Leder for vejledning og rådgivning søges til Center for Børn & Læring

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Midt-og Vestsjælland

Til vores nye centerledelse i Center for Børn & Læring søger vi en leder for vejledning og rådgivning, herunder PPR, Ungevejledere og områdets særlige vejledere. Lederen skal have en bred indsigt i opgavefeltets kompleksitet, god organisatorisk og ledelsesmæssig ballast, og styrke det tværfaglige samarbejde i hele organisationen omkring børn og deres familier.

Om jobbet


Opgaveområdet var tidligere samlet omkring PPR, men får ved denne organisering væsentlig større bredde, karakteriseret ved varetagelse af rådgivende og vejledende opgaver i forhold til hhv. børn/unge og/eller professionelle. Den nye organisering er som udgangspunkt bygget op med en souschef for PPR med den psykologfaglige viden og ca. 30 medarbejdere.

Ansvarsområdet omfatter ledelse af:

  • PPR, souschef og medarbejdere, idet souschefen i PPR sikrer den psykologfaglige ledelse af psykologerne
  • Ungevejledningen, der netop nu overgår til Lejre Kommune fra et tidligere fælleskommunalt UU
  • Styrke alle PPR´s funktioner i samarbejdet på tværs i centeret og på tværs af hele børneområdet
  • Lederen skal indgå i et arbejde i ledelsesgruppen i centeret, hvor vi igennem effektiv drift styrker vore tilbud til glæde for børn og familier og styrker arbejdstrivslen til glæde for medarbejderne
  • Udvikling af vejledningsfunktionen i SSP for så vidt angår kvaliteten i sammenhæng til rådgivning og vejledning i øvrigt
  • Udvikle den samlede indsats i sprog og tale i forhold til såvel danske som tosprogede børn, dagtilbud og skole
  • Ergoterapeuter
  • Vejledernetværk – læse og matematik.

Det er lederens opgave at samle, lede og udvikle sin organisation mod en mere samarbejdsorienteret og tværgående, men også praksisnær vejledning.

I samarbejdsfladerne til dagtilbud og skole får arbejdet med at indgå i udviklingen af bl.a. de koordinerende team og af den tværgående ungeindsats stor betydning. Også samspillet til andre opgaveområder, f.eks. jobcenter og familieområdet vil skulle retænkes og udvikles til glæde for børn og familier.

Den nye leder vil møde et område præget af mange fagligheder og forskellige tilgange til rådgivning og vejledningspraksis og metoder. Der er generelt en positiv overordnet forventning til den nye organisering, men også en naturlig afventen i forhold til de konkrete muligheder i den nye organisering.

Fælles er imidlertid en opmærksomhed på betydningen af rådgivning og vejledning i ”de svære overgange” i børns og unges liv, på mulighederne for gensidig læring og inspiration omkring vejledningsfaglige metoder, og ikke mindst ønske om det brede samarbejde på tværs af hele børneområdet.

Se eventuelt dette organisationsdiagram, som illustrerer strukturen i Center for Børn & Læring.

Om dig


Den faglige profil kan være en psykolog, men det kan også være anden faglighed, der danner afsættet for den nye leder for rådgivning og vejledning.

Der forudsættes solid ledelseserfaring og god organisatorisk og processuel kompetence samt et bredt blik på metoder og samarbejdsrelationer omkring børn og unge med særlige udfordringer.

Den nye leder forventes at have en formel lederuddannelse eller en sammenlignelig baggrund i erfaringer og formelle kompetencer.

Der vil blive lagt vægt på, at kandidaten har indsigt og engagement i centrets opgavefelt - børn og Læring - og:

  • Er en holdspiller, såvel i den nære ledelsesdialog som på tværs og udadtil
  • Evner i sin konkrete praksis at sætte sig selv professionelt, nysgerrigt og aktivt i spil
  • Som person er tydelig, klar og kan sætte retning, men også går foran i et inddragende og gerne eksperimenterende, tværgående og tværfagligt samarbejde
  • Er beslutningsstærk og nærværende, men også delegerende, når rammerne er sat
  • Udstråler ordentlighed og et positivt livssyn og viser tillid og respekt - også i vanskelige sager og sammenhænge

Om os


Center for Børn & Læring blev dannet ved en sammenlægning af Center for Dagtilbud og Center for Skoletilbud i 2017. Det var dengang målet, at vi i et tættere samarbejde skulle fortsætte udviklingen af suveræne dagtilbud og skoler. Samarbejdet siden har betydet en stærk synergi imellem tilbuddene, en god platform for at indgå i et betydningsfuldt tværfagligt samarbejde, der også går ud over centeret på tværs af organisationen. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og Ungdommens Uddannelsesvejledning er nu også en del af Center for Børn & Læring.

