Vil du arbejde for klima, sunde fødevarer og dyrevelfærd? Så er Fødevareministeriet måske noget for dig

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

I Fødevareministeriets departement vil du få mulighed for at arbejde for et mere grønt og klimavenligt Danmark – både på markerne, gennem vores kost og i fiskeriet.

Og du vil komme tæt på en række af de store samfundsmæssige dagsordener, som har afgørende betydning for danskernes hverdag:
  • Hvordan omstiller vi landbruget i en endnu mere grøn retning?
  • Hvordan inspirerer vi til at spise mere klimavenligt og gøre op med madspild?
  • Hvordan styrker vi i bred forstand bæredygtigheden i landbruget og fiskeriet?
  • Hvordan sikrer vi sunde og sikre fødevarer?
  • Og hvordan beskytter vi dyrenes velfærd?


Du vil komme tæt på vigtige politiske beslutningsprocesser, på lovgivningsarbejdet og på internationale dagsordener. Og du vil blive en del af en organisation med stærk fokus på god og sikker forvaltning.

Klimadagsordenen har været en game changer, der har givet fødevarepolitikken en langt mere betydningsfuld rolle. Og det vil formentlig kun tage til i fremtiden.

Hvad søger vi?
Vi søger akademikere til vores fagkontorer og til vores tværgående kontorer. Både nyuddannede og personer med erfaring kan søge. Du kan også søge, hvis du er tæt på at være færdiguddannet.

Her og nu har vi brug for akademikere, der vil arbejde med klima og grøn omstilling af landbruget, herunder udvikling af et mere plantebaseret landbrug i forlængelse af den brede, grønne landbrugsaftale fra 2021. Ambitionerne for økologi skal indfries. Der skal udvikles en ny reguleringsmodel. Og den politiske aftale om grøn omstilling af dansk landbrug skal implementeres.

Herudover søger vi akademikere, der vil arbejde med den tværgående udvikling og styring af ministerområdet. Vi arbejder for at fremme effektiv, virkningsfuld og sikker forvaltning i alle dele af ministeriet. Opgaverne her spænder vidt og handler f.eks. om at gennemføre analyser og projekter på fødevare-, landbrugs- og fiskeriområdet.

Der kan også blive andre stillinger ledige end disse. Du er velkommen til at søge konkret inden for de nævnte områder eller generelt i departementet. På baggrund af din profil vil vi finde en stilling, der passer til dine ønsker og kompetencer.

Hvad består arbejdet i?
Din opgave bliver at skabe grundlaget for beslutningstagere, når der skal tages stilling til spørgsmål inden for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Du vil lære at se de samfundsmæssige og tværfaglige dimensioner i en sag, skære din sag til og formidle komplekse problemstillinger på en enkel måde.
Og du vil få et unikt indblik i arbejdsgangene i et departement og de politiske beslutningsprocesser.

Hvem er du?
Vi forventer, at du har en kandidatuddannelse eller tilsvarende inden for f.eks. statskundskab, jura, forvaltning, økonomi, biologi, geografi eller jordbrugsøkonomi.

Derudover kigger vi især på følgende kompetencer:
  • Stærke faglige og analytiske evner – som kan omsættes i praksis
  • Særdeles gode mundtlige og skriftlige formidlingsevner
  • Veludviklede samarbejdsevner og evne til at skabe gode, tillidsfulde relationer
  • Engagement og dedikation i dit arbejde og lyst til at lære og udvikle dig fagligt


Faglig viden om fødevarer, landbrug, fiskeri eller den grønne omstilling generelt er en stor fordel, men ikke et krav. Interesse for området er dog et krav.

Hvem er vi?
Der er lidt over 200 medarbejdere i departementet, som er centralt beliggende i København, tæt på metro og Christiansborg. I hele ministeriet med de tre styrelser er vi ca. 3.500 medarbejdere, der arbejder tæt sammen.

Hver dag hjælper vi fødevareministeren med at styre og udvikle områderne fødevarer, fiskeri og landbrug – ofte er der tale om vigtige sager med stor offentlig bevågenhed.

Vi er fagligt ambitiøse og motiveres af at levere resultater og sikker forvaltning af høj kvalitet, der har stor betydning for samfundet.

Vi har stor tillid og respekt for hinanden, er gode til at samarbejde, har det sjovt sammen, og vi tilstræber en god balance mellem privatliv og arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse er på fuld tid, og indplacering sker som fuldmægtig eller konsulent i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten. Herudover kan der forhandles et individuelt tillæg afhængig af kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med tilhørende institutioner.

Dit tjenestested bliver Slotsholmsgade 12, 1216 København K.

Stillingerne er ledige til besættelse snarest muligt.

Vil du vide mere?
Ønsker du mere viden om de ledige stillinger inden for grøn omstilling, kan du kontakte Helle Agerdal Olsen (tlf. 20 64 59 83) eller Anders Christiansen (tlf. 21 30 42 67).

Ønsker du at vide mere om stillingerne inden for styrings- og udviklingsopgaver, kan du kontakte Ane Sofie Hansen (tlf. 23 64 61 10).

Har du spørgsmål til løn- eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-partner Hanna Hvid (tlf. 61 14 57 70).

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen ved at sende din ansøgning vedlagt dokumentation for uddannelse (eksamensbevis fra bachelor og kandidat), CV samt eventuelle referencer senest 3. april 2022.

Indkaldes du til samtale, vil du aftenen forinden skulle løse en opgave af en times varighed. Der kan blive anvendt test i forbindelse med ansættelsen.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.3.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Søndag den 03. april 2022

Lignende jobs

  • Senior Associates og Managers til Transaction Advi...

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Studenterjob i DI – Politik og analyse inden for f...

    Fri kontakt
    Vil du være med til at udarbejde analyser, der giver erhvervslivet en stærk stemme på uddannelses-, forsknings- og diversitetsområdet? Dansk Industris afdeling for forskning, uddannelse og mangfoldighed søger en studentermedhjælper med stærke analytiske evner og en skarp pen. Om dig.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Konsulent til DI’s arbejde med bæredygtighed og ES...

    Fri kontakt
    Vil du være med til at styrke dansk erhvervslivs arbejde med bæredygtighed og ESG? I DI’s enhed for Global Udvikling og Bæredygtighed (GUB) søger vi en engageret konsulent, der har lyst til at arbejde politisk og med DI’s medlemmer for at styrke virksomhedernes arbejde med ansvarlige globale værdikæder, Verdensmål og ESG.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Vil du være praktikant i Bruxelles for dansk erhve...

    Fri kontakt
    DI arbejder i Bruxelles med en lang række politiske områder. Det gælder brede dagsordener som det indre marked, digital transformation, industripolitik og grøn omstilling til mere specifikke dagsordener som sundheds-, miljø- og handelspolitik. Kort sagt, alt hvad der berører erhvervslivets interesser.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København K over tid

Dato Alle jobs som øvrige
16. september 2024 1