Ph.d.-interessetilkendegivelser til tre ph.d.-stillinger inden for emnerne: I) Aktivitetsanalyse og tracking, II) Mek...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense M

Institut for Idræt og Biomekanik indkalder hermed interessetilkendegivelser til tre ph.d.-stillinger inden for emnerne: I) Aktivitetsanalyse og tracking, II) Mekanisk muskelfunktion, III) Muskelmetabolisme og -træthed.
Hver af stillingerne ønskes besat med en person, der har en for det enkelte projekt relevant kandidatuddannelse (cand.scient., cand.med. eller andet).

Projektet udføres ved Det Nationale Netværk for Præstation, Restitution og Kostoptimering i Intervalidræt (PRoKIT), der er støttet af Team Danmark. Det overordnede formål med PRoKIT er, at kortlægge præstation, restitution og kostoptimering for kvindelige og mandlige eliteidrætsudøvere primært indenfor intervalidrætsgrenene håndbold, ishockey, fodbold og badminton.

Målet med netværket, der rummer forskere fra Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Københavns Universitet, er at videreudvikle tracking-, testning-, ernærings- og træningsmetoder indenfor de ovennævnte intervalidrætter.
Dette med henblik på (1) at skabe ny viden om optimeret træningsmetodik, (2) at formidle viden til forbund, hold og atleter, samt (3) at bidrage til at skabe forbedringer i fysisk præstationsevne og fysiologisk kapacitet indenfor intervalidrætterne.

Forskningsmiljø
Ph.d.-stipendiaterne vil blive en central del af PRoKIT, der har Professor Peter Krustrup som netværksansvarlig, og som omfatter forskningsenhederne Sport og Sundhed (SHS; I, III) og Muskelfysiologi og biomekanik (MoB; II).
Vejledere på de tre projekter vil være (I) Lektor, Morten B Randers, SHS, (II) Professor Per Aagaard, MoB, (III) Professor MSO, Magni Mohr, SHS og medvejledere Professor Lars Nybo, Københavns Universitet samt Lektor Kristian Overgaard, Aarhus Universitet.

Forskningsenheden Sport og Sundhed har siden oprettelsen i 2016 markeret sig som en markant og verdensførende forskningsenhed indenfor tracking, træning og testning af udøvere i intervalidrætter og har stor erfaring med arbejdet i spændingsfeltet mellem præstationsmiljøerne omkring atleterne og den akademiske verden.
Forskningsenheden består af forskningsleder professor Peter Krustrup, professor MSO Magni Mohr og lektor Morten B. Randers samt en række ph.d.-studerende og post doc.
Ph.d.-stipendiaterne til projekt I og III vil indlemmes i denne gruppe.

Forskningsenheden Muskelfysiologi og Biomekanik (MoB) udfører forskning, der undersøger den muskelfysiologiske, biomekaniske og neuromotoriske plasticitet ved træning, aldring, inaktivitet, sygdom og rehabilitering. Forskningsenheden består af forskningsleder Professor Niels Ørtenblad, samt professor Per Aagaard, Professor Paolo Caserotti, lektor Joachim Nielsen, lektor Jens Bojsen-Møller, studielektor Kurt Jensen, Post Doc adjunkt Kasper Gejl og Post Doc adjunkt Jakob L. Nielsen.
I specifik relation til PhD projekt II, har MoB forskningsenheden også et stærkt forskningsfokus på biomekaniske, neurale og muskelfysiologiske faktorer af betydning for muskelmekanisk funktion (MVC, RFD, maximal muskel power) og på, hvordan disse faktorer påvirkes af fysisk træning - også hos eliteaktive atleter.
Ph.d.-stipendiaten til projekt II vil blive indlemmet i denne gruppe.

Projektbeskrivelser
PhD projekt I. Aktivitetsanalyse og tracking
Gennem brug af avancerede tracking-teknologier vil projektet kortlægge bevægelsesmønsteret under kampe i intervalidrætter for elitespillere. Analyserne vil have specielt fokus på de mest intense kamp-aktioner og disses betydning for den fysiske præstation og udvikling af træthed.

Et centralt tema for ph.d.-projektet er koblingen mellem bevægelsesmønsteret og det fysiologiske respons til gentagne intense aktioner, hvorfor den rette kandidat til dette projekt bør have en stærk muskelfysiologisk forståelse og samtidig gode evne til at behandle store datamængder generet fra mikrosensorer såsom accelerometer, gyroskop og magnetometer. Igennem denne kobling søger projektet at opnå en dybere forståelse af disse intense aktioners betydning for belastningen.

PhD projektet vil desuden have fokus på betydningen af gentagne kampe med kort restitutionsperiode som f.eks. i forbindelse med slutrunder for at kunne optimere forberedelse, restitution og præstationen i forbindelse med et tæt kampprogram.

PhD projekt II. Mekanisk muskelfunktion
Dette PhD projekt har til formål at kortlægge hvordan mekanisk muskelfunktion påvirkes ved gentagne kampe ved slutrundeforløb eller tilsvarende VM/EM/OL-turneringer, hvor atleterne udsættes for kompakte konkurrenceprogrammer, med gentagne kampe placeret tæt efter hinanden.

Projektet vil omfatte målinger af maximal muskelstyrke, explosiv muskelstyrke (rate of force development: RFD), og maximal muskelpower før, undervejs og efter gentagne kampe indenfor kvinde/herre fodbold, håndbold og ishockey, for at kortlægge spillernes specifikke fatigue-respons og restitutionsprofil, herunder uddybet i relation til forskellige spilpositioner.

