Dokumenttekniker søges til Nationalt ID-center

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Birkerød

Kunne du tænke dig at arbejde med spændende emner på et område, der er præget af et stærkt fagligt miljø og et fagområde, som kontinuerligt er i rivende udvikling? Nationalt ID-center i Hjemrejsestyrelsen søger en dokumenttekniker til centerets ISO-akkrediterede dokumenttekniske laboratorium.

Lidt om alt det vi tilbyder

Som dokumenttekniker kommer du til at være en del af Nationalt ID-center, som er et uafhængigt kompetencecenter, hvis formål er at styrke sikkerheds- og kontrolindsatsen på udlændingeområdet. Nationalt ID-center er organisatorisk en del af Hjemrejsestyrelsen.

Nationalt ID-centers primære opgave er at yde rådgivning og bistand til danske myndigheder i forhold til spørgsmål om fastlæggelse og kontrol af udlændinges identitet. Centeret har derfor et ISO-akkrediteret dokumentteknisk laboratorium, som på ekspertniveau kan ægthedsvurdere ID-dokumenter, ligesom centeret også har et biometri-team, som består af ansigtssammenlignings- og fingeraftrykseksperter, der afgiver udtalelser i sager, hvor fingeraftryk og ansigtssammenligning bidrager til identitetsfastlæggelsen.

Derudover har centeret en central rolle i at sikre, at trends, erfaringer og risikovurderinger fra relevante lande gøres tilgængelige for de relevante myndigheder, ligesom en af centerets kerneopgaver er at koordinere et overordnet og tværgående myndighedssamarbejde på ID-området. Herudover indhenter og formidler centeret også ID-relateret information. Nationalt ID-center udbyder også ID-kurser for at sikre, at relevante danske myndigheder har de nødvendige kompetencer på ID-området, ligesom centeret bistår danske diplomatiske repræsentationer med at styrke deres kapacitet på kontrol- og sikkerhedsområdet gennem både teknisk bistand og undervisning inden for ID-relaterede forhold.

Endelig har Nationalt ID-center til opgave at vurdere og indstille til Udlændinge- og Integrationsministerens godkendelse, hvorvidt andre landes pas og anden rejselegitimation kan accepteres som gyldige til indrejse i Danmark.

Som dokumenttekniker i Nationalt ID-center vil du skulle arbejde i centerets dokumenttekniske laboratorium med non-invasive ægthedsundersøgelser af mange forskellige typer ID-dokumenter, f.eks. pas, ID-kort og fødselsattester, herunder ved brug af det nyeste specialudstyr beregnet til dokumenttekniske undersøgelser.

Du vil skulle deltage i nationalt og internationalt samarbejde på det dokumenttekniske område for løbende at ajourføre og styrke dine kompetencer inden for området.

Du vil også kunne deltage i centerets undervisning af udlændingemyndighederne samt deltage i både centerets dokumenttekniske bistand til de danske diplomatiske repræsentationer i udlandet og ved indhentning af informationer om dokumenter i andre lande.

Som medarbejder i Nationalt ID-center bliver du del af et fagligt stærkt dokumentteknikerteam, hvor dine nærmeste kolleger er vores erfarne dokumentteknikere. Du bliver dertil også del af et ID-center, hvor vi arbejder på tværs af faggrænser mellem dokumentteknikere, analytikere og undervisere for at sikre, at vi kan levere de kvalitativt og fagligt bedste produkter inden for alle centerets ansvarsområder. Du kan derfor forvente faglige udfordringer og en bred daglig interaktion med alle centerets medarbejdere i en atmosfære, hvor der bliver lagt stor vægt på løbende faglig sparring, kommunikation og vidensdeling. Der vil være nogen rejseaktivitet forbundet med stillingen.

Nationalt ID-centers arbejde sker i tæt samarbejde med en række nationale aktører på det

udlændingeretlige område, herunder Udlændingestyrelsen, Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Flygtningenævnet, Udlændingenævnet, Rigspolitiet og Udenrigsministeriet mv. Derudover har Nationalt ID-center også et tæt samarbejde på det dokumenttekniske område med søsterorganisationer i en række andre lande, herunder Norge, Holland, Sverige og England.

I Nationalt ID-center er vi 30 engagerede medarbejdere med forskellig uddannelsesmæssig baggrund, der varetager en bred vifte af opgaver i en til tider hektisk hverdag. Vi er kendetegnet ved at være et fællesskab, hvor fagligheden er i højsædet. Vores hverdag er præget af et godt samspil på tværs af fagligheder, vi har et social stærkt miljø, og vores omgangstone er uformel.

