Ph.d. i universel design

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Kolding

Ph.d.-stilling i Universel Design på Designskolen Kolding

Designskolen Kolding ønsker hermed at modtage ansøgninger til ph.d.-forskningsprojekter med et fokus på industriel design/produktdesign. Det er en forudsætning at projektet a) bidrager til forskningsområdet Universel Design eller de beslægtede områder ’inklusiv design’ og ’design for all’ ved at involvere mennesker medaf bevægelseshandicap og b) at det er baseret på tilgange og metoder indenfor kunstnerisk udvikling, hvilket betyder at det skal være baseret på en samling af nyt og kreativt designarbejde.

Universel design er et relativt nyt designforskningsfelt i Danmark, og som ph.d.-studerende vil du spille en betydelig rolle i opbygningen af dette vigtige område. Ph.d.-projektet er en del af Designskolen Koldings nye strategi, hvori der fokuseres på udviklingen af Universel Design i vores forskning og undervisning. Arbejdet er delvist finansieret af en bevilling fra Bevica Fonden. Den succesfulde ansøger vil kunne bruge Bevicas omfattende netværk indenfor rådgivning og støtte af mennesker med forskellige typer af bevægelsesudfordringer. Du vil også blive en del af Bevica Fondens nationale netværk for ph.d.-studerende og postdocs indenfor forskningsområdet Universel Design i Danmark.

Den ph.d.-studerende vil blive en del af et af Designskolen Koldings tre laboratorier, Laboratoriet for Socialt Design, idet projektet er naturligt knyttet til dette område. Lab for Social Design udfører designforskning og kunstnerisk udviklingsarbejde med det formål at skabe social og kulturel forandring. Vi udforsker socialt bæredygtige og inkluderende fremtider indenfor socialt design, social innovation og velfærdsdesign. Dette gør vi gennem demokratiske designprocesser, der anvender eksperimenterende, materialeorienterede og visuelle tilgange og metoder. Udgangspunktet er komplekse sociale- og samfundsmæssige udfordringer. Tilgangen er samskabende (co-design), empatisk og performativ. Målet er, at børn og voksne kan udfolde deres fulde potentiale i alle livets faser – også når livet gør ondt.

Det foreslåede ph.d.-projekt skal følge de generelle regler for ph.d.-programmet (se https://www.designskolenkolding.dk/sites/default/files/download/regler_for_ph_d_-uddannelsen_2016_0.pdf). Vi prioriterer forslag, der specifikt arbejder indenfor kunstnerisk udvikling og fører til en afhandling, der ’udgøres af en samling værker’ (’Værker forståes som kreative frembringelser, designobjekter, fabrikationseksperimenter ol.’).

Der stilles krav om, at man i ansøgningen skal:

  • demonstrere en generel forståelse af forskningsområdet Universel Design,
  • indikere et specifikt underområde indenfor Universel Design som vedrører mennesker med en form for bevægelseshandicap,
  • have et plausibelt og tydeligt udtrykt forskningsspørgsmål (ja/nej spørgsmål og lange abstrakte spørgsmål er uønskede). Du må gerne tilføje underspørgsmål til dit overordnede forskningsspørgsmål.
  • have en klar beskrivelse af den praksisbaserede Universel Design forskningsproces, hvorigennem forskningsspørgsmålet kan blive besvaret (hvad vil du gøre for at svare på spørgsmålet?).
  • inkludere en foreløbige forskningsplan, hvori vi opfordrer alle ansøgere til at lave en tydelig beskrivelse af en praksis-baseret tilgang med fokus på universel design (eller de ovennævnte tilknyttede områder) indenfor produktdesign/industriel design via konkrete eksperimenter.

Ansøgningen vil blandt andet blive vurderet ud fra emnets dybde og interesseområde - herunder hvordan det passer ind i forhold til skolens- og lab for social designs overordnede strategi. Vi vil vurdere tydeligheden i beskrivelsen af, hvordan emnet skal udforskes samt relationen til eksisterende designforskning og -praksis. Du skal i ansøgningen forholde dig til den eksisterende praksis indenfor designforskning, fx ’research through design’ og også til designforskning generelt.

Ansøgningen skal indeholde følgende dele:

  1. en introduktion til ph.d.- projektet,
  2. et ’litteratur review’ af Universel Design eller de beslægtede områder for at vise ’state of the art’ og dit kendskab til området samt indikationer på forskningsteorier i design og også forskning generelt,
  3. et tydeligt forskningsspørgsmål, herunder hvordan det bidrager til Universel Design og dets beslægtede forskningsområder; ’Inklusiv Design’ og ’Design for All’.
  4. en foreslået designforskningsmetodologi,
  5. en redegørelse for hvilke typen af empiriske materiale, der vil blive genereret, og hvem du ønsker at samarbejde med,
  6. en bibliografi/referenceliste.


Om os

Designskolen Kolding er en statsfinansieret selvejende institution under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Vi udbyder bachelor-, kandidat- samt ph.d.-uddannelse med undervisning baseret på innovativ praksis og forskning i tæt samarbejde med erhvervslivet og med offentlige og private institutioner. Vi tilbyder også efteruddannelse og konsulentbistand. Vores bacheloruddannelse består af fire studieretninger: industrielt design, kommunikationsdesign, mode- og tekstildesign og accessory design, herunder tværgående kurser indenfor designmetoder, æstetik, designhistorie, videnskabshistorie samt formstudier. Vores kandidatuddannelse er et international, tværfagligt program, der understøtter og udvider de ovennævnte designområder og giver de studerende mulighed for at specialisere sig indenfor et af tre områder: Design for Play, Design for Planet og Design for People, som også er de områder, vi udfører forskning og udvikling indenfor i de tre laboratorier.

