Docent i pædagogik og didaktik på læreruddannelsen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København

Har du en stærk forsknings- og udviklingsprofil inden for pædagogik og didaktik, herunder samspillet mellem faglig læring og social trivsel? Har du lyst til at stå i spidsen for en ambitiøs, faglig udvikling af forsknings- og udviklingsprogrammet Diversitet og deltagelse i skolen med afsæt i det pædagogiske og lærerfaglige fagområde?

FoU-programmet Diversitet og deltagelse i skolen bidrager til udvikling af viden om lærerens grundfaglighed. Programmet er optaget af at forstå og kvalificere grundskolens praksis og tager udgangspunkt i, at skolen er præget af øget diversitet, bestående af voksende social ulighed og elevmangfoldighed. Skolen som institution er udfordret på at skabe rammerne for at udvikle en mere motiverende, inkluderende og varieret skoledag, hvor alle elever trives og bliver så dygtige, som de kan. Den øgede diversitet stiller særlige krav til skolen og lærerne, som i mange tilfælde vil kræve en gentænkning og forandring af den pædagogiske og didaktiske tilgang til undervisningen og til skolens opgave.

I programmet arbejdes der med kollektivt forankrede forsknings- og udviklingsprojekter, som sætter fokus på udvikling af indsatser, der adresserer udfordringer og problemstillinger, der knytter sig til elevernes læring og trivsel i skolen. Programmet har gode erfaringer med at involvere lærerstuderende i projekterne, hvilket understøtter synergi og transfer af viden på uddannelsen. Programmet er pt. delt op i tre strategiske satsninger: 1) Marginaliserede positioner i skolens fællesskaber, 2) Inkluderende didaktiske praksisser, og 3) Samarbejde og professionelle fællesskaber, som ledes fagligt af satsningskoordinatorer.

Du vil som docent komme til at spille en væsentlig rolle i at udvikle og repræsentere læreruddannelsens forsknings- og udviklingsprofil på det pædagogiske og didaktiske område. Udover din nøglefunktion i Diversitet og deltagelse i skolen skal du varetage undervisningsopgaver samt bidrage til samspillet mellem forskning og uddannelse inden for såvel grunduddannelsen som efter- og videreuddannelse.

Som docent for et forsknings- og udviklingsprogram på læreruddannelsen vil dine primære ansvarsområder være at:

  • drive den faglige udvikling i programmet – herunder forskningsproduktion og forskningskvalitet
  • bidrage til vækst i forsknings- og udviklingsprojekter, der kan opnå ekstern finansiering
  • fremme videnskabelig og praksisrettet publicering både nationalt og internationalt med henblik på at styrke kvaliteten af læreruddannelsen samt folkeskolen
  • videreudvikle samarbejdet med kommuner, universiteter (nationalt og internationalt) og andre relevante partnere
  • styrke kapacitetsopbygningen af forskningsprogrammet gennem samarbejde med universiteter, internationale partnerskaber og kompetenceudvikling af læreruddannelsens undervisere
  • vejlede ph.d.-stipendiater og ph.d.-ansøgere.

Om dig
Som docent forventes du at have erfaring inden for forsknings- og udviklingsprogrammets fagområde i form af mindst en ph.d.-grad eller tilsvarende. Det er desuden en fordel, hvis du har en projektledelses- eller faglig ledelsesuddannelse. Du vil skulle bedrive faglig ledelse på tværs af de tre satsninger og skal derfor have en forskningsviden, der rækker ind i soklen; elevperspektiver, didaktik og professionelles samarbejde. Særligt centralt er det, at du kan bidrage til nuancerende forståelser af relationerne mellem specialpædagogik og inklusion samt mellem almen og fagdidaktik. Dvs. du skal kunne arbejde tværfagligt og kunne se muligheder på tværs af undervisningsfag og pædagogiske fag i læreruddannelsen.

Herudover forestiller vi os, at du:

  • har erfaring med rollen som faglig leder, hvor du har stærke kompetencer inden for forskningsledelse. Det er en fordel, hvis du har erfaring med opbygning af forskningsmiljøer i tæt kontakt med andre forskere og praktikere.
  • trives i rollen som faglig leder, kan skabe fælles retning og motivation i kollektive forsknings- og udviklingsaktiviteter
  • har solid erfaring med selvstændigt at planlægge, styre og evaluere forsknings- og udviklingsaktiviteter
  • har flere års erfaring med at vejlede og kvalificere mindre erfarne forskere
  • kan dokumentere resultater ift. ekstern finansiering af forsknings- og udviklingsprojekter
  • er velforankret inden for praksisrettet, udfordringsbaseret og løsningsorienteret forskning og udvikling. Du bør være fortrolig med praksisnære forskningsmetoder og særligt have erfaring med interventionsforskning.
  • har relevant erfaring med udvikling og gennemførelse af undervisning (gerne på læreruddannelsen), herunder særligt forholdet mellem teori og praksis og koblingen mellem forskning og praksis
  • du har dokumenteret erfaring med forskningsformidling til flere målgrupper både i form af nationale og internationale publikationer og konferencebidrag.

Om os
På Københavns Professionshøjskole har vi en vision om at uddanne fagprofessionelle, der lykkes i og sammen med praksis. Vi mener, at myndige professionelle er nøglen til at realisere samfundets fineste idealer og løse dets vanskeligste problemer.

På læreruddannelsen har vi 3 forskningsprogrammer, hvor du som docent kommer til at stå i spidsen for forsknings- og udviklingsprogrammet Diversitet og deltagelse i skolen i tæt samspil med læreruddannelsens ledelse. Du vil sammen med instituttets øvrige docenter komme til at spille en nøglerolle ift. at tegne læreruddannelsens samlede forskningsprofil både eksternt og internt på Københavns Professionshøjskole.

