Chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aabenraa

Har du modet og viljen til at stå i spidsen for en af de mest alsidige operative enheder i Hærhjemmeværnet? Har du evnen til at stå i spidsen for en mangfoldig enhed bestående af frivillige, personel af reserven samt ansatte civile og militære soldater? Og evner du at skabe resultater gennem samarbejde i såvel din enhed som på tværs af styrelser inden og uden for ministerområdet, herunder den daglige dialog med Politiet på grænseovergangene?
Så er stillingen som chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland måske noget for dig.

Om os

Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland er det ene af seks Hærhjemmeværnsdistrikter i Landsdelsregion Vest, og du vil derfor indgå i et stærkt chefkollegie, hvor vi i løsningen af de stillede opgaver arbejder målrettet på at spille hinanden gode.

Hjemmeværnsdistriktet har gennem sine kompagnier til opgave at rekruttere, opstille, uddanne, fastholde samt indsætte Hjemmeværnssoldater.
Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland består af 14 kompagnier, der spænder fra stabskompagni, infanterikompagni, bevogtningskompagnier, politikompagnier til totalforsvarskompagnier (TFS), som er bemandet med frivillige Hjemmeværnssoldater og TFS med personel af reserven.
Den fastansatte stab består af dig samt 18 militære og civile medarbejdere.
Som en integreret del af staben indgår der endvidere frivilligt Hjemmeværnspersonel samt personel af reserven, hvilket gør det muligt at skalere stabens størrelse, så den ”passer til” den konkrete opgaveløsning.
Distriktsstaben og dermed distriktets hovedkvarter er beliggende i gode faciliteter i Søgårdlejren.

Ansvarsområdet er geografisk sammenfaldende med Syd- og Sønderjyllands Politikreds og dækker i alt 8 kommuner i Syd- og Sønderjylland. Distriktet har, inden for ansvarsområdet, ansvaret for Hjemmeværnets støtte til det øvrige Forsvar, herunder Haderslev Kaserne, Oksbøl Kaserne, Varde Kaserne, Nymindegablejren, Flyvestation Skrydstrup, Politiet samt støtte til samfundets beredskab generelt og skal ved operative opgaver bl.a. kunne indsætte enheder fra Forsvarskommandoens område. Distriktet har ligeledes ansvaret for Hjemmeværnets- og Forsvarskommandoens støtte til politiet ved landegrænsen mellem Danmark og Tyskland.

Om stillingen

Som chef for distriktet har du ansvaret for at tilrettelægge det operative virke, hvor bemanding af kompagnierne samt de operative og uddannelsesmæssige opgaver er i centrum.

Du har ansvaret for distriktets drift og udvikling, hvor du ud fra et helhedsperspektiv har fokus på opgaveløsningen og den bedst mulige udnyttelse af de rådige ressourcer.

Du bliver chef for et Hærhjemmeværnsdistrikt med en fast stab med otte militære, syv civile og tre flexjob-medarbejdere, der er organiseret med en stabschef og når fuldt aktiveret, S1 – S9 sektioner, der i dagligdagen ofte organiseres i henholdsvis en Operations- og uddannelsessektion samt en Logistiksektion.

Distriktets styrke er ca. 800 hjemmeværnssoldater i den aktive struktur og ca. 2.200 i reservestrukturen. Hertil kommer personel af reserven, der indgår i staben og i de to totalforsvarsunderafdelinger, som er under opbygning.

Ud over daglig ledelse af distriktet forventes det, at du har evnen og viljen til at repræsentere Forsvaret i almindelighed og distriktet i særdeleshed i distriktets lokalsamfund. Du har herunder kontakt til såvel militære som civile samarbejdspartnere med henblik på at sikre kendskabet til, og udnyttelsen af, Hjemmeværnet, som en frivillig militær bered-skabsorganisation. Du refererer til chefen for Landsdelsregion Vest, hvis hovedkvarter ligger på Skive Kaserne.

Du får en spændende, afvekslende, udfordrende og selvstændig hverdag med rig mulighed for at bringe dine operative-, ledelses- og beslutningsmæssige kompetencer i spil. Du vil indtage en central rolle i forsvaret af Danmark, herunder i totalforsvaret med Politiet som en af de primære samarbejdspartnere.

Om dig

Du er oberstløjtnant eller har potentiale til at kunne blive udnævnt til M401-niveauet i forbindelse med ansættelsen og har gennemført videreuddannelsestrin II for militære ledere eller tilsvarende uddannelse.
Det er ønskeligt, at du har gennemført operations- og føringsuddannelse, men afgørende er, at du med udgangspunkt i et solidt funderet helhedssyn kan spille dine samarbejdspartnere gode samt er stærk på operative analyser og selvstændig ledelse i et mangfoldigt miljø.

