Pædagogisk konsulent til Dagtilbudsafdelingen i Køge Kommune

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Køge

Vil du være med til at skabe et nyt pædagogisk team i Dagtilbudsafdelingen? Vil du helt tæt på arbejdet på dagtilbudsområdet i en kommune med fuld fart på udviklingen, i et spændende og alsidigt job, hvor du både bidrager til udviklingen af dagtilbudsområdet 0-6 år og udvikler dine faglige og personlige kompetencer.

Kunne du tænke dig at sætte din pædagogiske viden og erfaring i spil i et job, hvor du bidrager til høj kvalitet i børnenes læringsmiljøer?

Så er jobbet som pædagogisk konsulent måske lige noget for dig
.

Stillingens hovedopgaver:

  • Du skal foretage årlige tilsyn i en række dagtilbud, og følge op med yderligere tilsyn i dagtilbud, hvor tilsynet viser, at der er behov for udvikling af praksis.
  • Du skal dokumentere kvaliteten i dagtilbuddene gennem tilsynsrapporter, der offentliggøres på kommunens hjemmeside og via afrapportering til Børneudvalget.
  • Du skal gennem tilsynet og i dialog med dagtilbudsledere og områdeledere afdække udviklingsbehov lokalt og på tværs af dagtilbud.
  • Du skal medvirke til løbende at udvikle tilsynsmodellen i overensstemmelse med nationale krav og lokale forventninger i en model, der lægger vægt på dialog og dagtilbuddenes egne perspektiver.
  • Du skal, med udgangspunkt i løbende dialog med de lokale ledere, bidrage med udviklingstiltag og kompetenceudvikling, som fremmer høj kvalitet i dagtilbuddene.
    Fx ledelseskonferencer, temadage, fyraftensmøder, tværgående kompetenceudvikling, erfaringsopsamling og projektgennemførelse.
  • Du skal yde ledelsessparring til dagtilbudsledere og områdeledere.
  • Du skal systematisk medvirke til at nationale krav og lokale strategier om kvalitet i børnenes læringsmiljøer omsættes og synliggøres på dagtilbudsområdet i Køge Kommune.
  • Du skal bidrage at det tværfaglige samarbejde bedst muligt understøtter den opgave dagtilbud varetager.
  • Du skal bidrage til løbende betjening af Børneudvalget med besvarelse af spørgsmål, oplæg til lokale strategier og sagsfremstillinger.
  • Du skal desuden varetage opgaver, der knytter sig til drift af dagtilbudsområdet, såvel løbende som ad hoc.

Dagtilbudsområdet i Køge Kommune:
Dagtilbudsområdet står højt på den nationale og kommunale dagsorden, og den styrkede læreplan er, ligesom Køge Kommunes Dagtilbudsstrategi, omdrejningspunkt for arbejdet både centralt og decentralt. Dagtilbuddene afprøver løbende nye måder at arbejde på, så den kvalitet børnene møder i dagligdagen, understøtter deres trivsel, læring, dannelse og udvikling. De pædagogiske konsulenter understøtter kvalitetsudviklingen blandt andet gennem tilrettelæggelse af uddannelsesaktiviteter, ledelseskonferencer og ledersparring.

De pædagogiske konsulenter fører tilsyn med de 40 dagtilbud minimum en gang årligt. Gennem et målrettet samarbejde med de pædagogiske ledere bidrager tilsynene i høj grad til en reflekteret praksis på alle niveauer, ligesom tilsynet giver indsigt i evt. udfordringer i det enkelte dagtilbud.

Køge Kommune er en vækstkommune, flere børn skal passes de kommende år, og der skal løbende etableres pladser til flere børn i eksisterende og nye dagtilbud. Det betyder sammen med indførelse af minimumsnormeringer at kommunen får brug for flere medarbejdere de kommende år. Etablering af nye dagtilbud og rekruttering og fastholdelse er derfor vigtige fokusområder og konsulentenheden bidrager til begge dele.

Coronaevalueringen anvendes aktivt i dagtilbuddene med de gode erfaringer og dilemmaer, evalueringen har vist. Erfaringerne fra arbejdet, i små grupper og en hverdagspraksis med færre afbrydelser, søges fastholdt. Coronapandemien har sat fokus på de muligheder legepladserne rummer, og der er bevilget penge til at styrke det pædagogiske udemiljø allerede i 2021. De pædagogiske konsulenter understøtter forankring af de gode erfaringer og følger løbende op.

Den pædagogiske læreplans fokus på ulighed i læring og chancelighed er indsatsområder, som sammen med udvikling af det tværfaglige samarbejde vil være vigtige omdrejningspunkter i dagtilbuddene og for de pædagogiske konsulenter.

Dagtilbudsafdelingen varetager udover de nævnte temaer en stor bred opgaveportefølje, som løses i konsulentgruppen og i samarbejde med lederne på området. Leg og bevægelsesprojektet har et særligt fokus i konsulentgruppen.

Dagtilbudsafdelingen:
Dagtilbudsafdelingen er en del af Børne og Uddannelsesforvaltningen og hjemhørende på Køge Rådhus, hvor konsulentteamet sammen med Pladsanvisningen, områdeledere og administration sidder sammen i dejlige lyse lokaler. Der er et godt arbejdsmiljø, og afdelingen er præget af høj faglighed, samarbejde og gensidig inspiration.