Løn og ansættelsesvilkår
Docentstillingen er på 37 timer om ugen og ønskes besat pr. 1. november 2021 eller snarest derefter.

Som docent ansættes du efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og relevant faglig organisation og iht. Bekendtgørelse nr. 1065 af 4. juli 2016 om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler m.v.

Ansættelse som docent forudsætter positiv docentbedømmelse af et eksternt, videnskabeligt bedømmelsesudvalg, der nedsættes i forbindelse med, at stillingen skal besættes, jf. Bekendtgørelse nr. 673 af 13. maj 2020 om lektorkvalificering, lektorbedømmelse og docentbedømmelse af undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler m.v.

Der henvises til to bekendtgørelser:
Bekendtgørelse nr. 1065 af 4. juli 2016 om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2016/1065

Bekendtgørelse nr. 673 af 13. maj 2020 om lektorkvalificering, lektorbedømmelse og docentbedømmelse af undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og visse maritime uddannelsesinstitutioner: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2020/673

Arbejdssted
Dit primære arbejdssted vil være Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V. Der vil også være opgaver på KP’s øvrige lokationer.

Vil du vide mere?
Hovedstadsregionen har brug for stærke professionelle, der er uddannet til at møde og besvare fremtidens udfordringer. Som en samlet professionshøjskole har vi med vores bredde og volumen en ambition om at blive toneangivende på uddannelsesområdet.

Læs mere om visionen og ambitionen for Københavns Professionshøjskole på www.kp.dk

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte forsknings- og udviklingsleder, ph.d. Bo Nielson: [email protected] telefon 5163 2640.

Interesseret?
Send din ansøgning, CV, eksamensbeviser og publikationsliste* via ansøger-knappen senest d. 29. juni 2021.

*Ansøgers kvalifikationer vurderes af et internt ansættelsesudvalg og udvalgte ansøgere behandles i et eksternt bedømmelsesudvalg. Derfor skal vi bede dig om at medsende det materiale, du ønsker at blive bedømt på (angiv tre udvalgte publikationer - du kan evt. i ansøgningen give en begrundet anmodning om inddragelse af yderligere publikationer i bedømmelsen).

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Pædagog", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i København

Jobbet er oprettet på vores service den 8.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Pædagog
  • København

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som pædagoger i København

Herunder ser du udviklingen i udbudte pædagog i København over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal pædagoger i København.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte pædagoger i København over tid

Dato Alle jobs som pædagoger
6. januar 2025 73
5. januar 2025 76
4. januar 2025 77
3. januar 2025 79
2. januar 2025 77
1. januar 2025 76
31. december 2024 76
30. december 2024 76
29. december 2024 75
28. december 2024 74
27. december 2024 75
26. december 2024 76
25. december 2024 76
24. december 2024 76
23. december 2024 77
22. december 2024 77
21. december 2024 77
20. december 2024 79
19. december 2024 76
18. december 2024 75
17. december 2024 76
16. december 2024 77
15. december 2024 77
14. december 2024 75
13. december 2024 76
12. december 2024 75
11. december 2024 79
10. december 2024 77
9. december 2024 78
8. december 2024 80
7. december 2024 80

Værd at vide når du søger job som pædagog i København

Har du også drømt om at bo og arbejde i de charmerende gader i København? Så er du ikke alene! Men drømmene bliver sjældent til virkelighed uden lidt hårdt arbejde.

Mens København måske for nogle først og fremmest vækker billeder af hyggelige cafeer og historiske bygninger, banker et travlt erhvervsliv i hjertet af København. Hovedstaden huser et væld af brancher, men nogle skiller sig ud med et særligt højt antal ansatte.

Bydele i København

København byder på mere end smukke gader og hyggelige cafeer. De forskellige kvarterer har hver deres unikke atmosfære og erhvervsliv, hvilket kan påvirke din jobsøgning. Lad os dykke ned i nogle populære områder:

Indre By: Pulsens centrum med internationale virksomheder, finansverden og detailhandel. Perfekt for jobsøgende inden for finans, jura, medier og marketing. Tempoet er højt, og konkurrencen kan være hård.

Find ledige jobs i Indre By

Østerbro: En blanding af moderne boliger, historiske bygninger og innovative virksomheder. Hjem til Novo Nordisk og Vestas Wind Systems. Gode muligheder inden for life science, teknologi og bæredygtige løsninger.

Find ledige jobs i Østerbro

Nørrebro: Multikulturelt og kreativt med studerende, kunstnere og små startups. Populært blandt unge fagfolk og jobsøgende inden for den kreative sektor og servicebranchen.

Find ledige jobs i Nørrebro

Vesterbro: Tidligere industriområde forvandlet til et trendy sted med restauranter, barer og designvirksomheder. Tiltrækker kreative sjæle og jobsøgende inden for mode, design og underholdning.

Find ledige jobs i Vesterbro

Valby: Familievenligt og roligt med gode skoler og grønne områder. Mange offentlige institutioner og virksomheder inden for service og administration. Attraktivt for børnefamilier og jobsøgende i den offentlige sektor.

Find ledige jobs i Valby

Amager: Et område i rivende udvikling med fokus på moderne arkitektur og bæredygtighed. Hjem til Ørestad og store virksomheder som DSV og Ørsted. Gode muligheder inden for logistik, energi og transport.

Find ledige jobs på Amager

Mere information om København

Hvis du er på udkig efter et job i København, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om København, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om København i denne guide: København: Byen der byder på både drømmejob og spændende udfordringer