Du har haft stabstjeneste på højeste funktionsniveau i Hjemmeværnskommandoen, inden for Forsvarskommandoens område, herunder Hærkommandoen, eller tilsvarende niveau i øvrige styrelser inden for ministerområdet.

Det vil være en fordel, såfremt du har kendskab til eller forståelse for de vilkår, der knytter sig til Hjemmeværnets virksomhed, herunder erfaring med ledelse af frivillige og personel af reserven. Dit personlige engagement og din personlige fremtræden i rollen som inspirator for den frivillige hjemmeværnssoldat er helt afgørende.

Det vil ligeledes være en fordel, hvis du har arbejdet indgående med politi og det øvrige beredskab, herunder har let ved at skabe og vedligeholde personlige netværk.

Som en del af den militære chefkreds er du en vigtig medspiller i udviklingen og implementeringen af de strategier og direktiver mv., der gælder for Hjemmeværnet og Forsvarsministeriets område, og du formår gennem din organisation at omsætte disse i samarbejde med dine kollegaer og medarbejdere.

Vi søger således en chef, som i sin tilgang til andre har let ved at samarbejde og skabe tillid omkring sin person, ligesom gode kommunikationsevner er vigtigt. En stor del af din ledelse sker gennem dit gode personlige eksempel, og du har konstant fokus på at motivere og udvikle andre gennem situationsbestemt og anerkendende ledelse. Du skal være indstillet på at arbejde under de vilkår, der gælder i en frivillig organisation, hvilket bl.a. i vist omfang betyder aktiviteter med frivillige chefer og andet nøglepersonel aften og weekend.

Endelig vil der desuden blive lagt vægt på, at du vurderes bredt anvendelig til andre chefstillinger inden for Forsvarsministeriets myndighedsområde, samt at du har helhedssyn og formår at tænke ministerområdets udvikling og drift ind i virket for dit ansvarsområde i overensstemmelse med Forsvarsministeriets mission og vision.

Ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Den endelige lønpakke vil afhænge af din baggrund og dine kvalifikationer, men stillingen er indplaceret i løngruppe 1. Derudover er der mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer.

Hvis du i forvejen er tjenestemand, er der mulighed for, at ansættelsen kan ske som tjenestemand i lønramme 37 efter en konkret vurdering.

Ansøgningen skal stiles til Dronningen, medmindre du allerede er indplaceret i lønramme 37.

Ansættelsesområdet er Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder og institutioner.

Dit daglige tjenestested er Søgårdlejren.

Ansøgere skal kunne opnå sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforløbet.

Du skal kunne opfylde Forsvarets helbredskrav til deltagelse i internationale missioner samt kunne bestå fysiske tests i henhold til Forsvarets krav.

Såfremt du er udpeget til INTOPS skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

KONTAKT OG ANSØGNING
Har du fået lyst til at høre mere om samarbejdet med Regionen eller jobbet i almindelighed, er du meget velkommen til at kontakte chefen for Landsdelsregion Vest, oberst Peter Fausing, på tlf. 6187 1941 eller e-mail: [email protected]

For en mere uddybende beskrivelse af Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland samt de konkrete enkeltopgaver opfordres du til at kontakte den nuværende stillingsindehaver, oberstløjtnant Claus Klaris på tlf. 2095 1007 eller på e-mail: [email protected]

Har du spørgsmål til løn- eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse, Marie Veedfald på tlf. 3266 5597.

Ansøgningsfristen er d. 16. marts 2022.
Samtaler forventes afholdt d. 24. marts 2022.

Stillingen er ledig til besættelse 4. juli 2022 eller snarest herefter.

Vi vil bede dig om at søge stillingen via linket. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Forsvarsministeriets ministerområde er en mangfoldig arbejdsplads, og vi vil gerne afspejle det omkringliggende samfund. Vi opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen, fordi vi tror på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem dynamik og nytænkning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Aabenraa.

Jobbet er oprettet på vores service den 24.2.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • Aabenraa
  • Onsdag den 16. marts 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i Aabenraa

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i Aabenraa over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere i Aabenraa over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 1
12. september 2024 1
11. september 2024 1
10. september 2024 1
9. september 2024 1
8. september 2024 1
7. september 2024 1
6. september 2024 1
5. september 2024 1
4. september 2024 1
3. september 2024 1
2. september 2024 1