Afdelingen sidder tæt på både Skoleafdelingen, PPR og Familiecenter, som er helt naturlige samarbejdspartnere i Børne- og Uddannelsesforvaltningen.

Teamet består af tre pædagogiske konsulenter og tre administrative konsulenter samt dagtilbudschefen. Teamet betjener Børneudvalget og understøtter drift og udvikling af dagtilbuddene. Opgaver fordeles i teamet.

Samarbejdet, mellem Dagtilbudsafdelingen og de ca. 40 kommunale-, pulje-, selvejende dagtilbud og dagplejen, er velfungerende. Alle bidrager til det fælles formål at udvikle dagtilbud af høj kvalitet.

Om dig:
Til varetagelse af disse mange spændende og forskelligartede opgaver og funktioner søger vi en kollega, som har blik for både sikker drift og udvikling.

Du har erfaring med dagtilbudsområdet, en pædagogisk grunduddannelse, gerne erfaring med konsulentrollen, evt. ledelseserfaring og en relevant overbygning på din grunduddannelse.

Du har ikke nødvendigvis erfaring fra alle de områder, der ligger i stillingen, men du har kendskab til områdets grundvilkår.

Det er afgørende, at du:

  • Har lyst og evne til at arbejde med komplekse opgaver på et område i konstant udvikling.
  • Kan skabe overblik, arbejde struktureret og reflekteret og bevare fokus på stillingens hovedopgaver i en travl hverdag.
  • Kan opnår respekt for din faglighed igennem et dialogbaseret samarbejde.
  • Har gode kommunikative evner såvel mundtligt som skriftligt.
  • Er samarbejdsorienteret på alle niveauer og kan bevæge dig rundt i organisationen, hvor du opsøger de kolleger, der kan være med til at løse opgaverne.

Vi kan tilbyde:

  • Et alsidigt og varierende jobindhold med mange samarbejdsflader.
  • Gode muligheder for at videreudvikle dine faglige kompetencer.
  • At du aldrig er alene, men altid kan finde støtte hos kolleger og ledelse.
  • Flextid og mulighed for hjemmearbejdsdage.

Praktiske oplysninger:
Stillingen er 37 timer ugentligt, til besættelse 1. september 2021 eller snarest derefter.

Løn og ansættelse efter gældende overenskomst.

Første samtalerunde 23. august 2021.

Er du interesseret i at høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte pædagogisk konsulent Charlotte Ladehoff mobil 21369324 eller dagtilbudschef Kirsten Vedel Eriksen mobil 28792300.

På grund af ferieafholdelse træffes vi ikke i juli måned.

Vi foretrækker, at du sender din ansøgning online. Klik på ”Søg stillingen” og vedhæft din ansøgning og dit CV.

Læs mere om Køge Kommune på www.koege.dk

Køge Kommune ønsker at fremme ligestillingen mellem mænd og kvinder uanset etnisk baggrund. Vi opfordrer derfor personer med dansk og anden etnisk baggrund at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Pædagog", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Køge.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Pædagog
  • Køge
  • Torsdag den 19. august 2021

Lignende jobs

  • Pædagog på Midt-og Vestsjælland

    Uddannet pædagog søges til førskolegruppe. Den gode måltidskultur. Det rige og udfordrende udeliv. Det legende og trygge børnefællesskab. Det er blot nogle af de pædagogiske udviklingsområder..
    • Pædagog
    • Midt-og Vestsjælland
    Få mere info
  • Pædagog på Midt-og Vestsjælland

    Vi er De sociale tilbud til borgere med udviklingshandicap i [xxxxx], hvor vi søger en kollega som er uddannet pædagog eller social og sundhedsassistent. Kan du lide at gøre en forske..
    • Pædagog
    • Midt-og Vestsjælland
    Få mere info
  • Pædagog i Roskilde

    Det er nu, at Børne- & Ungdomspsykiatrien skal udvides, så vi er rustet til fremtiden - og vi glæder os! Vi skal have endnu mere fokus på de udgående funktioner og samarbejde med vores kommunal..
    • Pædagog
    • Roskilde
    Få mere info
  • Pædagog i Slagelse

    Da Sikringsafdelingen har en mandlig sikkerhedsnormering, som kræver tilstedeværelse af mænd i alle vagter jf. særlig dispensation fra Sundhedsstyrelsen, søger vi en mandlig pædagog til SL14. D..
    • Pædagog
    • Slagelse
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som pædagoger i Køge

Herunder ser du udviklingen i udbudte pædagog i Køge over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal pædagoger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte pædagoger i Køge over tid

Dato Alle jobs som pædagoger
25. juli 2024 14
24. juli 2024 13
23. juli 2024 13
22. juli 2024 12
21. juli 2024 12
20. juli 2024 11
19. juli 2024 14
18. juli 2024 13
17. juli 2024 15
16. juli 2024 15
15. juli 2024 14
14. juli 2024 14
13. juli 2024 14
12. juli 2024 15
11. juli 2024 15
10. juli 2024 14
9. juli 2024 14
8. juli 2024 13
7. juli 2024 12
6. juli 2024 12
5. juli 2024 12
4. juli 2024 14
3. juli 2024 14
2. juli 2024 13
1. juli 2024 12
30. juni 2024 13
29. juni 2024 13
28. juni 2024 12
27. juni 2024 10
26. juni 2024 12
25. juni 2024 12