Projektleder til udvikling af det lokale samarbejde i Valby, Vesterbro og Kgs.Enghave o...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København NV

Vil du være med til at udvikle en model, som styrker relationerne og det lokale samarbejde mellem Socialforvaltningen og de lokale civilsamfundsaktører? Har du lyst til at være projektleder for et ambitiøst projekt, hvor vi vil gå nye veje for at finde løsninger for udsatte børn, unge og familier i lokalområderne i Valby, Vesterbro og Kongens Enghave?

Valby, Vesterbro og Kongens Enghave er en spændende bydel i rivende udvikling og med et stigende børnetal. I Borgercenter Børn og Unge Valby, Vesterbro og Kongens Enghave (BBU VVK) er vi derfor også en organisation i rivende udvikling med fokus på at afstemme vores indsatser og opgaveløsning i tråd med udviklingen i byen og socialpolitikken.

I BBU VVK har vi derfor en ambition om at styrke relationerne og samarbejdet med de boligsociale områder, klubberne, skolerne, de frivillige organisationer og alle de andre fantastiske lokale aktører i vores område. Vi tror på, at det styrkede samarbejde og de fælles løsninger med de frivillige og professionelle aktører er en forudsætning for, at vi lykkes med vores fremtidige opgaver på socialområdet.

Projektet
Vi har brug for hjælp til at udleve ambitionen og søger derfor en projektleder til et 2-årigt projekt. Ambitionen er at udvikle en model for samarbejdet, der giver løsninger i lokalområdet og efterfølgende undersøge, om modellen kan spredes til resten af byen. Det er et krav i projektet, at vi afprøver gruppeforløb efter §11.3 i almenområdet.

Projektet vil tage udspring i vores nye afdeling Styrket (borger)Modtagelse og vores kontaktpersonområde. Vi har dog også en ambition om, at projektets resultater spredes til resten af BBU VVK og styrker hele enhedens relationer i og kendskab til lokalområdet.

Om BBU VVK
BBU VVK er en af i alt fem børnefamilieenheder i Københavns Kommune med ca. 130 medarbejdere, som på tværs af forskellige fagligheder løser opgaver indenfor sagsbehandling, støtteforanstaltninger, rådgivning og administration.

Du vil indgå som holdspiller i en stor organisation, hvor vi stiller krav til hinanden om, at alle tager ansvar for resultater, udvikling, opgaveløsningen og for samarbejdet. Vi lægger vægt på trivsel, generøsitet og sætter pris på faglige og lærerige diskussioner.

Vi værdsætter de gode relationer og samarbejde med resten af BBU, SSP, folkeskolerne, klubberne, de lokale foreninger og andre civilsamfundsaktører, uddannelsesinstitutioner osv.

Din baggrund
Du har måske en akademikerbaggrund eller en relevant socialfaglig uddannelse. Du har viden om og erfaring med børnefamilier i udsatte positioner, kendskab til socialområdet samt viden om, hvordan man i samspil med borger skaber relevante løsninger, der gør en forskel og bidrager til social mobilitet.

Du er struktureret og kan med god organisations- og menneskelig forståelse lede en forandringsproces hos os. Du er fleksibel og bidrager positivt til udvikling af bl.a. arbejdsmiljøet. Du er god til at skabe netværk og skabe gejst om at finde fælles løsninger.

Hvordan opnår du succes i stillingen?
En helt central faktor er, at du kan planlægge og gennemføre projektet på en måde, hvor både ledelsen, medarbejderne og vores samarbejdspartnere oplever, at forandringerne og modellen udvikles med udgangspunkt i vores og borgernes hverdag og er nemme at gå til. På den måde skal projektet bidrage til, at områdets udsatte børn, unge og familier oplever at møde en socialforvaltning, som naturligt hjælper med at finde løsninger tæt på deres nærmiljø, at de selv skal bidrage til at finde løsninger, og at de dermed kun i en kort periode har behov for hjælp fra Socialforvaltningen.

Hvad får du mulighed for?
Du får en unik mulighed for at være ansvarlig for et projekt, der får en direkte positiv betydning for udsatte børn, unge og familier i lokalområdet.

Du får en høj grad af indflydelse og ansvar for din egen opgaveløsning. Du får mulighed for at planlægge og gennemføre projektet i samarbejde med ledelsen, arbejdsgruppen og vores samarbejdspartnere.

Løn- og ansættelsesforhold
Ansættelsen sker efter gældende overenskomst og efter principperne om Ny Løn.

Stillingen er normeret til 37 timer ugentligt (flekstid) og er tidsbegrænset fra 1. januar 2020- 31. december 2021. Vi har lang torsdag, hvor vi arbejder frem til kl. 18.15.

Ønsket start: 1. januar 2020.

I forbindelse med ansættelsen indhenter vi straffe- og børneattester samt referencer.

Sammen med din motiverede ansøgning beder vi dig uploade CV og uddannelsesbevis.

Vil du vide mere
Du kan få yderligere oplysninger om projektet og forventningerne til vores kommende kollega ved at kontakte afdelingsleder David Nielsen på 2164 4146 eller områdechef Frida Henriques Altmann på 2134 6078.

Læs om Borgercenter Børn og Unge på www.kk.dk/bbu.

Søg via nedenstående link senest onsdag den 20. november 2019
Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler den 25. november.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Projektleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København NV.

Jobbet er oprettet på vores service den 28.10.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Projektleder
  • København NV
  • Onsdag den 20. november 2019

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som projektledere i København NV

Herunder ser du udviklingen i udbudte projektleder i København NV over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal projektledere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte projektledere i København NV over tid

Dato Alle jobs som projektledere
6. september 2024 1
5. september 2024 1
4. september 2024 1
3. september 2024 1
2. september 2024 1
1. september 2024 1
31. august 2024 1
30. august 2024 1
29. august 2024 1
28. august 2024 1
27. august 2024 1
26. august 2024 1
25. august 2024 1
24. august 2024 1
23. august 2024 1
22. august 2024 1
21. august 2024 1