder med budget og regnskab, projektadministration, kontrakter, udviklingsopgaver samt ledelsesinformation. Enheden har en bred kontaktflade til hele organisationen og er i kontakt med mange forskellige aktører dagligt: direktøren, de enkelte forskere og projektledere, enhedslederne, de administrative nøglemedarbejdere m.fl. DIIS’ forskning og analyser omfatter et stort antal af meget forskellige projekter, der primært indebærer aktiviteter i form af feltarbejde, afholdelse af seminarer og udgivelse af publikationer.

Du vil stå for den daglige ledelse af økonomienheden og vil, i et tæt samarbejde med enhedens medarbejdere, have det overordnede ansvar for at videreudvikle DIIS’ økonomistyring, herunder årlige budgetforslag, regnskabstal og løbende økonomiske prognoser. Du vil endvidere være overordnet ansvarlig for den interne formidling på økonomiområdet, herunder til DIIS’ bestyrelse.

Som enhedsleder på DIIS vil du indgå i DIIS’ samlede ledelsesgruppe og bidrage aktivt til at opnå DIIS’ ambitioner, jf. DIIS’ strategi 2020-24. Vi lægger i den forbindelse vægt på, at medlemmer af ledelsen har helhedsorientering ift. DIIS’ udfordringer og muligheder og dermed bidrager konstruktivt til kollegernes opgaveløsning.

Vi har allerede en god økonomistyring på DIIS. Det er derfor vigtigt, at du som person er god til at inddrage alle medarbejdere i enheden i kommende udviklingsprocesser. Vi vil gerne udvikle os yderligere ikke mindst i lyset af, at DIIS’ samlede budget er vokset betydeligt de seneste år, primært fordi vi har opnået succes med vores bevillingsansøgninger til offentlige og private forskningsfonde. . Vi søger derfor en åben, nysgerrig og innovativ person, som har vilje og evner til at skabe resultater, og som formår at bringe de erfarne kræfter i enheden i spil..

Din primære opgaveportefølje bliver at stå i spidsen for at:

  • Lede og videreudvikle DIIS’ økonomistyring og økonomifunktion.
  • Sikre arbejdsgange, der styrker et godt og værdiskabende samarbejde med DIIS’ øvrige enhedsledere.
  • Bidrage til strategiplaner og formidle strategiske, økonomiske beslutningsoplæg til direktør, ledelsesgruppen og DIIS’ bestyrelse.
  • Udvikle instituttets økonomiske rammer, herunder fastholde god forvaltning af DIIS’ midler.
  • Prioritere og lægge rammerne for et godt samarbejde og teamwork i en travl enhed.

Eksempler på fremtidige opgaver:

  • Indgå i og følge op på institutionelt indgåede kontrakter og aftaler (herunder mål- og resultatkontrakt o.l.).
  • Udarbejde skriftlige og mundtlige oplæg til institutmøder og ledelsesmøder samt til de fire årlige bestyrelsesmøder, hvor du vil deltage sammen med direktøren.
  • Være ansvarlig for udarbejdelsen af udkast til DIIS’ årsrapporter.
  • Sikre indførsel og implementering af DIIS’ nye budgetsystem og tilpasning af de nuværende budgetter hertil.
  • Videreudvikle rammerne for den flerårige udvikling af lønstyring i tæt samarbejde med HR.
  • Forestå kontakten til DIIS’ revisor, bank, leverandører samt forskellige myndigheder i forbindelse med økonomisk-administrative opgaver.

Derudover forventer vi, at du:

  • er uddannet cand.merc., cand.oecon., cand.polit. eller tilsvarende.
  • er en personaleleder, der kan sætte retning og skabe et godt arbejdsklima.
  • har relevant erfaring, gerne fra en sektorforskningsinstitution, en statslig myndighed, et universitet, en NGO el.lign.
  • har erfaring med det statslige bevillingssystem, herunder forståelse for politiske processer som kan have betydning for DIIS.
  • kan formidle komplekse problemstillinger troværdigt, klart og modtagerorienteret. har erfaring med og forståelse for de arbejdsbetingelser, som forskning udføres under, herunder de særlige vilkår, der gør sig gældende i internationale forskningssamarbejder, hvor der ofte er behov for fleksibilitet og jævnlig tilpasning.
  • har interesse for at følge udviklingen på de forskningsfinansielle områder af betydning for DIIS
  • besidder gode kommunikationsevner i skrift og tale både på dansk og engelsk
  • har en uformel og humoristisk omgangsform og er rummelig i forhold til medarbejdernes forskelligheder

