Talstærk praktikant søges til kvantitative analyser på udlændinge- og integrationsområdet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Praktik - København K

Vil du arbejde med registerbaserede analyser og store datasæt? Så vil jobbet som praktikant i Koncernstyring og Tilsyn være noget for dig. Vi er en del af afdelingen for Koncernstyring i Udlændinge- og Integrationsministeriet og udarbejder bl.a. analyser om, hvordan det går med nydanskeres beskæftigelse, uddannelse og medborgerskab.

Lidt om alt det vi tilbyder

Som praktikant i kontorets analyseteam kommer du til at udarbejde talbaserede analyser i SAS eller andre statistikprogrammer. Samtidig skal du formidle analysernes resultater i nyheder, ledelsesinformation og på ministeriets eget integrationsbarometer.

Alt afhængig af din viden og kompetencer kan opgaverne forandre sig, og du kan selv være med til at præge arbejdet. Der vil være rig mulighed for samarbejde og sparring med kontorets øvrige medarbejdere.

I Koncernstyring og Tilsyn understøtter vi bl.a. ministeriets arbejde gennem analyser, statistikker og viden på udlændinge- og integrationsområdet i bred forstand. Vi analyserer og monitorerer udviklingen i antallet af opholdstilladelser samt nydanskeres beskæftigelse, uddannelse og danskkundskaber. Vi gennemfører målinger af medborgerskab, negativ social kontrol og grundlæggende værdier blandt indvandrere og efterkommere. Vi står ligeledes for evalueringer af kommunernes integrations- og repatrieringsindsats samt implementering af lovgivningen.

Metodisk spænder vi bredt og benytter alt fra simple krydstabeller til avancerede statistiske modeller. Vi arbejder med forskellige kvantitative datakilder, hovedsageligt registerdata fra Danmarks Statistik og Beskæftigelsesministeriet samt ministeriets egne register- og surveydata.

Vores arbejde sker under stor offentlig og mediemæssig bevågenhed og udføres i tæt samarbejde med de øvrige dele af ministeriet, andre statslige myndigheder, kommuner, arbejdsmarkedets parter og private aktører på området.

Vores forventninger til dig

Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund. Du læser f.eks. på en samfunds- eller naturvidenskabelig uddannelse, og vi ser gerne, at du som minimum har bestået 4. semester.

Du bliver en del af et stærkt fagligt miljø, og vi forventer, at du:

  • har analytisk sans
  • er god til at arbejde med store datasæt og foretage beregninger
  • har interesse for data og værktøjer til analyser af data
  • har flair for programmering i et statistikprogram, fx SAS, STATA eller R
  • er en solid bruger af Excel
  • er omhyggelig, engageret og har gode samarbejdsevner

Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med at anvende registerdata fra Danmarks Statistiks forskerordning eller ministerieordning.

Yderligere information

Praktikantstillingen er ulønnet. Arbejdstiden er som udgangspunkt på 37 timer om ugen i perioden fra primo september 2021 frem til ultimo januar 2022. Perioden kan være fleksibel efter aftale med din chef.

Du har mulighed for at søge merit for praktikforløbet og således optjene ECTS-point ved at være i praktik hos os. Du skal selv undersøge hos din uddannelsesinstitution, om arbejdet hos os vil være meritgivende.

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Natalia Pischur Kjær på telefonnummer 61 98 33 27 eller på e-mail [email protected].

Politiets Efterretningstjeneste vil gennemføre en registermæssig undersøgelse af din person, så vi i Udlændinge- og Integrationsministeriet kan vurdere, om du er egnet til at varetage stillingen. Du skal løbende kunne bestå en registermæssig undersøgelse under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

Søg stillingen

Vi forventer at holde samtaler snarest muligt herefter.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 31.3.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K

Lignende jobs

  • Senior Associates og Managers til Transaction Advi...

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Vil du være praktikant i Bruxelles for dansk erhve...

    Fri kontakt
    DI arbejder i Bruxelles med en lang række politiske områder. Det gælder brede dagsordener som det indre marked, digital transformation, industripolitik og grøn omstilling til mere specifikke dagsordener som sundheds-, miljø- og handelspolitik. Kort sagt, alt hvad der berører erhvervslivets interesser.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Lydtekniker, fuldtid, Scandic Falkoner

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at bryde vanetænkning, så tror vi på, at du er vores nye lydtekniker på Scandic Falkoner i København. Vi ved, at du brænder for alt det tekniske, og er professionel i lydteknik.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Professional Indemnity Underwriter

    Fri kontakt
    Trives du med fagligt komplekse problemstillinger og afvekslende sager, der sjældent er ens? Kan du arbejde i krydsfeltet mellem risikovurdering og kommerciel interesse ud fra en værdibaseret og samarbejdsorienteret tilgang? Vil du arbejde i en global forsikringskoncern med gode muligheder for faglig udvikling?
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København K over tid

Dato Alle jobs som øvrige
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1