Designskolen Kolding har omkring 100 fuldtidsansatte. Skolen tilbyder et dynamisk arbejdsmiljø med dedikerede kollegaer med mange forskellige baggrunde. Atmosfæren beriger det daglige arbejde og bringer liv til den gamle fabriksbygning, hvori skolen har hjemme, og som konstant forandrer sig for at tilpasse sig nye behov. Med de tre overordnede strategiske satsninger indenfor social design, bæredygtighed og design samt design og leg, er Designskolen Kolding dedikeret til at forbedre verden gennem design. Dette betyder også, at skolen har et stærkt fokus på at skabe en uddannelse, der er relevant og rettet mod fremtidig jobparathed. En anden måde at styrke uddannelsen på er gennem forskning rettet mod bacheloruddannelsens fire studieretninger samt de strategiske satsninger. Vi tilbyder en dynamisk, international orienteret uddannelse og forskningsmiljø med tæt samarbejde med eksterne aktører og -forskningsmiljøer.

Fakta

Stillingen er en fast stilling på fuld tid. Ansættelse og aflønning vil ske i henhold til gældende overenskomst. For at ansøgningen kan komme i betragtning, skal den indeholde alle tre punkter nedenfor, og det nævnte materiale skal være medsendt:

  • Ph.d.-projektbeskrivelse på 4-6 sider. Projektbeskrivelsen skal indeholde en motiveret ansøgning, der redegør for den type designforskning, projektet skal handle om; en redegørelse for det empiriske materiale, som ansøgeren forventer at skabe; tydeligt udtrykte forskningsspørgsmål, et teoretisk grundlag, forskningsmetodologi og en oversigt over eksisterende viden på området og endelig en foreløbig forskningsplan.
  • Et CV på max 1 side. Det er også muligt at indsende en portfolio på 5 sider.
  • Eksamensbevis eller en komplet karakterudskrift (for bachelor- og kandidatgrad). For at komme i betragtning til stillingen skal ansøgeren som minimum have en to-årig relevant kandidatuddannelse, helst fra et designprogram.


Ansøgeren må endvidere have flydende og fejlfri mundtlige og skriftlige engelskkundskaber.

Ansøgning sendes via Designskolen Koldings rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Designskolen Koldings hjemmeside.

Ansøgningen skal være på dansk eller engelsk. Efter tidsfristen vil der være en udvælgelse af de mest lovende ansøgninger, der herefter bedømmes af en bedømmelseskomite. Når udvalget har afsluttet bedømmelsen, udsendes en kort bedømmelsen til ansøgningen.

Dette opslag er et genopslag af stillingen. Vi ønsker at modtage både danske og internationale ansøgninger. Designskolen Kolding ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle, uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgningsfristen er d. 1. oktober 2021. Bedømmelsen vil foregå hurtigst muligt herefter.

Stillingen ønskes besat d. 1. december 2021 eller hurtigst muligt herefter.

For yderligere information, kontakt forskningssekretær Christina Stind Rosendahl, på telefon +45 91 33 30 04 eller mail: [email protected] eller professor i social design Eva Brandt, på mail [email protected]

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Kolding.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Kolding
  • Fredag den 01. oktober 2021

Lignende jobs

  • Øvrige i Esbjerg

    Fri kontakt
    Køkkenkonsulent til Tvis Køkken i Esbjerg. Tvis Køkken i Esbjerg styrker salgsteamet og vi søger derfor en ny køkkenkonsulent. Har du passion for godt håndværk og en stolthed over at kunne levere spændende køkkenløsninger af høj kvalitet?
    • Øvrige
    • Esbjerg
    Få mere info
  • Øvrige i Tønder

    Til vores afdeling i Tønder, søger vi en robust montør til at håndtere alle former for dækservice. Hos os kommer du til at håndtere alle dæktyper, lige fra små trillebør-dæk til store entreprenør-d..
    • Øvrige
    • Tønder
    Få mere info
  • Øvrige i Fredericia

    If you want to work with wind energy and be part of one of the fastest growing service and installation companies in the industry, you might be the Electrical Responsible we are looking for. At..
    • Øvrige
    • Fredericia
    Få mere info
  • Øvrige i Vejle

    Øvrige søges til organisation/virksomhed i 7100 Vejle
    • Øvrige
    • Vejle
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Kolding

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Kolding over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i Kolding over tid

Dato Alle jobs som øvrige
9. juli 2024 65
8. juli 2024 65
7. juli 2024 66
6. juli 2024 67
5. juli 2024 68
4. juli 2024 62
3. juli 2024 62
2. juli 2024 60
1. juli 2024 63
30. juni 2024 69
29. juni 2024 69
28. juni 2024 69
27. juni 2024 70
26. juni 2024 70
25. juni 2024 74
24. juni 2024 73
23. juni 2024 77
22. juni 2024 76
21. juni 2024 74
20. juni 2024 79
19. juni 2024 76
18. juni 2024 75
17. juni 2024 74
16. juni 2024 76
15. juni 2024 76
14. juni 2024 78
13. juni 2024 75
12. juni 2024 76
11. juni 2024 79
10. juni 2024 80
9. juni 2024 80