Centeret er karakteriseret ved at have en forholdsvis lille administration på rådhuset, en stor gruppe ledere, der har ansvar for arbejdspladser med selvstændig økonomi og har ledelsesansvar for en stor gruppe engagerede medarbejdere, der på tværs af fagligheder skaber læringsmiljøer, hvor børnene lærer og trives, så de får udnyttet deres potentiale bedst muligt, og bliver så dygtige, som de kan. Ledelsen af centret skal understøtte alle disse ledere og medarbejdere i at arbejde for at nå målet om alle børns trivsel og læring.

Lejre Kommune har et stort fokus på de tværgående indsatser omkring børn og unge. Der er i år iværksat et samlet program for den tidlige indsats på børneområdet. Programmet skaber sammenhæng for borgeren i indsatser på både det specialiserede og det almene område. Forældrene inddrages tidligt i et tæt samarbejde om at finde løsninger inden problemerne vokser sig store – og handlekraften i skoler og dagtilbud styrkes.

Ligeledes er implementeringen af den kommunale ungeindsats godt på vej med et tværgående ledelsesansvar mellem Center for Børn & Læring og Center for Job & Social.

Løn og ansættelse


Du vil refere til Centerchefen. Vilkårene aftales konkret mellem Lejre Kommune og den forhandlingsberettigede organisa-tion.

Ansættelse ønskes med tiltrædelse 1. april 2020.

Alle interesserede er velkomne til at kontakte os med spørgsmål om jobbet og en eventuel drøftelse af personlige kvalifikationer i forhold hertil. Alle henvendelser behandles fortroligt.

Under møderne med ansættelsesudvalget vil ansøgerne som udgangspunkt ikke få mulighed for at stille spørgsmål. Derfor opfordres ansøgerne til at orientere sig om jobbene, kommunen og Center for Børn & Læring på www.lejre.dk.
For de ansøgere, der går videre til anden samtalerunde, gennemføres en én-til-én samtale med Centerchefen. Herved får ansøger mulighed for at danne sig et personligt indtryk af job-bet og få svar på eventuelle spørgsmål inden sidste runde.

Den 23. januar træffer ansættelsesudvalgene beslutning om, hvem der indkaldes til 1. samtalerunde. De udvalgte ansøgere får besked samme dag.

1. samtalerunde vedr. stillingen som Leder for vejledning og rådgivning afvikles den 29. januar.

Kompetencesamtale med de ansøgere, der går videre til 2. samtalerunde, forventes afviklet i uge 6 og 7 af Chefkonsulent Aase Schmidt.

2. samtalerunde afvikles den 24. februar.

Læs mere og søg stillingen via dette link.

Yderligere oplysninger


Har du spørgsmål omkring stillingen, er du velkommen til at kontakte Centerchef Helle Dydensborg på tlf. nr. 2916 0530 eller Konsulent Malene Hansen på tlf. nr. 2339 331 7.

Der er ansøgningsfrist for stillingen den 20. januar 2020 kl. 09:00.

Arbejdssted vil være Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Psykolog", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende på Midt-og Vestsjælland

Jobbet er oprettet på vores service den 2.12.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Psykolog
  • Midt-og Vestsjælland

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som psykologer på Midt-og Vestsjælland

Herunder ser du udviklingen i udbudte psykolog i Midt-og Vestsjælland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal psykologer i Midt-og Vestsjælland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte psykologer i Midt-og Vestsjælland over tid

Dato Alle jobs som psykologer
19. september 2024 30
18. september 2024 27
17. september 2024 28
16. september 2024 27
15. september 2024 28
14. september 2024 25
13. september 2024 26
12. september 2024 28
11. september 2024 29
10. september 2024 34
9. september 2024 29
8. september 2024 33
7. september 2024 33
6. september 2024 32
5. september 2024 34
4. september 2024 32
3. september 2024 36
2. september 2024 29
1. september 2024 30
31. august 2024 29
30. august 2024 30
29. august 2024 30
28. august 2024 28
27. august 2024 27
26. august 2024 24
25. august 2024 23
24. august 2024 24
23. august 2024 24
22. august 2024 20
21. august 2024 21
20. august 2024 19