Institutchef til Institut for Didaktik og digitalisering

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København

Kan du stå i spidsen for den digitale og didaktiske udvikling i professionsuddannelserne på Københavns Professionshøjskole (KP), og har du lyst til at skabe fælles retning for en frontposition i den nationale udvikling omkring praksisrettet didaktik og teknologi i grundskolen og på erhvervsuddannelserne? Så har vi brug for dig.

Som chef for Institut for didaktik og digitalisering får du en vigtig rolle i realiseringen af KP's strategi Fælles om fremragende undervisning. Institut for Didaktik og Digitalisering blev etableret som et led i KP’s fusion i 2019 og har i dag et stærkt udgangspunkt for at gøre en forskel ind i KP’s uddannelser og ud i skolernes praksis. Du kan være med til at videreudvikle og virkeliggøre en vision for, hvordan vi tager de næste vigtige skridt videre på instituttet og på tværs af hele KP.

Om jobbet
Du vil få brede samarbejdsflader inde og uden for KP. Instituttet står i spidsen for den digitale didaktiske udvikling af alle KP’s uddannelser og udviklingen af professionsfaglig teknologiforståelse lokalt på de enkelte uddannelser og som en styrkeposition på tværs af organisationen. Begge dele er vigtige elementer i KP’s digitale ambition, som instituttet i tæt samarbejde med IT har ansvaret for at gennemføre.

Digital didaktik står allerede stærkt hos alle vores undervisere og fra vores systematiske opfølgninger ved vi, at modenheden i til- og fravalg af digitale redskaber er høj. KP's næste digitale udviklingstrin er derfor professionsfaglig teknologiforståelse. Som institutchef vil du få ansvaret for, at alle KP’s uddannelser i de kommende år udvikles, så vores dimittender uddannes til at forstå, tage kritisk stilling til og kan udvikle morgendagens teknologier inden for deres professioner.

Instituttets DNA er det tætte samspil med praksis, hvor bl.a. Future Classroom Lab, dygtige fagkonsulenter og det praksisrettede vidensmiljø i Nationalt Center for Erhvervspædagogik tegner instituttets profil udadtil.

KP har i mange år taget et stort ansvar for udviklingen af CFU Danmark, der samler indsatsen for professionshøjskolernes Centre for undervisningsmidler (CFU). Sammen med kollegaer fra hele landet vil du få til opgave at videreudvikle samarbejdet mellem CFU og skoler og ungdomsuddannelser. Dygtige medarbejdere har styr på driften og den teknologiske infrastruktur er udviklet og har under corona-hjemmeskole vist sin robusthed, når anvendelsen på kort tid steg tifold. Men vores store viden om didaktik, læremidler og digitalisering kan rykke endnu tættere på skolerne. Som institutchef får du derfor til opgave at knytte tættere bånd til mange flere skoler, kommuner og ungdomsuddannelser i regionen. Opgaven er at udvikle vores og skolernes kapacitet og kompetencer – ikke i små projekter, men i bæredygtig kapacitetsopbygning på alle regionens skoler. Det er muligt, fordi KP udover instituttets ekspertise, også huser en stærk efter-/videreuddannelsesafdeling, som instituttet selvsagt samarbejder tæt med.

Instituttet indeholder også landets største vidensmiljø inden for erhvervspædagogik. Det forpligter. Vi har derfor et ansvar for at udvikle kvaliteten på erhvervsskolerne. Både gennem efteruddannelse af lærere og praksisnære forsknings- og udviklingsaktiviteter. Men det er et trængt felt. Skiftende regeringer har ændret mange strukturer på erhvervsuddannelsesområdet, men ikke prioriteret grundlæggende pædagogisk forskning og udvikling af erhvervsuddannelsernes kvalitet. Din opgave bliver at række ud til parter og vidensmiljøer omkring erhvervsuddannelserne med henblik på at sikre et stærkere vidensmiljø til gavn for erhvervsskolerne.

KP har en unik mulighed for at understøtte udviklingen af praksisfaglighed i folkeskolen med baggrund i både det erhvervspædagogiske område og Danmarks største læreruddannelse. Du får en vigtig rolle i at binde fagmiljøerne sammen til gavn for både erhvervsuddannelser og praksisfaglighed i folkeskolen.

Dit ledelsesansvar omfatter strategiske, faglige, økonomiske og driftsmæssige opgaver. Derudover bliver dine største fokusområder:

  • At sætte dig i spidsen for det igangværende udviklingsarbejde og samle instituttets forskelligartede afdelinger om de fælles mål
  • At understøtte organisationsudviklingen af hele KP ift. didaktik, digitalisering og professionsfaglig teknologiforståelse
  • At præge den regionale og nationale dagsorden omkring teknologiforståelse
  • At videreudvikle Center for Undervisningsmidler, så det eksisterende høje driftsniveau bibeholdes og relationen til regionens skoler styrkes og udvikles
  • At styrke vidensmiljøet og samarbejde med erhvervsskolerne omkring erhvervspædagogik.

