Rigsrevisor til Rigsrevisionen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du være med til at sikre, at den danske stat og skatteborgernes midler forvaltes effektivt, korrekt og fagligt forsvarligt? Kan du lede og udvikle en fagligt stærk organisation, og har du forståelse for politiske ønsker og stor veneration for demokratiet?

Rigsrevisionen har en helt unik position i det danske samfund, med mandat til vidtgående adgang til offentlige informationer og data i forbindelse med udførelsen af sine opgaver.

Rigsrevisionen er en uafhængig institution under Folketinget og er en del af den parlamentariske kontrol i Danmark. Det er Rigsrevisionens opgave at undersøge, om statens midler bruges effektivt, og som Folketinget har besluttet. Rigsrevisionens hovedopgave er at revidere statens regnskaber og udarbejde større undersøgelser, der rapporteres i beretninger til Statsrevisorerne i Folketinget. Opgaven er med til at sikre transparens i administrationen og give borgerne indsigt i, om skatteborgernes midler forvaltes korrekt og effektivt.

Rigsrevisionen er organiseret i 18 kontorer fordelt på 4 afdelinger, der bl.a. beskæftiger sig med årsrevision og større undersøgelser på alle ministerområder. Ledelsen varetages af rigsrevisor i samarbejde med direktionen, bestående af 4 afdelingschefer og en kommitteret. Rigsrevisionen beskæftiger ca. 300 fuldtidsmedarbejdere.

Rigsrevisionens udfører tre typer revision: den primære opgave er at undersøge, om statsregnskabet er rigtigt (finansiel revision) og, i forbindelse med revisionen og gennemførelsen af større undersøgelser, om statslige myndigheder og andre statsligt finansierede styrelser og virksomheder overholder gældende love og regler (juridisk-kritisk revision) samt om de forvaltes sparsommeligt, produktivt og effektivt (forvaltningsrevision).

Rigsrevisor er den øverst ansvarlige chef i Rigsrevisionen og den, som leder arbejdet i Rigsrevisionen og afgiver Rigsrevisionens beretninger til Statsrevisorerne. Rigsrevisors ansvar og opgaver er beskrevet i rigsrevisorloven, bekendtgørelse af lov om revisionen af statens regnskaber m.m. Lovbekendtgørelse nr. 101 af 19. januar 2012.

Rigsrevisor er uafhængig i udførelsen af sit arbejde, hvilket vil sige, at rigsrevisor på eget initiativ kan vælge at undersøge og afgive beretninger til Statsrevisorerne om et område inden for statsregnskabet. Rigsrevisor kan endvidere modtage anmodninger fra Statsrevisorerne om undersøgelser. Rigsrevisor bistår desuden Statsrevisorerne med en gennemgang af statsregnskabet og afholder møder sammen med Statsrevisorerne i forbindelse med afgivelsen af beretninger. Rigsrevisor kan endvidere efter Statsrevisorernes anmodning deltage i samråd med folketingsudvalg og Statsrevisorerne. Herudover bistår rigsrevisor ministrene ved tilrettelæggelsen af regnskabsførelsen og den regnskabsmæssige kontrol.

Den rette kandidat har
  • Uddannelsesmæssig baggrund som økonom, jurist, revisor eller forvaltningsuddannet på kandidatniveau.
  • Solid toplederfaring fra centraladministrationen og erfaring både med økonomistyring og drift ? og kan dokumentere opnåede resultater.
  • Indsigt i styrings- og forvaltningsprincipperne for offentlig administration og god forståelse for betjening af det politiske system.
  • Vil kunne karakteriseres som ”fit and proper” – og vil kunne fremstå og agere som habil i arbejdet som rigsrevisor.
  • Gode ledelses- og samarbejdsevner, samt evne til at sætte en strategisk regning, udvikle en organisation og skabe følgeskab.
  • Gode kommunikations- og formidlingsevner og højt intellekt.
  • Politisk tæft.

Du kan sætte en strategisk retning, udvise handlekraft, synligt lederskab og kan udvikle en effektiv, innovativ og driftssikker organisation. Dine personlige kompetencer omfatter gode kommunikationsevner, høj integritet, samarbejdsevne, ordentlighed og evnen til at skabe tillid og at lede med drive og engagement.

Løn- og ansættelsesvilkår
Statsrevisorerne indstiller kandidaten til Folketingets formand. Herefter udnævner Folketingets formand rigsrevisor med godkendelse fra Udvalget for Forretningsordenen.

Rigsrevisor bliver udnævnt for en 6-årig periode med mulighed for forlængelse med 4 år. Forlængelse herudover er ikke muligt, ligesom det heller ikke er muligt at blive genudnævnt som rigsrevisor. Den nuværende rigsrevisors mandatperiode udløber efter 10 år den 30. april 2022, og der skal således ansættes en ny rigsrevisor pr. 1. maj 2022. Stillingen er en tjenestemandsstilling klassificeret i lønramme 42, hvortil kommer særlige tillæg.

Yderligere oplysninger findes på www.rigsrevisionen.dk og på www.folketinget.dk/statsrevisorerne og stillingsprofil kan rekvireres via [email protected]. Du er også velkommen til at kontakte partner Eva Zeuthen Bentsen, Zeuthen Storm, på tlf. 2086 0325 for en fortrolig drøftelse.

Ansøgning sendes til [email protected].
Ansøgningsfrist: Søndag den 10. oktober 2021.
Der vil indgå test som en del af rekrutteringsprocessen.
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Revisor", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 20.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Revisor
  • København K
  • Søndag den 10. oktober 2021

Lignende jobs

  • Revisor i København Ø

    Fri kontakt
    Revisor til København. Til vores afdeling i København – tæt på Østerport Station – søger vi en erfaren revisor, der i tæt samarbejde med partner og i dialog med kunde og team, skal du være med til at løse vores kunders behov.
    • Revisor
    • København Ø
    Få mere info
  • Revisor i København

    Vi søger altid Revisorer og lign. til spændende stillinger hos vores danske og internationale kunder - Så trænger du til nye udfordringer, så registrer dig i vores database, ved at søge via denne s..
    • Revisor
    • København
    Få mere info
  • Revisor i København

    LØNBOGHOLDER MED LESSOR ERFARING SØGES TIL NNIT Kelly Finance søger for NNIT: Til NNIT, søger vi en dygtig og dedikeret lønbogholder. Arbejder du selvstændigt, struktureret og sætter en..
    • Revisor
    • København
    Få mere info
  • Revisor i København

    Har du lyst til at hjælpe vores kunder med vurdering og forbedring af deres governance-setup, risikostyring og interne kontroller? Kan du lide en spændende arbejdsdag med afvekslende opgaver og fyl..
    • Revisor
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som revisorer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte revisor i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal revisorer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte revisorer i København K over tid

Dato Alle jobs som revisorer
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0
4. juni 2024 0
3. juni 2024 0
2. juni 2024 0