Interessetilkendegivelse vedr. ph.d.-projekt på Neurologisk Afdeling, Odense Universitetshospital

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense M

Interessetilkendegivelse vedr. ph.d.-projekt på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.

Neurologisk Afdeling, Odense Universitetshospital indkalder hermed interessetilkendegivelser til en ph.d.-stilling inden for emnet:

Characterisation of biomarkers to monitor IIH-severity and minimise long-term sequelae in patients with Idiopathic Intracranial Hypertension (IIH)

Stillingen ønskes besat med en person, der har en relevant kandidatuddannelse (cand.med., cand.scient. eller andet).

Projektet udføres ved:

Dagmar Beier, dr.med.habil., overlæge og klinisk lektor

Hovedpineklinikken

forskningsenhed, Neurologisk Afdeling, OUH

J.B. Winsløwsvej 4

5000 Odense C

Forskningsmiljø:

Neurologisk Afdeling på OUH byder på et fremragende forskningsmiljø med mulighed for erfaringsudveksling og vidensdeling med PhD studerende og medarbejder fra andre arbejdsgrupper med andre neurologiske subspecialer (der er 7 professorer og flere overlæger med forskningsaktivitet i afdelingen).

PhD projektet er tilknyttet Hovedpineklinikken og er del af et større projekt, som er etableret siden 2018 mellem Hovedpineklinikken på OUH og Dansk Hovedpine Center på Rigshospitalet og som omfatter en store database, biobank og basalforskning.

Der foreligger velfungerende samarbejde mellem de involverede afdelinger her på OUH og på Rigshospitalet og der er ansat en PhD studerende på det samme projekt på Dansk Hovedpinecenter, som giver mulighed for tæt samarbejde. Projektet er godkendt fra SDU.

Projektbeskrivelse

Idiopatisk intrakranial hypertension (IIH) er en sygdom, som rammer især overvægtige kvinder i fødedygtige alder. Sygdommen er karakteriseret af øget tryk i spinalvæsken, som giver klassiske symptomer som hovedpine, kvalme, tinnitus, kognitiv nedsat funktion, dobbeltsyn og hævelse af synsnerven (papilødem), som i værste tilfælde kan føre til blindhed, hvis sygdommen bliver behandlet for sent eller ikke tilstrækkeligt. Behandlingen tilpasses afhængig af, om papilødemet responderer på behandlingen eller ej. Et problem er, at papilødemet responderer med flere ugers latens, som gør det umuligt at adaptere behandlingen tidstro uden forsinkelse.

Arbejdsgruppen har allerede identificeret neurofilament som prognostisk markør i IIH patienter. Neurofilament er en protein, som er del af den aksonale cytoskelet og bliver frigivet, når nerveceller dør. Arbejdsgruppen kunne vise, at mængden af neurofilament i patienternes spinalvæske korrelerede med patienternes oftalmologiske outcome (prognose). Jo mere neurofilament i spinalvæsken, jo mere atrofi af nervus opticus og jo flere synsfeltdefekter (senfølger) kunne påvises.

I PhD projektet skal det nu undersøges:

  • om patienternes kognitive funktionsniveau ligeledes korrelerer med neurofilament i spinalvæske/blod
  • om neurofilament i blodet/spinalvæske kan bruges til at monitorere og adaptere behandlingen tidstro, så at man kunne minimere langtidsskader hos disse patienter.

Forskningens resultater har en direkte impact på patientbehandlingen. Hvis en stigning af neurofilament i blodet viser en forværring af sygdommen (stigende tryk) inden man kan observere tiltagende papilødem eller aftagende synsfelt, så ville man kunne tilpasse behandlingen inden den kliniske forværring opstår og minimere senfølgerne. Forskningen er translational og kommer direkte patienterne til gode.

Kvalifikationer

Du skal have en kandidatuddannelse i medicin, projektet omfatter ellers arbejdet med databaser og biobank samt basisviden i statistik. Du skal være nysgerrig og glad for at bidrage til ny viden, som rykker feltet og patientbehandlingen. Du skal være interesseret i at arbejde med patienter.

Yderligere oplysninger om projektet kan fås ved henvendelse til:

Dagmar Beier, dr.med.habil., overlæge og klinisk lektor

Hovedpineklinikken

forskningsenhed, Neurologisk Afdeling, OUH

J.B. Winsløwsvej 4

5000 Odense C

[email protected]

Oplysning om Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets ph.d.-uddannelse findes på Ph.d.-Skolens hjemmeside: http://www.SDU.dk/studieinfo/phdhealth/

Ansøgning/Interessetilkendegivelse

En ansøgning skal indeholde (som pdf.- eller docx.-filer):
  • motiveret ansøgning, der redegør for din interesse og kvalifikationer relevante for ph.d.-projektet samt en beskrivelse af dine overvejelser over tilgange til projektet (max 2 side) (uploades under punktet ’Ansøgningsformular’)
  • curriculum vitae
  • kopi af eksamensbeviser i form af kandidateksamensbevis og karakterudskrifter (bachelor og kandidat)

Alle filer skal være i Pdf- eller Word-format. Den enkelt fil må ikke overstige 10 MB. Mangelfulde ansøgninger og ansøgninger indsendt efter deadline vil ikke blive behandlet.
Frist for modtagelse:
Senest torsdag, den 10.11.2022 Ved enighed om ovenstående mellem ansøger og hovedvejleder/projektkoordinator, udarbejdes herefter en projektbeskrivelse og ansøgning om indskrivning som ph.d.-studerende ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.

Ph.d.-studerende ansat på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet aflønnes i henhold til gældende aftale mellem Finansministeriet og AC om lønnede ph.d.-stipendiater.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense M.

Jobbet er oprettet på vores service den 5.9.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • Odense M
  • Torsdag den 10. november 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som øvrige i Odense M

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i Odense M over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i Odense M over tid

Dato Alle jobs som øvrige
1. oktober 2024 11
30. september 2024 10
29. september 2024 10
28. september 2024 10
27. september 2024 10
26. september 2024 10
25. september 2024 9
24. september 2024 9
23. september 2024 9
22. september 2024 9
21. september 2024 9
20. september 2024 9
19. september 2024 10
18. september 2024 10
17. september 2024 10
16. september 2024 10
15. september 2024 9
14. september 2024 9
13. september 2024 9
12. september 2024 9
11. september 2024 9
10. september 2024 9
9. september 2024 9
8. september 2024 8
7. september 2024 9
6. september 2024 8
5. september 2024 10
4. september 2024 9
3. september 2024 9
2. september 2024 9
1. september 2024 9