Udstationering: Hærkommandoens forbindelsesofficer til United States Army Europe and Africa, Clay Kaserne, Wiesbaden,...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Er du en erfaren major? Vil du medvirke til at styrke samarbejdet mellem danske og amerikanske landstyrker i Europa på højeste niveau, og er du klar til udfordringer i et internationalt miljø? Har du indsigt i Hærens opgaver og erfaring med uddannelse og træning, og er du god til at skabe tillidsfulde relationer og vedligeholde personlige netværk? Så er jobbet som Hærkommandoens forbindelsesofficer til United States Army Europe and Africa måske noget for dig.

Om os

Stillingen er forankret ved Hærkommandoens Uddannelsessektion G7, og du referer direkte til chef G7. Hærkommandoens væsentligste opgave er at opstille og uddanne landmilitære kapaciteter til både indsættelse og beredskab. Uddannelsessektionen (G7) er ansvarlig for den overordnede planlægning af aktiviteter i Hæren, giver direktiver og befalinger for uddannelsesvirksomheden og koordinerer uddannelse mellem myndighederne.

Uddannelsessektionen består af tre elementer og et projektkontor; enkeltmandsuddannelseselement, internationalt samarbejdselement og enhedsuddannelseselement samt projektkontoret for simulation i Hæren.

Elementet for internationalt samarbejde, som du vil have mest samarbejde med, består af fire medarbejdere med en M331 i spidsen, der forestår koordination af Hærens internationale øvelsesvirksomhed og uddannelsessamarbejde.

Dette sker i tæt dialog og samarbejde med Hærens myndigheder, øvrige dele af Hærkommandoen, Operationsstaben og internationale samarbejdspartnere.

Vi kan tilbyde en udfordrende hverdag i et meget spændende og dynamisk internationalt miljø, hvor der kontinuerligt tilgår nye opgaver, der skal løses. Vi lægger vægt på, at den enkelte medarbejder byder ind med sine kompetencer til gavn for helheden.

Om stillingen

Som udgangspunkt er stillingen 2-årig med mulighed for forlængelse i op til et år.
Stillingen besættes med en M331, der bliver midlertidig tillagt grad af oberstløjtnant under udstationeringen. United States Army Europe and Africa (USAREU-AF) er en firestjernet kommando med operativt og strategisk styrkeindsættelsesansvar for amerikanske landenheder i både Europa og Afrika, samt ansvar for strategisk deployering over Atlanten og ind i Europa og Afrika. Udvidelsen af områdeansvaret til også at inkludere Afrika er et relativt nyt ansvar, og ikke helt faldet på plads endnu, men er en del af den rivende udvikling hos USRAEU-AF HQ.

Hverdagen i hovedkvarteret er præget af en meget operativ tilgang, som er helt sammenlignelig med operative hovedkvarterer under NMI og ISAF, hvor operationer styres fra et operationscenter som opererer døgnet rundt. Den operative opgave er primært fokuseret mod Rusland og opbyggelse af NATO-alliancen, hvor hovedkvarteret blandet andet har en rolle som Land Component Command, en opgave der bliver trænet gennem flere årlige øvelser. Derudover arbejder USAREU-AF G5 intensivt med deres ambassade teams, Army attachér og Office of Defense Cooperation (ODC), på at sikre et godt samarbejde i NATO-alliancen samt fremme interoperabilitet og indsættelsesevnen.

Som Hærkommandoens forbindelsesofficer til USAREU-AF har du derfor to primære funktioner, som er tæt knyttet. Du er forbindelsesofficer og dermed det direkte forbindelsesled imellem Hærkommandoen og USAREU-AF i relation til alle aktiviteter som vedrører samarbejdet imellem de to hovedkvarterer. Samtidig sikre du forbindelsen imellem US Army Attaché og ODC til Hærkommandoen og underlagte enheder i samarbejde med Hærkommandoens G7. Derudover skal du være forberedt på i mindre omfang at kunne indgå som forbindelsesofficer i stabsarbejde i USAREU-AF i forbindelse med deres gennemførelse af øvelsesvirksomhed på Land Component Command niveau.

