To praktikanter søges til politisk afdeling i [xxxxx] - forår 2021

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Praktik - Hele Danmark

Vil du være med i kampen mod global ulighed, og interesserer du dig for politik, kommunikation og udvikling? Så læs med her!

Baggrund
Uligheden i verden er enorm. Det koncentrerer magten hos få mennesker, skader demokratiet og skaber fattigdom og konflikt. Uligheden betyder, at milliarder af mennesker verden over ikke har adgang til ordentlig uddannelse eller retfærdige levevilkår. Oxfam IBIS er en del af den internationale konføderation Oxfam, hvor bekæmpelse af ulighed står helt centralt.

I den politiske afdeling i Oxfam IBIS arbejder vi for at styrke indsatsen mod ulighed herhjemme og globalt. Som praktikant i vores nye Policy & Advocacy afdeling vil du blive involveret i kernen af vores politiske arbejde. Du vil komme til at bidrage med research, politiske notater og analyse, pressearbejde og anden kommunikation, politiske arrangementer og kampagner – og du vil følge politiske sager herhjemme og globalt, som har stor betydning for det globale syd.

Derfor skal du synes, det er spændende at ændre ved den politik og de strukturer, der fastholder mennesker i fattigdom og som øger den ødelæggende ulighed. Du har gerne erfaring med politisk arbejde, og du har mod at opdyrke nye politikområder. Desuden er du ikke bange for at dykke ned i længere rapporter eller sikre god politisk monitorering og samtidig stifte bekendtskab med en række af de værktøjer, der bruges i indflydelsesarbejdet.

Der er to ledige praktikstillinger i Policy & Advocacy:

Praktikant til politik, indflydelse og kommunikation
  • Du vil arbejde med den danske og internationale politiske dagsorden vedrørende økonomisk ulighed, FN’s verdensmål, udviklings- og udenrigspolitik, klimauretfærdighed og -finansiering samt ansvarlige investeringer, køn med mere.

  • Du vil støtte vores politiske rådgivere med udarbejdelse af analyser og kommunikation, og samtidig få mulighed for at interagere med de organisationer og alliancer, vi samarbejder med, og dermed være involveret i forskellige politiske processer.
  • Du vil være med til at engagere danskerne i kampen mod ulighed ved at skrive debatindlæg samt udøve støtte til vores kampagneteam, f.eks. gennem vores offentlige kampagner, arrangementer eller sociale medier.
  • Du vil understøtte betjeningen af generalsekretæren, organisationen og vores medlemmer – både fagligt og praktisk, f.eks. i forbindelse med vores generalforsamling.
  • Du er ikke nødvendigvis en ekspert på ulighed og udvikling, men du skal have mod på at kaste dig ind i det politiske arbejde og have et godt blik for at understøtte den til enhver tid vigtigste dagsorden for organisationen.
  • Du vil have mulighed for i vid udtrækning selv at præge arbejdet, i samarbejde med din praktikvejleder, så det tilpasses dine kompetencer og præferencer.

Praktikant til finansiering af udvikling
  • Du vil arbejde med den danske, europæiske og internationale dagsorden inden for finansiering af udvikling, herunder Danmarks bistandspolitik, gældsproblematikken for udviklingslandene, ansvarlige investeringer i udviklingslandene, ressourcemobilisering, skattepolitik og arbejdet mod skattely.

  • Du vil være med til at sætte fokus på vores dagsordener inden for finansiering af udvikling ved at skrive debatindlæg, samt understøtte, planlægge og afholde offentlige arrangementer, høringer, konferencer og webinarer.
  • Du vil støtte op om udarbejdelse af analyser og kommunikation, og samtidig få mulighed for at interagere med de organisationer, vi samarbejder med både i Danmark, men især i Norden, i EU og globalt.
  • Du vil have mulighed for i vid udstrækning selv at præge arbejdet, i samarbejde med din praktikvejleder, så det tilpasses dine kompetencer og præferencer.

Dine kompetencer
Du er studerende på en længere videregående uddannelse, der berører udvikling, økonomi, politik, sociologi eller tilsvarende og er gerne i gang med det sidste år af din bachelor eller i gang med din kandidatuddannelse.
Du har interesse og god forståelse for politik - særligt omkring økonomisk, social, politisk og kønsmæssig ulighed og udvikling – og hvordan det spiller sammen med fattigdom i både udviklingslande og i Danmark.
Dit arbejde er funderet i viden og fakta, og du kan gå selvstændigt til komplekse dagsordener og omdanne viden fra research og analyser på både dansk og engelsk til god kommunikation. Desuden har du erfaring med at arbejde med tal og data.
Du er nysgerrig og trives i internationale miljøer, hvor tingene både går stærkt, men hvor der også er brug for grundighed og fordybelse.
Det vil være en fordel, hvis du har forståelse for politiske beslutningsprocesser i Danmark og erfaring med foreningsarbejde, samt konkret arbejde med offentlige arrangementer og engagement.