DIIS som arbejdsplads

Vi tilbyder en attraktiv og inkluderende arbejdsplads, hvor alle medarbejdere kan udvikle deres faglige og personlige kompetencer. For os er videndeling, dialog og feedback essentielt for at skabe en dynamisk arbejdsplads. Du forventes derfor at deltage proaktivt i instituttets fælles indsatser. Vi prioriterer en høj grad af tilstedeværelse, men ønsker samtidig, at medarbejderne oplever en god balance mellem arbejde og privatliv. Derfor tilbyder vi fleksibel arbejdstid og mulighed for hjemmearbejde i et vist omfang. Vi holder til lige over for Nordhavn station, ca. 3 km fra indre by i København.

DIIS er en mangfoldig arbejdsplads, og vi opfordrer derfor alle kvalificerede ansøgere til at søge stillingen uanset deres personlige baggrund. Vi er opmærksomme på de miljømæssige konsekvenser af vores aktiviteter, og vi søger til stadighed at blive en mere bæredygtig arbejdsplads, både i det daglige og i forhold til, hvordan vi gennemfører vores rejseaktiviteter.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen som økonomichef er en fast stilling og ledig til besættelse pr. 1. august 2021.

Stillingen forventes indplaceret som chefkonsulent med personaleansvar iht. overenskomsten for akademikere i staten. Der vil endvidere være mulighed for at forhandle et individuelt kvalifikationstillæg afhængigt af erfaring og kompetencer.

Ansøgningen

Ansøgningsfristen er mandag den 31. maj 2021 kl. 24.00.

Din elektroniske ansøgning skal indeholde følgende dokumenter:

  1. Motiveret ansøgning
  2. Curriculum Vitae (CV)
  3. Uddannelsesbeviser for kandidatgrad (el. tilsvarende)

Bemærk venligst, at vi kun accepterer ansøgninger sendt via DIIS’ elektroniske rekrutteringssystem (HR Manager). Det er muligt, at der undervejs i ansøgningsprocessen vil blive gennemført personlighedstests.

Vil du vide mere?

Læs mere på https://www.diis.dk/diis/instituttet/diis, hvis du vil vide mere om DIIS som arbejdsplads. Spørgsmål om løn- og ansættelsesforhold samt selve ansøgningsprocessen kan rettes til HR på [email protected]. Har du uddybende spørgsmål om stillingens indhold, kan du kontakte direktør Kristian Fischer på [email protected].

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonomichef", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.5.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonomichef
  • København Ø
  • Mandag den 31. maj 2021

Lignende jobs

  • CLOSED - CFO

    STILLINGEN ER BESAT OG KAN IKKE SØGESPå vegne af vores internationalt anerkendte kunde, Vilhelm Lauritzen Arkitekter (VLA), søger vi en CFO som evner både at være strategisk Group CFO og samtid..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info
  • CLOSED - Group CFO

    THE POSITION IS CLOSED AND DO NOT ACCEPT APPLICATIONS NO LONGER Obsidian is a dynamic and rapidly growing company within digital marketing backed by a leading international private equity fund..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info
  • Ansvarsfuld og initiativrig Financial Manager søge...

    BeskrivelseEr du en erfaren Financial Manager, der trives med at jonglere med tal og processer? Vil du være en del af et professionelt team hos en internationalt anerkendt arkitektvirksomhed me..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info
  • Struktureret og kompetent Regnskabschef med drive ...

    BeskrivelseTrives du med at tage ansvaret for regnskabsfunktionen og har du lyst til at være en del af en international virksomhed? Er du proaktiv og vil du gerne arbejde samarbejde på tværs af..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomichef i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonomichef i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomichef.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomichef i København Ø over tid

Dato Alle jobs som økonomichef
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 1
12. september 2024 1
11. september 2024 1