Forbindelsesofficer til United States Joint Staff

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Er du en selvstændig og initiativrig major eller orlogskaptajn og klar til udfordringer i et internationalt miljø på operativt og militærstrategisk niveau? Har du operativ forståelse og indsigt i globale sikkerhedspolitiske udfordringer? Har du erfaring med planlægningen af Forsvarets operative opgaveløsninger? Er du god til at skabe tillidsfulde relationer og vedligeholde personlige netværk?

Så er jobbet som Operationsstabens forbindelsesofficer ved U.S. Joint Staff måske noget for dig.

Om os

Stillingen er forankret ved J5 Syd i Operationsstaben i Forsvarskommandoen. Operationsstaben varetager Forsvarets planlægning og indsættelse af Forsvarets enheder i nationale og internationale operationer, stabiliserings- og våbenkontrolopgaver samt støtte til politiet. Operationsstaben har i den anledning en række forbindelsesofficerer ved strategiske partnere, der understøtter Operationsstabens og Forsvarets opgaveløsning.

United States Joint Staff er den øverste militære myndighed i USA og er placeret i Pentagon sammen med Department of Defence samt stabene for de enkelte værn. Joint Staff har bl.a. til opgave at udvikle og koordinere planlægning og strategi på tværs af det amerikanske forsvar og yde militærfaglig rådgivning til det politiske niveau. Joint Staff yder ligeledes ledelsesstøtte til Chairman of the Joint Chiefs of Staff, der er den amerikanske forsvarschef.

Om stillingen

Du bliver først og fremmest Operationsstabens repræsentant i Pentagon, og skal sikre hurtig og direkte forbindelse på det operative og militærstrategiske niveau mellem Operationsstaben, U.S. Joint Staff og en række nære allierede.

Du kommer til at indgå i U.S. Joint Staff under direktoratet for Strategy, Plans og Policy (J5). Her indgår du i et multinationalt sekretariat bestående af andre forbindelsesofficerer, der også er tilknyttet U.S. Joint Staff. Sekretariatet ledes af en amerikansk chef, og du får status som forbindelsesofficer. I praksis betyder det, at du både løser opgaver for sekretariatet og nationale opgaver for Operationsstaben.

Sekretariatet forbereder og gennemfører bl.a. flere årlige møder på forsvarschefniveau. Dertil forbereder og gennemfører sekretariatet tilsvarende møder på operativt niveau, hvor Forsvaret har fælles interesser med partnernationer eller søger at afdække muligheder i relation til igangværende eller kommende militære aktiviteter. Dine arbejdsopgaver vil derfor spænde bredt fra praktisk mødeforberedelse til behandling og vurdering af emner af operativ og strategisk karakter.

Sekretariatet fungerer som den daglige koordinations- og informationsdelingsmekanisme mellem de tilstedeværende nationer. Du vil lejlighedsvis skulle repræsentere Operationsstaben og Forsvarskommandoen til møder og konferencer i Pentagon og i Washington D.C.

Nationalt medvirker du til at forberede Forsvarskommandoens deltagelse i møder og drøftelser med samarbejdspartnere. Du har løbende kontakt til den danske forsvarsattaché og forsvarsafdelingen ved den danske ambassade i Washington D.C. Slutteligt indgår du i netværket af danske elementer og forbindelsesofficerer i USA samt i Paris og London, hvor Operationsstaben ligeledes har udstationeret forbindelsesofficerer.

Om dig

Du er udnævnt major eller orlogskaptajn. Du har erfaring fra værnsstabe eller kommandoer eller fra Forsvarsministeriets departement. Her har du fået erfaring med indsættelse af Forsvarets kapaciteter, og du har en god forståelse for arbejdet i en politisk styret organisation, herunder dynamikkerne mellem det militære og det politiske niveau.
Du har erfaring fra internationale missioner, og det er en fordel, hvis du har gjort tjeneste i et internationalt militært hovedkvarter.

Du har flair for at skabe og vedligeholde personlige netværk. Du trives i et dynamisk miljø og er indstillet på, at arbejdsopgaver til tider kan falde uden for normal arbejdstid.
Du kan lide at rejse og befinder dig godt i internationalt miljø, hvor du skal kunne tage ansvar og rettidig støtte Operationsstabens opgaveløsning.