Udover de tjenestelig anliggender giver stillingen rig mulighed for, at man privat, både med og uden familie, kan involvere sig i det internationale miljø ved USAREU-AF. Du skal være opmærksom på, at man i US regi forventer og anvender sociale arrangementer til at skabe arbejdsrelationer, idet familien også har en andel i dette, blandt andet igennem pårørende netværk. Er man social anlagt, er det meget givende for familien.

Om dig

Du er en erfaren major, der har erfaring fra tidligere tjeneste i flere funktioner i Hæren på stabs- og enheds niveau og derudover har du erfaring med uddannelses og øvelsesplanlægning. Det er en fordel, hvis du har erfaring fra tidligere stillinger i internationale stabe enten under udstationering eller som udsendelse, hvor du har bevist, at du klarer dig godt i internationale miljøer og kan skabe relationer.

Har du en Operations- og Føringsuddannelse eller erfaring fra et udenlandsk stabskursus er det ligeledes en fordel, herunder særligt hvis du har været på Command and General Staff College i USA.

Du er indstillet på at yde en indsats for at skabe et konstruktivt samarbejde med relationer i USAREU-AF, Hærkommandoen samt øvrige samarbejdspartnere og enheder. Du trives i et dynamisk miljø og ved, at arbejdsopgaver til tider kan falde uden for normal arbejdstid. Du kan lide at rejse og befinder dig godt i et internationalt miljø, hvor du skal kunne tage ansvar og yde rettidig støtte til Hærkommandoens samarbejde med USAREU-AF.

Du er analytisk stærk og har gode kommunikative evner. Du danner dig hurtigt et overblik og formår at identificere de afgørende elementer i en sag, herunder de væsentlige informationer for Hærkommandoen. Du har en høj grad af integritet, besidder gennemslagskraft og er i stand til effektivt at prioritere og handle selvstændigt. Du kommunikerer klart, præcist og ubesværet i tale og på skrift, såvel på engelsk som på dansk. Derudover er det en fordel, hvis mindst én i husstanden taler tysk.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat af 23. maj 2019 til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet. Stillingen er indplaceret i løngruppe 5, som omfatter majorer og orlogskaptajner.

Hvis du allerede er ansat som tjenestemand i Forsvaret inden for hovedfunktionsniveauet (sekondløjtnant til og med major/orlogskaptajn), kan du vælge at bibeholde denne ansættelsesform. Du vil da fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte officerer i Forsvaret.
Du skal kunne sikkerhedsgodkendes til HEMMELIGT og kunne opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres egnet uden begrænsninger.

Ansøgningsfristen er den 2. maj og vi forventer at afholde samtaler umiddelbart efter. tiltrædelsesdato er 1. august 2021.

Udstationering
Du vil blive udstationeret under udetillægsordningen, hvilket betyder at du bl.a. får betalt dine flytte- og boligudgifter og du modtager et skattefrit udetillæg.
Via Forsvarets HR-portal på FIIN kan du finde FPSBST 566-2 som omhandler forhold under din udstationering. Her kan du ligeledes beregne det forventede udetillæg.

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte den nuværende forbindelsesofficer ved USAREU-AF oberstløjtnant Dennis Weidemann Hejlesen ([email protected]) på telefon 22 91 22 78 eller chef for Hærkommandoens Uddannelsessektion G7 oberstløjtnant Kåre Jakobsen (FKO-H-CHG7) på telefon 20 80 75 70.

Har du spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte Forsvarsministeriets
Personalestyrelse, HR konsulent Peter Korfits Frank på tlf.: 7281 9140.

Forsvarsministeriets koncern er en mangfoldig arbejdsplads, og vi vil gerne afspejle det omkringliggende samfund. Vi opfordrer derfor alle interesserede til at søge stillingerne fordi vi tror på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem dynamik og innovation.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 20.4.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • København K
  • Søndag den 02. maj 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere i København K over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0