Oxfam IBIS tilbyder
Grundigt indblik i en organisation, der søger at gøre verden til et bedre sted for de fattigste og mest marginaliserede mennesker gennem indflydelses- og oplysningsarbejde. Du bliver del af en dynamisk, engageret og sjov arbejdsplads i centrum af København med stor mulighed for faglig udvikling.

Vi forventer, at du kan være en del af Oxfam IBIS på fuld tid (37 t/uge) i perioden fra 25/1. 2021 25/6 2021. Vi er fleksible i forhold til studie og evt. studiejob i forhold til arbejdstid.

Du bedes sende din ansøgning og CV via nedenstående link. Ansøgningsfristen er 8. november 2020 og samtaler forventes afholdt kort derefter.
Kun ansøgninger modtaget via systemet vil blive taget i betragtning.

For yderligere oplysninger om stillingen til politik, indflydelse og kommunikation er du velkommen til at kontakte Jeppe Bo Rasmussen, senior politisk rådgiver: [email protected], tlf. +45 24401897.

For yderligere oplysninger om stillingen til finansiering af udvikling er du velkommen til at kontakte Hannah Brejnholt, senior politisk rådgiver: [email protected], tlf. +45 29845179.

Du er velkommen til at søge begge stillinger samtidigt, da der er væsentlige overlap. Desuden sker udvælgelsen af kandidater koordineret med henblik på at sikre et godt samarbejde i afdelingen og mellem vores praktikanter samt at sikre komplementerende kompetencer og præferencer.

Vi kan desværre ikke tilbyde vores praktikanter løn, og det er derfor et krav, at du er indskrevet på et studie. Vi har dog en gratis frugt- og frokostordning for vores praktikanter

Oxfam IBIS is committed to equal employment opportunity we therefore encourage everybody – irrespective of age, gender and of religious, sexual, national or ethnic affiliation – to apply for this position. Oxfam is a global movement of people working together to end the injustice of poverty.

Oxfam IBIS is a movement of people who do not want to find themselves in poverty and inequality. We are part of the global confederation Oxfam.

That means we tackle the inequality that keeps people poor. Together we save, protect and rebuild lives. When disaster strikes, we help people build better lives for themselves, and for others. We take on issues like land rights, climate change and discrimination against women. And we won’t stop until every person on the planet can enjoy life free from poverty.
We are an international confederation of 20 organisations (affiliates) working together
with partners and local communities in the areas of humanitarian, development and campaigning, in more than 90 countries. All our work is led by three core values: Empowerment, Accountability, Inclusiveness.

Oxfam is committed to preventing any type of unwanted behaviour at work including sexual harassment, exploitation and abuse, lack of integrity and financial misconduct; and promoting the welfare of children, young people and adults. Oxfam expects all staff and volunteers to share this commitment through our code of conduct. We place a high priority on ensuring that only those who share and demonstrate our values are recruited to work for us.

Note: All offers of employment will be subject to satisfactory references and may be subject to appropriate screening checks, which can include criminal records and terrorism finance checks.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Hele Danmark

Jobbet er oprettet på vores service den 22.10.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Søndag den 08. november 2020

Lignende jobs

  • Senior Associates og Managers til Transaction Advi...

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Skagen Strand Feriecenter - Forpagter til centrets...

    Fri kontakt
    Skagen Strand Feriecenter søger en engageret og erfaren forpagter til vores restaurant, der er en del af vores naturskønne oase beliggende i Hulsig, 12 km syd for Skagen.
    • Øvrige
    • Skagen
    Få mere info
  • Vrejlev Biogas - Teamleder til GRØN teknologi

    Fri kontakt
    Har du passion for procesteknik og mekanik samt erfaring med ledelse, så kan du være den Teamleder, vi søger til Vrejlev Biogas ved Vrå. Vrejlev Biogas er et slaraffenland for teknikeren, der brænder for at virkeliggøre så meget som muligt af sin viden og erfaring.
    • Øvrige
    • Vrå
    Få mere info
  • Lydtekniker, fuldtid, Scandic Falkoner

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at bryde vanetænkning, så tror vi på, at du er vores nye lydtekniker på Scandic Falkoner i København. Vi ved, at du brænder for alt det tekniske, og er professionel i lydteknik.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Hele Danmark

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Hele Danmark over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige i Hele Danmark.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i Hele Danmark over tid

Dato Alle jobs som øvrige
19. september 2024 4327
18. september 2024 4316
17. september 2024 4255
16. september 2024 4225
15. september 2024 4379
14. september 2024 4410
13. september 2024 4445
12. september 2024 4349
11. september 2024 4341
10. september 2024 4284
9. september 2024 4209
8. september 2024 4226
7. september 2024 4233
6. september 2024 4281
5. september 2024 4261
4. september 2024 4208
3. september 2024 4154
2. september 2024 4076
1. september 2024 4195
31. august 2024 4380
30. august 2024 4473
29. august 2024 4371
28. august 2024 4355
27. august 2024 4313
26. august 2024 4280
25. august 2024 4344
24. august 2024 4370
23. august 2024 4430
22. august 2024 4398
21. august 2024 4402
20. august 2024 4352