Docent i matematikdidaktik på læreruddannelsen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Har du en stærk forsknings- og udviklingsprofil inden for matematikkens didaktik? Brænder du for at udvikle viden og indsatser, der kan bidrage til børns muligheder for at lære matematik i skolen? Har du lyst til at stå i spidsen for en ambitiøs faglig udvikling af et spændende og vigtigt forsknings- og udviklingsfelt i samarbejde med dygtige kolleger både lokalt og nationalt? Så er du måske vores nye docent.

Alt for mange børn profiterer alt for lidt af skolens matematikundervisning gennem hele skoleforløbet. De risikerer derfor at forlade grundskolen med utilstrækkelige faglige matematikkompetencer og med manglende lyst til at lære matematik i fremtiden. Nationale studier peger på, at det både er vanskeligt for lærere at undervise i matematikfagets centrale kompetenceområder og for eleverne at lære dem. På læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole (KP) har vi høje ambitioner for matematikken både som fag på uddannelsen og som fagdidaktisk forskningsfelt. Vi ønsker at adressere ovennævnte udfordring gennem udvikling af indsatser og ny viden om elevers tilegnelse af udvalgte matematikkompetencer og om typer af virksomme og frugtbare lærersamarbejder.

Som landets største læreruddannelse har vi på KP et stort matematikfagligt miljø, som har potentialet til at medvirke til forandring af matematikundervisningen i folkeskolen og til at bidrage til matematikdidaktikken som nationalt og internationalt forskningsfelt. I satsningen er vi særligt optaget af at udvikle viden og erfaringer med tidlige indsatser i matematik forstået som matematikdidaktik rettet mod de yngste elever og muligheden for at sætte ind tidligt, når elever er i matematikvanskeligheder gennem hele deres skolegang.

Om jobbet
Som docent og forskningsfaglig leder af den matematikdidaktiske satsning vil du i tæt samarbejde med instituttets ledelse komme til at stå i spidsen for denne udvikling. Du vil som docent komme til at spille en væsentlig rolle i at udvikle og repræsentere læreruddannelsens forsknings- og udviklingsprofil på det matematikdidaktiske område. Du vil samtidig indgå i ledelsen af Nationalt Center for udvikling af matematikundervisning (NCUM som er forankret på DPU i Emdrup) med 25 % af din arbejdstid frem til udgangen af 2024. Det bliver en central opgave at sikre sammenhæng og synergi mellem nationale indsatser i NCUM og lokale indsatser på KP.

Som docent på KP’s læreruddannelse vil dine primære ansvarsområder være at:

  • drive den faglige udvikling i forsknings- og udviklingssatsningen – herunder være ansvarlig for at sikre forskningsproduktion og forskningskvalitet
  • bidrage til vækst i forsknings- og udviklingsprojekter, der opnår ekstern finansiering
  • fremme videnskabelig og praksisrettet publicering både nationalt og internationalt med henblik på at styrke kvaliteten af læreruddannelsen samt folkeskolen
  • videreudvikle samarbejdet med kommuner, universiteter (nationalt og internationalt) og andre relevante partnere (herunder NCUM)
  • styrke kapacitetsopbygningen gennem samarbejde med universiteter, internationale partnerskaber og kompetenceudvikling af læreruddannelsens undervisere
  • vejlede ph.d.-stipendiater og ph.d.-ansøgere.

Om dig
Som docent forventes du at have formelle kvalifikationer inden for forsknings- og udviklingsprogrammets fagområde i form af mindst en ph.d.-grad eller tilsvarende.

Herudover forestiller vi os, at:

  • du er en stærk forsknings- og udviklingsprofil inden for matematikdidaktik og udvikling af matematikundervisning i skolen
  • du har erfaring med praksisrettet anvendelsesorienteret forskning og udvikling med et stærkt fokus på at forandre og forbedre praksis i skolerne
  • du er en kompetent forskningsleder og projektudvikler med viden om organisering, organisatoriske processer og projektledelse både internt og i partnerskaber med kommuner, skoler, universiteter og andre typer organisationer
  • det er også en fordel, hvis du har erfaring med strategisk arbejde og policy på uddannelsesområdet
  • du er en stærk kommunikator, der kan bidrage til at sætte nye dagsordener internt og eksternt.

Om os
På Københavns Professionshøjskole har vi en vision om at uddanne fagprofessionelle, der lykkes i og sammen med praksis. Vi mener, at myndige professionelle er nøglen til at realisere samfundets fineste idealer og løse dets vanskeligste problemer.

Læreruddannelsen er en del af Institut for Læreruddannelse og har ca. 275 medarbejdere. Instituttet rummer også tegnsprog- og skrivetolkeuddannelse, tekstilformidleruddannelse, natur- og kulturformidleruddannelse samt Nationalt Videncenter for Læsning.

Læreruddannelsen på KP er med ca. 3600 studerende landets største læreruddannelse, hvilket giver mulighed for at udbyde alle skolens fag. Uddannelsen er primært lokaliseret på Carlsberg i København og på Frederiksberg. Derudover har vi uddannelsesstationer på Bornholm, i Helsingør samt i Hillerød fra 2023.

