Institutionschef til Udlændingeinstitution Ellebæk og Sjælsmark

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Birkerød

Som institutionschef for Udlændingeinstitution Ellebæk og Sjælsmark er du ansvarlig for at drive og udvikle institutionen samt sikre, at institutionen lever op til fastsatte mål og rammer. Med dine velfunderede lederkompetencer, solide driftsmæssige evner og sans for samarbejde formår du at skabe en god, effektiv og attraktiv arbejdsplads med fokus på en samfundsvigtig opgave.

Om jobbet

Som institutionschef får du drifts- og ledelsesansvaret for en organisation med ca. 90 medarbejdere, herunder en chefgruppe bestående af tre enhedschefer. Medarbejderne består af institutionsmedarbejdere, fængselsbetjente, administrative medarbejdere, sygeplejersker, en psykolog, læge, ejendomsservice-funktionær og køkkenpersonale.

Din primære opgaver er:

  • at lede institutionen i forhold til udmeldte mål og rammer
  • at sikre de nødvendige personaleressourcer og kompetencer samt optimal kapacitetsudnyttelse på tværs af institutionen
  • at sikre et godt arbejdsmiljø - det skal være både trygt og sikkert for vore medarbejdere at gå på arbejde hver dag, og derfor er netop arbejdsmiljø en strategisk prioriteret indsats
  • at facilitere samarbejde på tværs af institutionen, området, Kriminalforsorgen og med øvrige samarbejdspartnere som Røde Kors, Udlændingestyrelsen, politiet og det lokalpolitiske niveau
  • at fastholde arbejdet med fornyelse og modernisering af institutionen, således at den løbende tilpasses de krav, som følger af ændringer og hensynet til en både omkostningseffektiv og sikker drift
  • at udarbejde procedurer og retningslinjer samt sikre implementering og opfyldelse af kontrakten med Udlændingestyrelsen om driften, herunder bidrage til departementsbetjening i Udlændinge- og Integrationsministeriet
  • pressehåndtering

Som institutionschef har du ansvaret for tilrettelæggelsen af driften på institutionen, herunder det tværfaglige samarbejde med de mange forskellige aktører. Du indgår i den samlede områdeledelse i Kriminalforsorgen Hovedstaden og refererer til områdedirektøren for Kriminalforsorgen Hovedstaden.

Om os

Udlændingeinstitution Ellebæk og Sjælsmark hører organisatorisk til Kriminalforsorgen Hovedstaden og består af matriklerne Udrejsecenter Sjælsmark og Udlændingecenter/Udlændingeenhed Ellebæk.

På Udrejsecenter Sjælsmark bor asylansøgere uden perspektiv for lovligt ophold i Danmark. Udrejsecenter Sjælsmark drives efter aftale med Udlændingestyrelsen, og de samlede sikkerheds- og driftsmæssige opgaver på udrejsecentret løses i tæt samarbejde med bl.a. Røde Kors, Hjemrejsestyrelsen og politiet. Driftskapaciteten er ca. 400 beboere.

På Udlændingecenter Ellebæk opholder sig udlændinge, der er frihedsberøvet efter udlændingelovens regler. De indsatte i udlændingecenteret er således som udgangspunkt ikke frihedsberøvet på grund af kriminalitet, men på grund af forhold relateret til udlændingeloven. Udlændingecenteret har en kapacitet på 136 pladser. Udlændingecenterets opgave er gennemførelse af frihedsberøvelsen med de sædvanlige ordens- og sikkerhedsmæssige opgaver samt beskæftigelse, fritid, sundhedsbetjening og besøg mv.

Om dig

Du er en sikker drifts- og ressourceleder med god forståelse for strategiske overvejelser og beslutninger. Samtidig er det væsentligt, at du er en stærk personaleleder, der med gennemslagskraft kan motivere og engagere. I det daglige går du forrest i arbejdet med at udvikle og fastholde en god og attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejderne løbende udvikles, og opgaverne løses effektivt.

