Docent søges til Forskningscenter for social udsathed, [xxxxx]

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus N

Forskningscenter for social udsathed, VIA University College søger en docent til det socialfaglige forskningsområde. Vi søger en medarbejder, der kan dokumentere solid socialfaglig forsknings- og udviklingserfaring. Vi ønsker at øge vores forskning indenfor social udsathed som fx psykisk sårbarhed, hjemløshed, funktionsnedsættelse eller handicap samt forskning, der fokuserer på borgerperspektiver, mødet mellem borgere i udsatte positioner og fagprofessionelle, og/eller nye velfærdsindsatser og metoder.

I Forskningscenter for social udsathed lægger vi vægt på et inspirerende og inkluderende arbejdsmiljø. Du vil få dedikerede kollegaer, der deler en fælles interesse for social- og samfundsfaglige problemstillinger. Vi søger derfor en engageret medarbejder, der deler denne interesse, og som kan bygge bro mellem forskning i socialfaglige problemstillinger og relevante professionsuddannelser.

Vi har en forventning om, at den rette profil er i besiddelse af en stærk socialfaglig forskningsprofil, gerne med baggrund i socialt arbejde, sociologi, antropologi, psykologi, statskundskab eller lignende og har solid erfaring med at lede større forskningsprojekter, søge eksterne midler, indgå i nationale og internationale forskningsnetværk og har gedigne undervisningskompetencer.

Primære arbejdsopgaver
Overordnet skal docenten være med til at udvikle, kvalificere og gennemføre forsknings- og udviklingsprojekter samt understøtte et levende undervisningsmiljø i VIA. I samarbejde med kollegaer, praksis, private eller offentlige organisationer og andre videninstitutioner skal docenten bidrage til VIAs mål om at skabe fællesskaber, der får det bedste frem i alle. En vigtig del af arbejdet er også at involvere studerende, adjunkter og/eller lektorer i forsknings- og udviklingsprojekter samt andre aktiviteter.

Derudover forventes docenten at varetage undervisning på relevante professionsuddannelser og/eller efter- og videreuddannelser i ca. 30 % af den samlede arbejdstid.

Mere specifikt er arbejdsopgaverne at:

  • designe og gennemføre praksisrettede socialfaglige forsknings- og udviklingsprojekter
  • udfærdige og bidrage til eksterne forskningsansøgninger
  • bidrage til en faglig forskningsledelse, herunder vejlede og kvalificere yngre/mindre forskningserfarne medarbejdere gennem fx kollegial sparring
  • publicere og formidle forskningsbidrag af høj kvalitet
  • bidrage til Forskningscenter for social udsatheds faglige udvikling
  • videreudvikle nationalt og internationalt samarbejde inden for dit faglige felt
  • undervise og udvikle undervisning til professionsuddannelser/efter-videreuddannelse.

Kvalifikationer
Ansøgeren skal have en ph.d. eller tilsvarende kvalifikationer, samt:


  • besidde dokumenteret anvendelsesorienteret viden, herunder såvel teoretisk som empirisk indsigt, i forhold til relevante socialfaglige problemstillinger.
  • kan dokumentere solid forskningserfaring inden for sit faglige område, herunder erfaring med publicering af artikler, også i internationale tidsskrifter
  • har erfaring med ledelse af kollektive forsknings- og udviklingsprojekter, herunder solid erfaring med at søge eksterne midler
  • har undervisningserfaring og erfaring med udvikling af undervisning/uddannelse
  • har erfaring med vejledning, sparringsopgaver og kvalitetssikring af forskningsprojekter
  • indgår i et eller flere forskningsnetværk.

I VIAs forsknings- og udviklingsaktiviteter vægter vi ikke alene den akademiske produktion af tidsskriftsartikler, vi prioriterer også ansøgeres potentiale for at bidrage til udviklingen af vores uddannelser og praksis.

Kort om Forskningscenter for social udsathed
Forskningscenteret har en samfunds- og socialfaglig profil og samler hovedparten af VIAs forskning om social udsathed. I forskningscentret interesserer vi os både for udsathed blandt børn, unge og voksne. Vi anvender både kvalitative og kvantitative metoder, og teorier og analytiske perspektiver fra forskellige faglige discipliner. Centeret udfører anvendt og praksisnær forskning, der styrker VIAs uddannelser og skaber værdi for praksis. Forskningscenteret består af ca. 35 medarbejdere fra grund- og efter- og videreuddannelser samt forskningsledere og docenter, der er tilknyttet forskningscenteret. Læs mere om forskningscenteret her.


Yderligere information
Docenten ansættes i Forskningscenter for social udsathed med reference til centerlederen. Her vil docenten indgå i et team af både forskningsledere og andre docenter.


Arbejdssted vil være Campus Aarhus N, men der må kunne forventes aktiviteter i hele Region Midtjylland. Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte centerleder Vibeke A Frank på mail [email protected] eller telefon 8755 0219.