Om dig
Du brænder for uddannelse som en grundpille i samfundet og har erfaring og ambitioner, der viser at uddannelse og forskning kan gøre en forskel i en uddannelsespraksis, hvor elever og studerende i stadig stigende omfang omgives af teknologi. Det er en udvikling som indebærer både muligheder og risici. Vi forventer, at du kan sætte retning for både KPs uddannelser og udviklingen sammen med vores samarbejdspartnere på grundskoler og ungdomsuddannelser.

Vi forestiller os, at du har en relevant akademisk uddannelsesbaggrund og solide ledelseskompetencer fra enten uddannelsessektoren, den kommunale sektor, staten eller andre relevante sektorer.

Herudover forventer vi, at du:

  • formår at skabe følgeskab internt i egen afdeling og på tværs af en stor organisation
  • er i stand til at balancere drift og udvikling. Begge dele er hinandens forudsætninger på KP
  • har tilstrækkeligt fagligt indblik, så du kan sætte en faglig retning for KP's udvikling af didaktik og digitalisering
  • har et strategisk blik for, hvordan kræfter i en stærk driftsorganisation kan bruges som grundlag for udvikling.
  • har erfaring med at drive forandringsprocesser, der skaber mening for både vores studerende og medarbejdere
  • kan lede ledere og lede medarbejdere gennem ledere samt skabe engagement og stærke arbejdsfællesskaber
  • ser det som en styrke at lykkes sammen med andre
  • er netværksskabende og trives med at etablere og vedligeholde relationer og blander dig gerne i både interne og eksterne politiske debatter
  • som person er lydhør og resultatorienteret.

Om os
Du bliver en del af et efterspurgt og energisk fagmiljø og Institut for Didaktik og Digitalisering (IDD), der kun kan lykkes i samarbejde med interne og eksterne kollegaer. På KP har vi en ambition om at have landets stærkeste fagfelt inden for didaktik og digitalisering. Det er vi godt på vej med, og vi har fx gennem det seneste halve år rekrutteret flere undervisningsdocenter inden for feltet teknologi og didaktik.

Instituttets 3 afdelinger; Center for Undervisningsmidler (CFU), Digitalt Kompetenceløft (DIKO) og Nationalt Center for Erhvervspædagogik (NCE) har forskellige faglige styrker ind i det tværgående miljø, men dækker også særskilte kerneopgaver til forskellige målgrupper eksternt og internt.

Instituttet er en del af Det Lærerfaglige Fakultet, der udover IDD består af Institut for Læreruddannelse og Stab for Forskning og Udvikling. Du refererer til fakultetets dekan og har personaleledelsesansvar for 4 ledere og i alt 4 medarbejdere.

Du indgår i fakultetsledelsen, hvor du har et tæt samarbejde med dekanen og institutchefen på Institut for Læreruddannelse samt chefen for Stab for Forskning og Udvikling – dette er et naturligt rum for videndeling og sparring. Det er her, vi udvikler egne ledelsesroller og holder hinanden op på KP's ledelsesprincipper. Det er her, vi både følger op på og udvikler vores roller og ansvar i realiseringen af KP's strategi. Og det er her, vi deler frustrationer og glæder, når hverdagens driftsopgaver ikke glider som smurt i olie.

Desuden bliver du en del af KP's samlede ledelsesfællesskab. Sammen varetager vi én af velfærdssamfundets allervigtigste opgaver, hvor vi ikke blot uddanner myndige fagprofessionelle, men også er med til at præge dagsordenerne for professionerne.

På Københavns Professionshøjskole leder vi efter seks principper:

  1. Vi leder med fokus på opgaven
  2. Vi samarbejder ved at blande os i hinandens opgaver
  3. Vi prioriterer kritik og dialog og realiserer vedtagne beslutninger
  4. Vi er i tæt dialog med vores omverden
  5. Vi begår fejl fremfor at sidde passivt tilbage.
  6. Vi sætter retning, der inspirerer og giver mening

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som institutchef med start d. 1. november 2021.

Løn- og ansættelsesforhold fastsættes i henhold til aftale om Ansættelse af chefer ved institutioner inden for undervisning, uddannelse og forskning på Uddannelses- og Forskningsministeriets område.

Stillingen er en fast stilling uden højeste arbejdstid.

Arbejdspladsen er beliggende på Campus Carlsberg. Instituttet har to afdelinger på Tagensvej 18, hvor der derfor vil være en del aktivitet, ligesom der må påregnes en begrænset rejseaktivitet i forbindelse med fx sektorprojekter og nationale initiativer. Derudover vil du have snitflader til samarbejdspartnere i hele Region Hovedstaden.

Vil du vide mere?
Hovedstadsregionen har brug for stærke professionelle, der er uddannet til at møde og besvare fremtidens udfordringer. Som en samlet professionshøjskole har vi med vores bredde og volumen en ambition om at blive toneangivende på uddannelsesområdet.

