Ph.d.-stilling indenfor Strategisk landsbyplanlægning

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Esbjerg

Ved Center for landdistriktsforskning (CLF), Institut for Sociologi, Miljø og Erhvervsøkonomi på Syddansk Universitet opslås hermed, som en del af Mål- og Resultatplan med Bolig- og Planstyrelsen, en 3-årig stilling i form af et ph.d.-projekt indenfor strategisk landsbyplanlægning. Ansættelse forventes den 1.10.2021 eller hurtigst muligt herefter.

Ph.d.-projektets forskningsfelt

Landsbyer i Danmark har forskellige udviklingsbetingelser og -muligheder alt efter deres placering og ressourcer, det være sig både på landsplan og på kommuneplan. Samspillet mellem lokalområder og kommuner kan være en central dimension i at udnytte potentialerne, og kommunerne blev da også i aftalen om strukturreformen fra 2004 opfordret til at ’brede demokratiet ud’ og finde nye former for inddragelse af borgere og brugere i de nye store kommuner. Mange kommuner har siden strukturreformen arbejdet med fx at etablere en struktureret dialog med kommunens lokalområder og afsætte puljemidler til projektgenerering lokalt. I 2019 blev det imidlertid obligatorisk for kommuner at supplere denne indsats med indførelsen af strategisk landsbyplanlægning som en del af kommuneplanarbejdet.

Kravet om strategisk landsbyplanlægning følger op på det af erhvervsministeren i juli 2017 nedsatte Udvalg for levedygtige landsbyer, som i april 2018 offentliggjorde 17 anbefalinger til at understøtte udviklingen af levedygtige landsbyer. Udvalgets to første anbefalinger om krav om strategisk landsbyplanlægning samt differentieret og målrettet udvikling for landsbyer blev indarbejdet i planloven. Ændringen betyder, at kommunerne i dag er forpligtede til at arbejde strategisk, sammenhængende, differentieret og målrettet med udvikling af deres landsbyer og evt. koordinere deres planlægning med nabokommuner. Herunder skal kommunerne kunne redegøre for forudsætningerne og retningslinjerne bag deres strategiske planlægning, samt hvordan kommuneplanen understøtter denne.

Formålet med ph.d.-projektet vil være at gennemføre dybdegående undersøgelser af nye kommunale modeller for strategisk landsbyplanlægning og afdække muligheder og barrierer for processer omkring og implementering af modellerne i den kommunale organisation og i forhold til landsbyerne

Projektet indgår som en del af CLF’s øvrige fokus på forholdet mellem institutionelle rammer og lokal organisering og selvorganisering i landdistrikter. Den succesfulde kandidat må således være villig til at indgå aktivt i forskningsmiljøet ved CLF, samtidig med at der er fokus på en løbende formidling af projektets resultater, både i forhold til Indenrigs- og Boligministeriet, Udvalg for landdistrikter og øer, og relevante aktører inden for landdistriktsområdet.

Profil og krav

Den succesfulde kandidat forventes at have:

  • Relevant samfundsfaglig uddannelse på kandidatniveau
  • Praktiske erfaringer inden for landdistriktsforskning og strategisk landsbyplanlægning
  • Demonstreret evne til at arbejde selvstændigt og at etablere kontakt til relevante aktører
  • Gode skriftlige og sproglige færdigheder både på dansk og engelsk

Arbejdsstedet er SDU-campus Esbjerg, og det forventes, at kandidaten indgår aktivt i det daglige faglige miljø på stedet.

Forskermiljøet

CLF er et nationalt, tværvidenskabeligt forskningscenter under Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi ved Syddansk Universitet, der er geografisk beliggende i Esbjerg og er en del af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Centret indgår i en tæt idé- og erfaringsudveksling med interessenter – herunder myndigheder – i landdistrikter og samarbejder med nationale og internationale forsknings- og udviklingsmiljøer.

Medarbejderne i CLF har en stor aktie i uddannelserne i kultursociologi på SDU i Esbjerg med et årligt optag på ca. 80 studerende og for en toning af uddannelsen i retning af landdistriktsområdet. Mange af vores kandidater indgår i praktik hos kommuner og andre aktører og får efterfølgende job i kommuner og regioner. Det forventes, at kandidaten bidrager til undervisningen inden for relevante fagområder.

Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi er en del af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet beliggende i Esbjerg. Instituttet har ca. 50 medarbejdere, der har fokus på forskning i sociologi, erhvervsøkonomi og økonomi i bred forstand. Instituttet udfører forskning primært i følgende 3 forskningsgrupper: 1) Rural og Kultursociologi 2) Erhvervsøkonomi 3) Miljø- og ressourceøkonomi. Instituttets profil kan ses her. Denne stilling indgår i forskningsgruppen for Rural og Kultursociologi.

Kontakt information

For yderligere information om stillingen er du velkommen til at henvende dig til Professor og Centerleder Egon Noe [email protected] tlf. 6550 3616

Ansøgning, løn og ansættelsesforhold mv.

Ansættelse som ph.d.-stipendiat sker i henhold til cirkulære af 10. november 2015 om overenskomst for Akademikere i staten – bilag 5, protokollat om ph.d.-stipendiat.

Ansøgningen skal indeholde:
  • Detaljeret CV
  • Eksamensbeviser (kandidatbevis inkl. eksamensresultater)
  • Ansøgningsskema til ledigt ph.d.-stipendium (se nærmere nedenfor)
  • En projektbeskrivelse (max 5 sider af 2400 tegn pr, side, inklusive mellemrum, noter, bilag, litteraturliste osv.)
  • Resumé af overnævnte projektbeskrivelse på maks. 250 ord

Ansøgning udfærdiges på særligt ansøgningsskema som kan hentes her. Vejledning til udarbejdelse af projektbeskrivelse inden for fagområdet Samfundsvidenskab findes her.
Alle dokumenter der ikke er på dansk, skal være oversat til engelsk.

Ansøgningerne vil blive bedømt af et fagkyndigt udvalg under ph.d.-skolen. Når udvalget har afgivet indstilling, vil ansøgerne få tilsendt den del af bedømmelsen, som angår dem selv.

Ansøgninger som ikke opfylder de formelle krav i forhold til stillingsopslaget vil ikke blive bedømt af fagudvalget.

Shortlisting og test vil evt. blive anvendt i bedømmelsesprocessen.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Der vil som led i den samlede vurdering af ansøgerens kvalifikationer kunne indgå en samtale.

Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket "Ansøg online". Uploadede filer skal være i Adobe PDF (ulåst) eller Word format.

Læs vejledning til ansøgere.

Hvert felt i ansøgningsskemaet kan kun indeholde én fil af max. 10 Mb.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Esbjerg.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Esbjerg
  • Mandag den 23. august 2021

Lignende jobs

  • Autotekniker søges til [xxxxx] Esbjerg, Måde

    Vi oplever en stor tilstrømning af nye kunder, men vi mangler dig, så vi kan opretholde den gode service.Du bliver en del af et velfungerende team i Måde, hvor ingen er for fin til at tage en ekstr..
    • Øvrige
    • Esbjerg
    Få mere info
  • Øvrige i Kolding

    Arkil udfører flere anlægs- og fjernvarmeprojekter i trekantområdet. Til disse søger vi lige nu arbejdsmænd. om jobbetDin primære opgave er det manuelle forarbejde og forefaldende arbejde. Du..
    • Øvrige
    • Kolding
    Få mere info
  • Selvstændige medarbejdere søges til Abena

    Rutinepræget og selvstændigt arbejde til den omhyggelige kandidatAbena søger i øjeblikket nogle dygtige medarbejdere til at aflaste i Automatzonen, hvor deres Autostore betjenes.Kan du arbejde på..
    • Øvrige
    • Sydjylland
    Få mere info
  • Øvrige i Børkop

    Øvrige søges til organisation/virksomhed i 7080 Børkop
    • Øvrige
    • Børkop
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Esbjerg

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Esbjerg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i Esbjerg over tid

Dato Alle jobs som øvrige
1. oktober 2024 72
30. september 2024 72
29. september 2024 70
28. september 2024 71
27. september 2024 75
26. september 2024 69
25. september 2024 67
24. september 2024 62
23. september 2024 64
22. september 2024 62
21. september 2024 62
20. september 2024 66
19. september 2024 70
18. september 2024 70
17. september 2024 70
16. september 2024 73
15. september 2024 71
14. september 2024 70
13. september 2024 75
12. september 2024 76
11. september 2024 79
10. september 2024 74
9. september 2024 72
8. september 2024 67
7. september 2024 65
6. september 2024 73
5. september 2024 72
4. september 2024 66
3. september 2024 66
2. september 2024 68
1. september 2024 67