Ansøgning og bilag
Ansøg via vores online rekrutteringssystem. Vi skal have din ansøgning senest d. 1. september, 2024. Ansøgere til docentstillingen vil blive bedømt af et eksternt fagligt bedømmelsesudvalg. Ansættelsesprocessen kan derfor tage cirka fire måneder. Der anvendes evt. short listing i udvælgelsen af de kandidater der sendes til faglig bedømmelse. Efter den faglige bedømmelse afholdes ansættelsessamtaler med udvalgte kvalificerede kandidater. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge 48 og 49 2024. Stillingen ønskes besat pr. 1. februar 2025 eller efter aftale med kandidaten.

Ønsker du at søge stillingen vedhæft da følgende materialer til din ansøgning:

  • CV indeholdende dokumentation for uddannelse/efteruddannelse, forskning, erhvervs- og undervisningsmæssig erfaring, samt akademiske meritter og positioner.
  • Publikationsliste inklusiv tre udvalgte publikationer, som du ønsker inddraget i bedømmelsen. Disse tre publikationer bør fremgå tydeligt på side 1 på publikationslisten i prioriteret rækkefølge. Ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalget vil inddrage disse tre publikationer og deres indbyrdes prioritering i bedømmelsen, hvorfor valget gerne må være motiveret i ansøgningen.
  • En forskningsplan. Forskningsplanen må max fylde 3 A4-sider og skal indeholde en beskrivelse af ansøgerens forskningsvisioner i forhold til stillingsopslaget. Planen kan også adressere følgende emner:
  • Plan og målsætning på kort og lang sigt
  • Nationale/internationale netværk og hvad de kan tilføre
  • Refleksion over ansøgers karriereudvikling
  • Fundingstrategi
  • Publicerings- og formidlingsstrategi.

Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesforhold fastsættes efter gældende aftaler og overenskomst.
Stillingen som docent er tidsbegrænset i 6 år med mulighed for forlængelse i 3 år.
Stillingen som docent er uden højeste arbejdstid.

Ansættelse som docent forudsætter positiv docentbedømmelse af det eksterne bedømmelsesudvalg, der nedsættes i forbindelse med besættelse af stillingen.
Der kan blive foretaget præselektion forud for bedømmelsesproceduren.


Du kan læse mere om ansættelsesproceduren i bekendtgørelse BEK nr.1227 af 23/10/2018, som blandt andet omhandler docentbedømmelse af undervisere ved professionshøjskoler. Ansættelsen er tillige omfattet af Bekendtgørelse om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole BEK nr. 1065 af 04/07/2016.

Se venligst link til bekendtgørelse om stillingsstruktur: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=183358
og link til bekendtgørelse om lektorkvalificering: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=203627

Om VIA University College
VIA er en professionshøjskole og en af Danmarks største uddannelses- og efteruddannelsesinstitutioner. Vi uddanner og efteruddanner bl.a. lærere, sygeplejersker, ingeniører og designere – i samarbejde med arbejdslivet og med afsæt i forskning og et globalt udsyn. Det gør vi, så de studerende med mod, passion og nysgerrighed sætter aftryk på verden.
Vi tager ansvar for samfundet og for at skabe en bæredygtig fremtid sammen med vores omverden. Vi står solidt på vores faglige fundament og flytter grænserne for, hvordan vi udvikler, deler og anvender viden. Og vi fejler, lærer og lykkes sammen. For det er i ambitiøse lærende fællesskaber, vi sætter det stærkeste aftryk. Derfor arbejder vi i VIA mod en enkel, fælles vision: Tag ansvar. Flyt grænser. Lær sammen.
VIA i runde tal: 19.300 studerende på flere end 40 videregående uddannelser. 27.000 studerende og kursister om året på en bred vifte af forskellige efter- og videreuddannelsesforløb. 2.200 medarbejdere fordelt på otte campusser i Region Midt. I 2020 blev VIA udpeget til UNESCO Verdensmålsskole for vores arbejde med at integrere FN’s verdensmål i undervisningen.

Læs information om anvendelse af personoplysninger i forbindelse med rekruttering på dette link: https://via.career.emply.com/persondatapolitik
VIA opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Læs mere om VIA University College på http://www.via.dk/.



Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus N.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.7.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Århus N

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Århus N

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Århus N over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i Århus N over tid

Dato Alle jobs som øvrige
22. januar 2025 26
21. januar 2025 26
20. januar 2025 27
19. januar 2025 29
18. januar 2025 29
17. januar 2025 29
16. januar 2025 28
15. januar 2025 27
14. januar 2025 25
13. januar 2025 26
12. januar 2025 26
11. januar 2025 26
10. januar 2025 26
9. januar 2025 18
8. januar 2025 19
7. januar 2025 20
6. januar 2025 21
5. januar 2025 21
4. januar 2025 21
3. januar 2025 21
2. januar 2025 20
1. januar 2025 20
31. december 2024 20
30. december 2024 20
29. december 2024 20
28. december 2024 20
27. december 2024 20
26. december 2024 20
25. december 2024 20
24. december 2024 21
23. december 2024 20