Kreditchef

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aalborg

Har du lyst til at bidrage til, at Danmarks mest ambitiøse, bæredygtige og socialt ansvarlige pengeinstitut bliver endnu bedre? Og brænder du ligesom os for bæredygtig udvikling og for social ansvarlighed? Har du lang erfaring med kreditgivning og ved hvad godt kredithåndværk er? Kan du inspirere, delegere og formidle din viden på en konstruktiv måde, så dine kollegaer og kunde-rådgiverne ser dig som en naturlig sparringspartner? Så venter der dig et job hos Danmarks største værdibaserede pengeinstitut, hvor bæredygtighed og social ansvarlighed er bærende elementer i alt, hvad vi gør.

Din rolle som kreditchef

Du bliver leder af kreditafdelingen, som har ansvaret for alle bevillinger, regnskabsanalyse, inkasso og medarbejderbank. Bevillingsansvaret omfatter dels selv at bevilge indstillinger fra afdelinger dels at forberede og indstille bevillinger til kreditdirektør og bestyrelse. Domicil for stillingen vil være afdelingen i Aalborg.

Afdelingen består af fem medarbejdere, heraf to studentermedhjælpere, med en bred og alsidig erfaring inden for kreditgivning, analyse og kontrol. Målet er at yde en grundig, effektiv og smidig kreditbehandling med udgangspunkt i en positiv interesse for vores kunders virkelighed. Det omfatter også videreuddannelse af rådgiverne, løbende sparring m.v. Kreditchefen har også en vigtig rolle i forhold til at opbygge og formidle viden inden for Merkurs væsentlige udlånsområder, som omfatter bl.a. økologisk landbrug, institutioner og skoler. Netop rollen som sparringspartner for den øvrige del af organisation er et vigtigt element i denne stilling, herunder sikre en god og konstruktiv dialog mellem de kundevendte enheder og kreditafdelingen.

Som kreditchef bliver du ansvarlig for kvaliteten af kreditafdelingens arbejde og skal sikre at de kreditpolitiske retningslinjer er forankret i organisationen. Ansvaret omfatter også kredit-controlling herunder at videreudvikle effektive kontrolsystemer, som på en enkel og smidig måde giver informationer om, at retningslinjerne er overholdt.

Du skal i dagligdagen have et tæt samarbejde med både ledere og medarbejdere i privat- og erhvervsorganisationen. Det er en meget vigtig forudsætning for succes for Kreditchefen, at samarbejdet beror på gensidig forståelse og respekt.

Der lægges desuden vægt på, at den nye Kreditchef kan lede kreditområdet og bl.a. medvirke til at sikre en ansvarlig og sund vækst i udlånet de kommende år, både i forhold til den eksisterende udlånsbalance men også i forhold til identifikation og udvikling af nye udlånsområder. Dette ansvar varetages i tæt samarbejde med Kredit- og Økonomidirektøren samt ledelsen af kundeområderne.

Kreditafdelingen skal også de kommende år optimere og effektivisere proces-ser, arbejdsgange m.v. I Merkur sker det bl.a. i regi af strategiske projekter som defineres og prioriteres årligt. Et strategisk projekt er kendetegnet ved, at det involverer flere afdelinger på tværs af Merkur. Kreditafdelingen vil være ansvarlig for og/eller involveret i en række strategiske projekter.

Kreditchefen refererer til Kredit- og Økonomidirektøren og skal være stedfortræder for denne i forhold til kreditmæssige spørgsmål. Kreditchefen er en del af ledelsen i Merkur og det er derfor helt afgørende at kunne se vigtigheden af, at organisationen lykkes sammen og ikke hver for sig, herunder at være ambassadør for og udførende af de centrale beslutninger i forlængelse af Merkurs værdi- og forretningsgrundlag.

Merkur er drevet af engagement og stærkt fællesskab. Organisation er lille og der er god mulighed for indflydelse i forhold til den daglige opgaveløsning, men det betyder også, at du bliver en vigtig spiller i den daglige drift af kredit-området.

Som kreditchef skal du evne at fremstå som en kompetent og troværdig ekspert på kreditområdet, der kan skabe et miljø præget af konstruktiv feedback og samarbejde. Hertil kommer en positiv, fagligt funderet gennemslagskraft og gode formidlingsevner både opad mod direktion og bestyrelsen samt ud i organisationen.

Merkur prioriterer medarbejdertrivsel, fordi vi tror på, at glade medarbejdere er vejen til de bedste kundeoplevelser. Du vil opleve fleksibilitet i hverdagen og gode udviklingsmuligheder med udgangspunkt i dine kvalifikationer, ønsker og ambitioner.