Som person er du tillidsskabende, handlekraftig og dygtig til at skabe relationer, ligesom du har politisk tæft og diplomatiske evner, der eksempelvis skal benyttes i forbindelse med pressehåndtering – Kriminalforsorgen er under stor offentlig bevågenhed vedrørende vores institutioners ledelse og drift. Derfor er det særligt vigtigt, at du formår at navigere i et politisk styret system med mange interessenter både internt og eksternt, og at dine kommunikative evner både skriftligt og mundtligt er upåklagelige.

Vi lægger stor vægt på, at du har solid ledelsesmæssig erfaring, herunder erfaring med forandringsledelse, gerne fra en offentlig virksomhed.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelsen sker i henhold til relevant overenskomst. Indplacering efter AC-overenskomsten vil ske som chefkonsulent med personaleledelse. Hvis du i forvejen er ansat som tjenestemand i staten, vil der være mulighed for at bevare din tjenestemandsansættelse. Der vil herudover kunne aftales tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer.

Vi gør opmærksom på, at overenskomstparterne ved overenskomstforhandlingerne 2021 blev enige om, at stillingen som institutionschef fremadrettet vil være en løngruppe 1-stilling omfattet af rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten, når det nye cirkulære træder i kraft.

Stillingen ønskes besat på åremål.

Ansættelsesområdet er Kriminalforsorgen.

Arbejdsstedet er Udlændingecenter/Udlændingeenhed Ellebæk, Ellebækvej 13A, 3460 Birkerød.

Sikkerhedsgodkendelse er en forudsætning for ansættelsen, ligesom at du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen gennem din ansættelse.

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til fungerende områdedirektør i Kriminalforsorgen Hovedstaden Lene Møller-Nielsen på telefon 72 55 20 02.

Du kan læse mere om Kriminalforsorgens organisation og opgaver på www.Kriminalforsorgen.dk.

Ansøgningen

Din ansøgning med cv, dokumentation for uddannelse samt andet relevant materiale skal være modtaget i rekrutteringssystemet senest mandag den 11. oktober 2021.

For allerede udnævnte tjenestemænd skal ansøgningen stiles til Dronningen.

Samtaler forventes afholdt i uge 43 og 44. Vi benytter en faglig case i ansættelsesprocessen.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Om Kriminalforsorgen

Kriminalforsorgen er en del af Justitsministeriets koncern og har det overordnede ansvar for blandt andet landets fængsler, arresthuse og pensioner samt ansvaret for at føre tilsyn med prøveløsladte og betinget dømte. Endvidere har Kriminalforsorgen ansvaret for at drive udrejsecentre for afviste asylansøgere. Kriminalforsorgens koncern har ca. 4.500 ansatte, en stor bygningsmasse og en årlig bevilling på ca. 3,5 mia. kr.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Birkerød.

Jobbet er oprettet på vores service den 16.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Birkerød
  • Mandag den 11. oktober 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Birkerød

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Birkerød over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i Birkerød over tid

Dato Alle jobs som øvrige
5. juli 2024 14
4. juli 2024 13
3. juli 2024 13
2. juli 2024 13
1. juli 2024 13
30. juni 2024 13
29. juni 2024 13
28. juni 2024 13
27. juni 2024 11
26. juni 2024 11
25. juni 2024 12
24. juni 2024 12
23. juni 2024 12
22. juni 2024 12
21. juni 2024 12
20. juni 2024 14
19. juni 2024 14
18. juni 2024 14
17. juni 2024 13
16. juni 2024 13
15. juni 2024 13
14. juni 2024 13
13. juni 2024 13
12. juni 2024 14
11. juni 2024 15
10. juni 2024 15
9. juni 2024 14
8. juni 2024 14
7. juni 2024 14
6. juni 2024 14
5. juni 2024 14