På læreruddannelsen har vi 3 forsknings- og udviklingsprogrammer, hvor du som docent kommer til at stå i spidsen for satsningen i matematikdidaktik som en del af forsknings- og udviklingsprogrammet Udvikling af fagdidaktik i skolen. Du vil sammen med instituttets øvrige docenter komme til at spille en nøglerolle ift. at tegne læreruddannelsens samlede forskningsprofil både eksternt og internt på Københavns Professionshøjskole.

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som docent med start den 1. marts 2023. Stillingen er uden øvre arbejdstid med et gennemsnit på 37 timer om ugen. Der er tale om en fast stilling med ansættelsesforhold på KP. For en periode frem til udgangen af 2024 finansieres stillingen med en fordelingsprocent på 75% på KP og 25% på DPU. Herefter er stillingen 100% finansieret af KP.

Du vil blive ansat efter gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og relevant organisation og iht. Bekendtgørelse nr. 1458 af 24. juni 2021 om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler m.m.

Ansættelse som docent forudsætter positiv docentbedømmelse af et eksternt, videnskabeligt bedømmelsesudvalg, der nedsættes i forbindelse med, at stillingen skal besættes, jf. Bekendtgørelse jf. Bekendtgørelse nr. 673 af 13. maj 2020 om lektorkvalificering, lektorbedømmelse og docentbedømmelse af undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler m.m.

Arbejdspladsen er beliggende på Humletorvet 3, 1799, København V.

Vil du vide mere?
Københavns Professionshøjskole vil bidrage til udviklingen af det danske samfund, dets velfærd og velstand, kultur og demokrati. Det gør vi ved at sætte nye standarder for professionsbacheloruddannelse, for videreuddannelse og for praksisnær forskning og udvikling. Det kræver ikke alene god, men fremragende undervisning.

Læs mere om Københavns Professionshøjskole og vores strategiske retning ’Fælles om fremragende undervisning’ på www.kp.dk.

For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte forsknings- og udviklingsleder Bo Nielson på tlf.: +45 51632640.

Interesseret?
Send din ansøgning, CV og eksamensbeviser via ansøgerknappen senest den 18-11-2022.

Ansøgningen skal indeholde en motiveret ansøgning, CV, en publikationsliste samt maksimum 3 udvalgte publikationer, som du ønsker inddraget i bedømmelsen. Du må gerne motivere valget af publikationer ift. stillingsopslaget. Du skal desuden vedhæfte en forskningsplan, som du har skrevet ind i denne skabelon.

Det eksterne, videnskabelige bedømmelsesudvalg skal vurdere dine faglige kvalifikationer, mens dine samlede kvalifikationer vil blive vurderet af et internt ansættelsesudvalg. I kriterier ved docentbedømmelse kan du orientere dig om det grundlag, ansøgerne bedømmes på af det eksterne bedømmelsesudvalg.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 3-4, 2023.

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent.

_________________________________________________________________________________________

Københavns Professionshøjskole er med mere end 20.000 studerende og 2.000 ansatte en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

På Københavns Professionshøjskole uddanner vi pædagoger, sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, fysioterapeuter, jordemødre og mange flere.

Sammen med vores samarbejdspartnere vil vi sætte nye standarder for professionsuddannelse, forskning, udvikling og efter- og videreuddannelse inden for skole og pædagogik, sundhed og velfærd, ledelse og forvaltning.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 8.11.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København V

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at rydde vanetænkning af bordet, så tror vi på, at du er vores nye Food & Beverage Manager på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar og har ro i maven med det fulde overblik. Du er god til at organisere, købe ind, lede og dele din viden.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København

    Fri kontakt
    Brænder du for regnskab og har en skarp analytisk sans? Så tror vi på, at du er vores nye studentermedhjælper på Scandics Support Office. Vi ved, at du er en haj til Office-pakken, herunder især Excel og at du trives med mange og forskelligartede opgaver.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs og målrettet og god til at håndtere alverdens spørgsmål, så tror vi på, at du er vores nye Shiftleader på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar, har overblik og handler hurtigt, når det gælder.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København V over tid

Dato Alle jobs som øvrige
10. juli 2024 5
9. juli 2024 5
8. juli 2024 5
7. juli 2024 5
6. juli 2024 5
5. juli 2024 5
4. juli 2024 3
3. juli 2024 3
2. juli 2024 3
1. juli 2024 3
30. juni 2024 3
29. juni 2024 3
28. juni 2024 3
27. juni 2024 3
26. juni 2024 3
25. juni 2024 3
24. juni 2024 3
23. juni 2024 3
22. juni 2024 3
21. juni 2024 4
20. juni 2024 4
19. juni 2024 4
18. juni 2024 4
17. juni 2024 4
16. juni 2024 4
15. juni 2024 4
14. juni 2024 4
13. juni 2024 4
12. juni 2024 4
11. juni 2024 4
10. juni 2024 4