Din profil

  • Du har dyb og bred erfaring med kreditprocesser og kreditbevilling fra en kreditafdeling samt evt. fra en erhvervsafdeling.
  • Grundig risikoforståelse og evne til at arbejde med kreditfagligt komplekse emner som fx IFRS9 og ejendoms-/landbrugsskemaer, uden at miste sammenhængen til sund fornuft.
  • Stor viden om og erfaring med de regulatoriske rammebetingelser, som præger kreditområdet i et pengeinstitut.
  • Er privat eller i arbejdsmæssig sammenhæng optaget af og udviser interesse for Merkurs værdier.
  • Du sætter en ære i at udbrede kreditmæssig viden på en konstruktiv og motiverende måde til bl.a. privat- og erhvervsrådgivere. Du evner i dagligdagen både at være sparringspartner og kontrollant.
  • Du er vant til at præsentere og kommunikere med både den øverste ledelse og organisationen som helhed.
  • Du arbejder selvstændigt og med høj kvalitet på dine ansvarsområder.
  • Du arbejder analytisk og systematisk i forhold til kreditbevillinger, kredit-controlling mv.
  • I rollen som leder, at er du vant til at arbejde på tværs af organisationen og søge samarbejde og løsninger med øvrige ledelseskollegaer.
  • Du evner at tilegne dig ny viden og er naturligt nysgerrig inden for de områder, vores kunder arbejder i.
  • Der er ikke to dage der ligner hinanden i en lille organisation, så du skal trives med forandringer og med en hverdag, der ikke altid kan planlægges.
  • Kendskab til BEC’s platform er en stor fordel.
  • Kendskab til Merkurs største erhvervs-kundegrupper er en fordel.

Ønsker du at høre mere
Så kontakt Bodil Brodal, BRODAL Search & Selection på telefon 3092 7123 – eller send ansøgning samt cv på [email protected]. Din henvendelse behandles strengt fortroligt.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg

Jobbet er oprettet på vores service den 5.11.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Aalborg

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Aalborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Aalborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige i Aalborg.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i Aalborg over tid

Dato Alle jobs som øvrige
15. september 2024 205
14. september 2024 201
13. september 2024 203
12. september 2024 207
11. september 2024 208
10. september 2024 215
9. september 2024 211
8. september 2024 209
7. september 2024 211
6. september 2024 216
5. september 2024 216
4. september 2024 215
3. september 2024 209
2. september 2024 207
1. september 2024 219
31. august 2024 211
30. august 2024 225
29. august 2024 208
28. august 2024 207
27. august 2024 210
26. august 2024 213
25. august 2024 210
24. august 2024 207
23. august 2024 221
22. august 2024 219
21. august 2024 224
20. august 2024 220
19. august 2024 213
18. august 2024 211
17. august 2024 211
16. august 2024 215

Værd at vide når du søger job som øvrige i Aalborg

Drømmer du om at bo og arbejde i en pulserende by med charme og historie? Så kigger du måske mod Aalborg, også kendt som "Nordens Paris". Med et blomstrende erhvervsliv, en levende kulturscene og en fantastisk beliggenhed ved Limfjorden, er Aalborg et attraktivt sted for jobjagten.

Aalborgs erhvervsliv byder på en spændende blanding af tradition og innovation, hvilket afspejles i de største beskæftigelsessektorer. Mens byens maritime historie stadig spiller en vigtig rolle, er der sket en markant udvikling inden for andre områder. Lad os tage et kig på de største arbejdspladser i "Nordens Paris":

Aalborg byder på en række smarte transportløsninger, der gør det nemt og bekvemt at komme rundt i byen og omegnen, uanset om du er til bus, tog, cykel, bil eller alternative former for mobilitet.

At flytte til et nyt sted på grund af et job kræver forberedelse, og Aalborg er ingen undtagelse.

Bydele i Aalborg 

Aalborg består af en række unikke kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Din boligvalg kan i den grad påvirke din jobjagt, så lad os dykke ned i de forskellige bydele og se, hvordan de kan understøtte dine karrieredrømme:

Centrum: Aalborgs pulserende hjerte med butikker, caféer, restauranter og kulturinstitutioner. Her finder du store virksomheder inden for service, handel, finans og administration. Boligpriserne er højere, men netværksmulighederne er mange.

Øgadekvarteret: Et kreativt og trendy område med små butikker, barer og spillesteder. Tiltrækker unge, kreative erhverv og iværksættere. Lejlighederne er ofte mindre, men stemningen er energisk.

Vestbyen: Boligkvarter med god plads til familier og pendlerafstand til erhvervsområderne i Nørresundby. Her finder du virksomheder inden for industri, logistik og transport. Roligt miljø med gode grønne områder.

Østerbro: Et hyggeligt og historisk kvarter med smukke villaer og lejligheder. Her bor mange akademikere og ansatte på Aalborg Universitet. God balance mellem byliv og ro.

Nørresundby: Aalborgs industrielle nabo med store virksomheder inden for energi, teknologi og vindmølleproduktion. Lavere boligpriser end Aalborg centrum, men god infrastruktur.

Sydbyen: Et upcoming område med renoverede industrilokaler og nye boligbyggerier. Tiltrækker innovative virksomheder og kreative iværksættere. Flot udsigt mod Limfjorden og god adgang til motorvej.

Mere information om Aalborg 

Hvis du er på udkig efter et job i Aalborg, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om Aalborg, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om Aalborg i denne guide: Din guide til jobjagt i Aalborg: "Nordens Paris" venter på dig!