Operationsbefalingsmand til Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland i Roskilde (genopslag)

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Gadstrup

Vil du have en hverdag, der giver mening og udfordrer dig på dine ledelsesmæssige og kommunikative kompetencer i en operativ kontekst?

Om os

Som følge af det nye trusselsbillede, er Hjemmeværnet – igen - blevet en uundværlig del af det danske totalforsvar. I forbindelse med blandt andet værtsnationsstøtte vil Hjemmeværnet igen få en væsentlig, operativ rolle.

HDMVS er ansvarlig/koordinerende myndighed for alle militære indsættelser i distriktets operationsområde (AoO), som er sammenfaldende med Midt- og Vestsjællands politikreds, og vi har derfor et tæt samarbejde med politiet og øvrige civile myndigheder i politikredsen, som repræsenterer samfundets samlede beredskab.

I det forgangen år har distriktet løst flere operative opgaver, særligt i forbindelse med den ændrede, sikkerhedspolitiske situation: Bevogtnings- og tilsynsopgaver ved kritisk infrastruktur og bevogtning af Køge Havn under udskibning af eFP 5 og NRI. Udskibningerne blev gennemført som bataljonsmanøvrer med underlagte enheder fra både Marinehjemmeværn, Søværnet og Hæren. Opgaven blev således løst i rammen af Forsvaret, med et godt resultat.

Distriktsstaben er opbygget som en bataljonsstab med sektionerne S1-S9, hvor du vil indgå i S35, som operationsbefalingsmand.
Ved staben er vi i alt 15 fastansatte, der varetager føring og uddannelse samt understøtter de mere end 700 hjemmeværnssoldater, fordelt på 14 underafdelinger i distriktets område, administrativt og logistisk.

I dagligdagen har vi en fri og respektfuld omgangstone – vi tager fælles ansvar for trivsel.
De større, operative opgaver løses som stabsarbejder, hvorfor faglighed og samarbejdsevner vægtes højt i det daglige.

Om stillingen

Stillingen står på to ben: En uddannelsesdel og en operativ del. I den uddannelsesmæssige del af stillingen er du, i dit daglige virke primær kontaktperson for et antal af distriktets i alt 14 underafdelinger. Du arbejder sammen med kompagniledelsen og støtter i planlægning og gennemførsel af uddannelses- og øvelsesaktiviteter, så enheden opnår deres opstillede mål.

Ud over sparring og vejledning om god uddannelsesplanlægning med kompagniledelserne består opgaverne i at koordinere materiel og faciliteter til kompagniernes aktiviteter. Du skal støtte udviklingen af kompagniernes O-grupper og deres evne til at uddanne og føre egen underafdeling.

Der lægges vægt på tilstedeværelse i kompagnierne for at støtte, vejlede og få indblik i de udfordringer kompagnierne har. Det betyder, at der regelmæssigt er aften- og weekendtjeneste.

I den operative søjle vil du arbejde med bevogtningsplaner og øvrige indsættelser i rammen af nationale operationer. Operative opgaver løses ved hjælp af stabsarbejder og distriktets indsættelser gennemføres i rammen af et bataljonslignende føringskoncept. I forbindelse med stabsarbejde vil du virke som operationsbefalingsmand i S3, som en del af den udvidede stab, som består af faste, frivillige og personel af reserven.

HDMVS indgår ligeledes i det nationale beredskab og har en vagtroste som bl.a. indgår i den lokale beredskabsstab, der træder sammen ved eksempelvis storm- og snevarsler, bevogtningsopgaver for politiet og andet, der kræver en koordineret civil/militær indsats i politikredsen. Efter oplæring vil du også skulle indgå i denne.

Det er i høj grad en stilling med selvstændig disponering, planlægning af større aktiviteter, ledelse, lejlighedsvis føring og vejledende roller. Dagene ligner sjældent hinanden, og du får en hverdag med en høj grad af beslutningskompetence og en høj grad af medbestemmelse. Derfor er det overordnede princip i sektionen ”frihed under ansvar”.

Om dig

Du er en selvstændig, analytisk godt funderet seniorsergent eller erfaren oversergent klar til udnævnelse, der med drive og et glimt i øjet, formår at manøvrere i en organisation med stor diversitet – og få tingene til at ske.

Samtidig har du øje for den operative kontekst og bidrager på dit felt til udvikling af HDMVS operative plankompleks såvel som enhedernes taktiske opgaveløsning. Det er en fordel, hvis du er eller har været fører for en infanterienhed i kamptropperne, enten som gruppefører, næstkommanderende i en deling eller delingsfører.