Ved Lab tests vil der endvidere blive gennemført monitorering og analyse af neuromuskulær aktivitet (EMG), som et mål for ændringer i det neurale drive til muskelfibrene som følge af kampinduceret udtrætning.

På baggrund af de samlede data og informationer, vil trænings- og interventions forløb blive udviklet/implementeret med henblik på at skabe forbedret fatigue resistens og en større grad af opretholdelse af spillernes fysiologiske kapacitet under intensive og længerevarende turneringsforløb

PhD projekt III. Muskelmetabolisme og -træthed
PhD-projektet har som hovedformål at kortlægge muskelmetabolisme og -træthedsudvikling i holdspil under scenarioer med gentagne kampe med kort restitution, hvor realistiske kamp og restitutionsscenarier simuleres.

Muskelbiopsier og blodprøver vil blive udtaget under de eksperimentelle kampe, samt i restitutionsperioden i forskellige intervalidrætsgrene for at forstå muskelfysiologiske ændringer af betydning for præstationsevnen, når gentagne kampe skal gennemføres på kort tid. Belastningen af forskellige muskulære energisystemer, akkumuleringen af potentielle træthedsinducerende stoffer, rekruttering af forskellige muskelfibertyper og graden af muskelskader, muskelinflammation og oxidativt stres vil måles, samt disse variables påvirkning af centrale trin i muskelcellens ”excitations-contractions” kobling (aktivering og kontraktion).

De muskelfysiologiske målinger vil knyttes tæt ad de detaljerede aktivitetsanalyser (se projekt I) og målinger af mekanisk muskelfunktion (se PhD projekt II). Derfor forvents den rette kandidat at være velfunderet indenfor grundlæggende muskelfysiologi, hvor erfaring med cellulære/molekylærfysiologiske analyser er en fordel.

Projektet vil gennemføres indenfor håndbold for elitespillere af begge køn, mandlige elite ishockeyspillere og kampe med forlænget spilletid for kvindelige fodboldspillere.

Kvalifikationer
Vi leder efter tre ph.d.-kandidater med en relevant kandidatuddannelse, som opfylder kvalifikationerne for at blive indskrevet som ph.d.-studerende ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet. For uddybning af disse kvalifikationer, se flg. link:
https://www.sdu.dk/en/forskning/phd/phd_skoler/phdskolensundhedsvidenskab/phd_students/getting_started/qualification_requirements

Yderligere oplysninger om projektet kan fås ved henvendelse til:
I) Lektor, Morten B Randers, Sport og Sundhed, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, tlf. + 45 65 50 48 63, [email protected]
II) Professor, Per Aagaard, Muskelfysiologi og Biomekanik, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, tlf. + 45 23 47 48 26, [email protected]
III) Professor MSO, Magni Mohr, Sport og Sundhed, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, tlf. + 298 292270, [email protected]

Oplysning om Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets ph.d.-uddannelse findes på Ph.d.-skolens hjemmeside: http://www.sdu.dk/studieinfo/phdhealth/

Ansøgning/Interessetilkendegivelse
En ansøgning skal indeholde (som pdf- eller docx-filer):
• specifik angivelse af hvilke(n) af de tre projekter, du er interesseret i.
• motiveret ansøgning, der redegør for din interesse og kvalifikationer relevante for ph.d.-projektet, samt en beskrivelse af dine overvejelser over tilgange til projektet (max 2 sider) (uploades under punktet ’Ansøgningsformular’)
• curriculum vitae, herunder videnskabelige publikationer (kongresabstrakts, artikler, andet)
• kopi af eksamensbeviser i form af kandidateksamensbevis og karakterudskrifter (bachelor og kandidat)

Alle filer skal være i pdf- eller word-format. Og må ikke være låst.

Den enkelt fil må ikke overstige 10 MB.
Mangelfulde ansøgninger og ansøgninger indsendt efter deadline vil ikke blive behandlet.

Frist for modtagelse: 12. oktober 2020 kl. 23.59 CET

Ved enighed om ovenstående mellem ansøger og hovedvejleder/projektkoordinator, udarbejdes herefter en projektbeskrivelse og ansøgning om indskrivning som ph.d.-studerende ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.

Ph.d.-studerende ansat på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet aflønnes i henhold til gældende aftale mellem Finansministeriet og AC om lønnede ph.d.-stipendiater.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense M.

Jobbet er oprettet på vores service den 24.9.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Odense M
  • Mandag den 12. oktober 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Odense M

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Odense M over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i Odense M over tid

Dato Alle jobs som øvrige
16. september 2024 10
15. september 2024 9
14. september 2024 9
13. september 2024 9
12. september 2024 9
11. september 2024 9
10. september 2024 9
9. september 2024 9
8. september 2024 8
7. september 2024 9
6. september 2024 8
5. september 2024 10
4. september 2024 9
3. september 2024 9
2. september 2024 9
1. september 2024 9
31. august 2024 10
30. august 2024 11
29. august 2024 11
28. august 2024 11
27. august 2024 11
26. august 2024 13
25. august 2024 12
24. august 2024 12
23. august 2024 12
22. august 2024 12
21. august 2024 12
20. august 2024 12
19. august 2024 11
18. august 2024 13
17. august 2024 13