Teamleder i økonomiafdeling med controller-opgaver

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Sønderborg

Vores erfarne controller har valgt at gå på efterløn, og vi søger derfor hendes afløser, som også får opgaven med at være teamleder for økonomiafdelingen.

Om jobbet

Du bliver teamleder i en nyoprettet stilling for en engageret afdeling, som har fokus på god og ordentlig økonomistyring, der lever op til de krav, der kommer fra både bestyrelse og ministeriet. Afdelingen består af 4 medarbejdere og en deltids kontorelev, og du refererer til skolens direktør.

Ud over teamlederopgaven bliver din primære opgave ledelsesrapportering og diverse controlleropgaver, såsom

  • ansvar for og udarbejdelse af budget, regnskab og estimater samt periodeopfølgning
  • udarbejdelse af økonomiske og driftsmæssige analyser
  • momsopgaven
  • afstemning af tilskud
  • kvalitetssikring af funktionens opgaver og datagrundlag
  • optimering af eksisterende forretningsgange
  • økonomisk styring af projekter
  • diverse controlleropgaver
  • diverse kommunikation fra økonomiafdelingen

Økonomiopgaven i en selvejende institution som Business College Syd, der er en hybrid mellem en privat virksomhed og en statslig institution, er en kompleks opgave, da der skal aflægges regnskab i henhold til de mange forskellige regelsæt, som skolen er underlagt. Økonomiafdelingen anvender mange forskellige IT-systemer, herunder Navision Stat, Officelink, Statens lønsystem og HR-løn.

Krav til ansøger

Du er den ideelle kandidat, når du

  • har flere års erfaring inden for arbejdet i en økonomifunktion eller på et revisionskontor. Erfaring fra uddannelsessektoren vil være en fordel, men er ikke et krav
  • har en HD i regnskab eller en anden økonomisk uddannelse
  • har økonomisk overblik og kan arbejde med mange opgaver på en gang
  • har opdaterede IT-kompetencer og interesse i nye, digitale løsninger
  • forståelse for datastrukturer, gerne med konkret kendskab til at arbejde med BI-processer
  • er initiativrig og engageret med en ansvarsbevidst tilgang til opgaver
  • formår at opbygge og vedligeholde stærke relationer til interne og eksterne interessenter, dvs. kolleger, elever og virksomheder
  • formår at tilpasse kommunikationen til forskellige målgrupper og brænder for at formidle økonomisk rapportering på en let tilgængelig måde
  • er fleksibel og forandringsparat og trives med en vis grad af uforudsigelighed i hverdagen og med opgaver af både enkel og kompleks karakter

Skriv i din ansøgning, hvordan du lever op til disse krav. Selvom du ikke opfylder samtlige punkter, hører vi alligevel gerne fra dig, hvis du opfylder den generelle stillingsprofil.

Om Business College Syd

Business College Syd er en uddannelsesinstitution med cirka 140 medarbejdere, som rummer en bred vifte af uddannelsesmuligheder med HHX, merkantile erhvervsuddannelser med både grund- og hovedforløb, praktikcenter, efteruddannelse samt kurser inden for det businessfaglige område. Et stort antal virksomheder og institutioner benytter vores kompetencecenter i Mommark til opkvalificering og uddannelse af deres medarbejdere. Vi optager hvert år cirka 100 elever på erhvervsuddannelsens grundforløb og 200 elever på HHX. Mere end 700 praktiksteder i Danmark, Færøerne og Grønland sender hvert år elever på skoleophold i Mommark, som har 200 sengepladser og cirka 30.000 overnatninger årligt.

Business College Syd er en organisation som altid er i udvikling med nye spændende tiltag. Vi har en uformel omgangstone og flad organisationsstruktur, hvor alle snakker med alle. Vi har til huse i en velholdt, smuk, arkitekttegnet bygning med moderne faciliteter.

Formalia

Ansættelse sker i henhold til ansættelsesvilkår indgået mellem Finansministeriet og den pågældende organisation. Vi opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til direktør Bente E. Jensen, på mail [email protected] eller på mobil 24 63 47 38.

Vi beder dig om at sende din ansøgning til [email protected]. Ansøgningsfristen er den 24. juni 2021 kl.12.00. Vi afholder samtaler den 29. juni 2021.

Tiltrædelse er den 1. august 2021. Ansættelsessamtaler finder sted på Business College Syd i Sønderborg, Sdr. Landevej 30, 6400 Sønderborg.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Regnskabsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Sønderborg.

Jobbet er oprettet på vores service den 11.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Regnskabsmedarbejder
  • Sønderborg
  • Torsdag den 24. juni 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som regnskabsmedarbejdere i Sønderborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte regnskabsmedarbejder i Sønderborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal regnskabsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte regnskabsmedarbejdere i Sønderborg over tid

Dato Alle jobs som regnskabsmedarbejdere
2. september 2024 1
1. september 2024 1
31. august 2024 1
30. august 2024 1
29. august 2024 1
28. august 2024 1
27. august 2024 1
26. august 2024 1
25. august 2024 1
24. august 2024 1
23. august 2024 1
22. august 2024 1
21. august 2024 1
20. august 2024 1
19. august 2024 1
18. august 2024 1
17. august 2024 1
16. august 2024 2