Du er god til at se muligheder. Med løsningsorienteret pragmatisme og empati formår du at holde opgaven i centrum og levere helhedsorienterede løsninger. Du er garant for konstruktiv dialog både opad og med vores engagerede hjemmeværnssoldater.

Hjemmeværnet er en mangfoldig organisation og vi har ligeledes en bred vifte af samarbejdspartnere. Derfor er en af de vigtigste egenskaber, du bør besidde, evnen (og viljen) til at rumme forskellighed og anvende det som en organisatorisk fordel. Det er derfor en fordel hvis FOKUS-kompetencerne samarbejde og kommunikation er nogle af dine styrker.

Ovennævnte kompetencer er særdeles ønskværdige i stillingen, men... I sidste ende er den samlede vurdering af dine kompetencer og din personlighed udslagsgivende.

Efter succesfuld tjeneste i Hærhjemmeværnet, vil du stå med meget stærke kompetencer inden for koordination, selvstændig sagsbehandling, stabsarbejde og du vil få et godt helhedssyn på Forsvaret som en samlet enhed. Særligt Forsvarets rolle som en del af Totalforsvaret og dermed Danmarks samlede nationale beredskab.

Ansættelsesvilkår

Stillingen er en seniorsergentstilling på overenskomstmæssige vilkår. Stillingen kan besættes med en tjenestemand. Løn m.v. er reguleret ved den til enhver tid gældende LC/CO10-fællesoverenskomst og organisationsaftale mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse, CO10 og Centralforeningen for Stampersonel for stampersonel af linjen og reserven samt elever i Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder.

Stillingen kan besættes af en oversergent med et godt udviklingspotentiale og som vurderes klar til udnævnelse eller klar til udnævnelse inden for en kortere årrække.
I så fald vil der blive taget stilling til udnævnelse i forbindelse med ansættelsen eller der vil blive udarbejdet en udviklingskontrakt der er målrettet gennemgang af den nødvendige kompetenceudvikling og/eller uddannelse, med henblik på udnævnelse til seniorsergent efterfølgende. Aflønning sker i henhold til stillingens lønniveau.

Ved ansøgning om en ny stilling i Forsvarsministeriets område, skal forhandling om personlige tillæg indgå i ansættelsesproceduren i henhold til gældende overenskomst.

Dit faste tjenestested er Roskilde.

Som ansat i Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse internationale operationer.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte chefen for Operations- og uddannelsessektionen major Jesper Simonsen på telefon 41 73 28 06 eller mail [email protected].

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent seniorsergent Christian Nordbo Eriksson ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 72 81 90 42 eller på mail [email protected].

Såfremt du er omfattet af en lokal tjenesteplan eller er udpeget til deltagelse i internationale operationer, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

Ansøgningsfristen er 14. december 2022. Ansættelsessamtaler vil blive gennemført løbende. Stillingen er til besættelse hurtigst muligt.

Ansøgningen sendes elektronisk via linket i annoncen.

FOKUS og referencer kan medsendes.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM HJEMMEVÆRNSKOMMANDOEN
Hjemmeværnet er en frivillig, militær beredskabsorganisation. Hjemmeværnskommandoen (HJK) er Hjemmeværnets øverste myndighed og er en værnsfælles styrelse under Forsvarsministeriet. HJK er ansvarlige for den strategiske og operative ledelse af Hjemmeværnet som organisation og omfatter Chefen for Hjemmeværnet og den Kommitterede for Hjemmeværnet, der tilsammen udgør Hjem-meværnsledelsen, samt Hjemmeværnsstaben.

HJK er ansvarlige for opstilling og uddannelse af frivilligt personel og enheder og deltager som en del af det militære forsvar i løsningen af de opgaver, der påhviler Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet samt disses hjælp til civile myndigheder. HJK står for information om Hjemmeværnet, strategisk rekruttering og fastholdelse af frivillige, planer, programmer og studievirksomhed for Hjemmeværnets udvikling. HJK med Hjemmeværnsstab, divisioner og afdelinger har til huse på Vordingborg Kaserne.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Gadstrup.

Jobbet er oprettet på vores service den 1.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • Gadstrup
  • Onsdag den 14. december 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i Gadstrup

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i Gadstrup over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere i Gadstrup over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0
16. august 2024 0
15. august 2024 0
14. august 2024 0
13. august 2024 0
12. august 2024 0
11. august 2024 0
10. august 2024 0
9. august 2024 0