Vores forventninger til dig

Det er en forudsætning for stillingen, at du har et normalt farvesyn og kan bestå en mønstertest med et tilfredsstillende resultat.

Vi forestiller os derudover, at du har en teoretisk eller teknisk videregående uddannelse på minimum bachelorniveau, eller at du allerede har erfaring med dokumentundersøgelser. Du kan have en baggrund som f.eks. konservator, arkæolog eller biolog, ligesom du også kan have særlige kompetencer inden for f.eks. grafisk design og lignende. Hvis du ikke i forvejen har erfaring med dokumentundersøgelser, vil du skulle gennemgå et længere oplæringsforløb på ekspertniveau som led i din ansættelse.

Du brænder for at arbejde med afsløring af falske og forfalskede dokumenter, er engageret og løsningsorienteret samt går systematisk og metodisk til værks. Har du erfaring med at arbejde i et ISO-akkrediteret miljø, vil det være en fordel. Du formulerer dig godt skriftligt og mundtligt, da du løbende skal dokumentere dit arbejde skriftligt, ligesom du vil skulle undervise kolleger og medarbejdere ved andre myndigheder.

Derudover forventer vi, at du:

  • arbejder struktureret, analytisk og har sans for detaljer
  • har stort drive, er løsningsorienteret og kan lide at udvikle nye arbejdsmetoder
  • er god til at kommunikere og kan formidle kompliceret stof til en forskelligartet målgruppe på både dansk og engelsk
  • er engageret, fleksibel og formår at have mange bolde i luften uden at miste humør og overblik
  • kan arbejde selvstændigt, samtidig med at du bidrager til at sikre et godt samarbejde med både kolleger og samarbejdspartnere

Yderligere information

Nationalt ID-center har kontor på Birkerød Kongevej 2, 3460 Birkerød.

Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter overenskomst mellem

Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Du skal opnå sikkerhedsgodkendelse til ”HEMMELIGT” for at arbejde i denne stilling, og opretholde denne godkendelse under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte chef for Nationalt ID-center, Jakob Dam Glynstrup på telefonnummer 22 73 48 98 eller på e-mail [email protected].

Søg stillingen

Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, CV, eksamensbevis mv. senest fredag den 3. september 2021, kl. 12.00.

Vi forventer at holde samtaler mandag den 13. september 2021. Du vil som led i ansættelsesprocessen skulle gennemgå en test for farveblindhed samt en test i mønstergenkendelse.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Birkerød.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.8.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Birkerød
  • Fredag den 03. september 2021

Lignende jobs

  • Øvrige i Virum

    Øvrige søges til organisation/virksomhed i 2830 Virum
    • Øvrige
    • Virum
    Få mere info
  • Øvrige i Kongens Lyngby

    Øvrige søges til organisation/virksomhed i 2800 Kongens Lyngby
    • Øvrige
    • Kongens Lyngby
    Få mere info
  • Øvrige i Gentofte

    Do you want to work with biological and chemical analysis, and be a part of ensuring fast delivery of quality products to our patients? Are you eager to transform processes towards more automation,.
    • Øvrige
    • Gentofte
    Få mere info
  • Øvrige i Hillerød

    Har du interesse for fremstilling af reagenser til et hav af forskellige analysemetoder, er du struktureret og detaljeorienteret og kan du lide at bidrage til, at en afdeling lykkes som helhed? S..
    • Øvrige
    • Hillerød
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Birkerød

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Birkerød over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i Birkerød over tid

Dato Alle jobs som øvrige
28. juli 2024 13
27. juli 2024 14
26. juli 2024 14
25. juli 2024 14
24. juli 2024 14
23. juli 2024 14
22. juli 2024 14
21. juli 2024 14
20. juli 2024 14
19. juli 2024 14
18. juli 2024 14
17. juli 2024 14
16. juli 2024 14
15. juli 2024 14
14. juli 2024 14
13. juli 2024 14
12. juli 2024 13
11. juli 2024 13
10. juli 2024 13
9. juli 2024 13
8. juli 2024 13
7. juli 2024 13
6. juli 2024 14
5. juli 2024 14
4. juli 2024 13
3. juli 2024 13
2. juli 2024 13
1. juli 2024 13
30. juni 2024 13
29. juni 2024 13
28. juni 2024 13