Læs mere om Københavns Professionshøjskole og vores strategiske retning ’Fælles om fremragende undervisning’. Her kan du også læse mere om vores uddannelser.

KP’s strategi udmøntes bl.a. i en digital ambition, der sætter en fælles retning for den digitale udvikling på KP. Ambitionerne har tre fokusområder; Digitalisering i og omkring undervisningen, Digital administration og Professionsfaglig teknologiforståelse. Fællesmængden er, at vores digitale indsatser skal gøre en forskel for vores studerende, bidrage til fremragende undervisning og skabe sammenhænge og fagligt fællesskab på tværs af organisationen. Læs mere om KP's digitale ambition.

Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte dekan Jakob Harder på telefon 2173 1819.

Interesseret?
Send din ansøgning, CV og eksamensbeviser via ansøgningsknappen senest fredag den 27. august 2021.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted den 7. september og en eventuel 2. samtale den 22. september. Der vil blive anvendt test til samtalen.

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København

Jobbet er oprettet på vores service den 26.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at rydde vanetænkning af bordet, så tror vi på, at du er vores nye Food & Beverage Manager på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar og har ro i maven med det fulde overblik. Du er god til at organisere, købe ind, lede og dele din viden.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København

    Fri kontakt
    Brænder du for regnskab og har en skarp analytisk sans? Så tror vi på, at du er vores nye studentermedhjælper på Scandics Support Office. Vi ved, at du er en haj til Office-pakken, herunder især Excel og at du trives med mange og forskelligartede opgaver.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs og målrettet og god til at håndtere alverdens spørgsmål, så tror vi på, at du er vores nye Shiftleader på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar, har overblik og handler hurtigt, når det gælder.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige i København.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København over tid

Dato Alle jobs som øvrige
5. juli 2024 1067
4. juli 2024 1031
3. juli 2024 1014
2. juli 2024 1024
1. juli 2024 1015
30. juni 2024 1018
29. juni 2024 1029
28. juni 2024 1053
27. juni 2024 1038
26. juni 2024 1026
25. juni 2024 1003
24. juni 2024 1001
23. juni 2024 1011
22. juni 2024 1016
21. juni 2024 1025
20. juni 2024 1022
19. juni 2024 1030
18. juni 2024 1032
17. juni 2024 1011
16. juni 2024 1064
15. juni 2024 1074
14. juni 2024 1094
13. juni 2024 1086
12. juni 2024 1094
11. juni 2024 1101
10. juni 2024 1115
9. juni 2024 1149
8. juni 2024 1151
7. juni 2024 1159
6. juni 2024 1129
5. juni 2024 1137

Værd at vide når du søger job som øvrige i København

Har du også drømt om at bo og arbejde i de charmerende gader i København? Så er du ikke alene! Men drømmene bliver sjældent til virkelighed uden lidt hårdt arbejde.

Mens København måske for nogle først og fremmest vækker billeder af hyggelige cafeer og historiske bygninger, banker et travlt erhvervsliv i hjertet af København. Hovedstaden huser et væld af brancher, men nogle skiller sig ud med et særligt højt antal ansatte.

Bydele i København

København byder på mere end smukke gader og hyggelige cafeer. De forskellige kvarterer har hver deres unikke atmosfære og erhvervsliv, hvilket kan påvirke din jobsøgning. Lad os dykke ned i nogle populære områder:

Indre By: Pulsens centrum med internationale virksomheder, finansverden og detailhandel. Perfekt for jobsøgende inden for finans, jura, medier og marketing. Tempoet er højt, og konkurrencen kan være hård.

Find ledige jobs i Indre By

Østerbro: En blanding af moderne boliger, historiske bygninger og innovative virksomheder. Hjem til Novo Nordisk og Vestas Wind Systems. Gode muligheder inden for life science, teknologi og bæredygtige løsninger.

Find ledige jobs i Østerbro

Nørrebro: Multikulturelt og kreativt med studerende, kunstnere og små startups. Populært blandt unge fagfolk og jobsøgende inden for den kreative sektor og servicebranchen.

Find ledige jobs i Nørrebro

Vesterbro: Tidligere industriområde forvandlet til et trendy sted med restauranter, barer og designvirksomheder. Tiltrækker kreative sjæle og jobsøgende inden for mode, design og underholdning.

Find ledige jobs i Vesterbro

Valby: Familievenligt og roligt med gode skoler og grønne områder. Mange offentlige institutioner og virksomheder inden for service og administration. Attraktivt for børnefamilier og jobsøgende i den offentlige sektor.

Find ledige jobs i Valby

Amager: Et område i rivende udvikling med fokus på moderne arkitektur og bæredygtighed. Hjem til Ørestad og store virksomheder som DSV og Ørsted. Gode muligheder inden for logistik, energi og transport.

Find ledige jobs på Amager

Mere information om København

Hvis du er på udkig efter et job i København, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om København, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om København i denne guide: København: Byen der byder på både drømmejob og spændende udfordringer