Du er analytisk stærk og har gode kommunikative evner. Du danner dig hurtigt et overblik og formår at identificere de afgørende elementer i en sag, og hvad der – i den sammenhæng – er væsentlig information for Forsvaret.

Du er opsøgende, besidder gennemslagskraft og er i stand til effektivt at prioritere og handle selvstændigt. Du kommunikerer klart, præcist og ubesværet i tale og på skrift, på både engelsk og dansk.

Du formår som det danske forsvars repræsentant at vedligeholde et godt arbejdsklima i et multinationalt miljø og de sammenhænge, du indgår i. Du forstår værdien af et sundt, konstruktivt samarbejde med relationerne i U.S. Joint Staff, Forsvarskommandoen samt øvrige samarbejdspartnere.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat af 27. oktober 2015 til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.

Stillingen er indplaceret i løngruppe 5, som omfatter majorer og orlogskaptajner. Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

Under din udstationering tillægges du grad af oberstløjtnant eller kommandørkaptajn.

Stillingen er placeret i Pentagon, Washington D.C., USA og besættes for en periode på 3 år med mulighed for forlængelse til 4 år. Du skal forvente en del rejseaktivitet internationalt i forbindelse med stillingen.

Du vil blive udstationeret under udetillægsordningen, hvilket vil sige, at du bl.a. får betalt dine flytte- og boligudgifter, og du modtager et skattefrit udetillæg.

I forbindelse med en ansættelse vil der være mulighed for forhandling af tillæg.
Via Forsvarets HR-portal på FIIN kan du finde FPTBST 566-2, som omhandler forhold under din udstationering. Her kan du ligeledes beregne det forventede udetillæg.

Du skal kunne sikkerhedsgodkendes til NATO SECRET samt opretholde denne under hele ansættelsesforløbet.

Du skal have bestået forsvarets basistest til niveau 2 og være helbredsgodkendt til status operativ (helbred og tænder).Desuden skal du bestå sprogtest i engelsk til SLP 3-3-3-3 ved Forsvarsakademiet.

Såfremt du er udpeget til INTOPS eller er optaget på videregående uddannelser der i perioder kræver tilstedeværelse i Danmark, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

Kontakt og ansøgning
Hvis du vil vide mere om stillingsindholdet, kan du kontakte den fungerende chef for J5 Syd i Planlægningsafdelingen ved Operationsstaben Major Jonatan Wigotski på tlf. 72 84 05 12 / 41 72 92 88 eller e-mail: [email protected]

Har du spørgsmål til løn og ansættelsesvilkår, kan du tage kontakt til Forsvarsministeriets Personalestyrelse, HR-konsulent kaptajnløjtnant Ole Johnny Frederiksen på telefon 32 66 51 50.

Ansøgningsfristen er den 11. november 2021.

Ansættelsesdato 1. januar 2022 eller hurtigst muligt derefter.

Samtaler til stillingen forventes gennemført i uge 46.

Send ansøgningen elektronisk via linket ”Søg jobbet”.

Du må gerne vedlægge de FOKUS bedømmelser, du finder relevante for stillingen.

Send motiveret ansøgning og CV via linket hvor FOKUS, eksamenspapirer og andre relevante dokumenter også kan vedhæftes. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.10.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • København K
  • Torsdag den 11. november 2021

Lignende jobs

  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    STILLINGEN ER BESAT OG KAN IKKE SØGES LÆNGERERigshospitalets fornemmeste opgave er at være til gavn for den enkelte patient og det samlede sundhedsvæsen. Men hvordan er man til gavn for det sam..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    Er du på udkig efter et arbejde, hvor du har højt til loftet og får en masse frisk luft? Har du lyst til at udføre parkeringskontrol på vores parkeringsarealer og hjælpe bilister, som har spørgsmål..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    Er du på udkig efter et arbejde, hvor du har højt til loftet og får en masse frisk luft? Har du lyst til at udføre parkeringskontrol på vores parkeringsarealer og hjælpe bilister, som har spørgsmål..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    Do you find Threat Hunting, Threat Intelligence, SIEM and EDR exciting, and do you want to be a deciding factor in IT Security in our internal as well as our customer’s environments? As IT Security..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere i København K over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0
4. juni 2024 0
3. juni 2024 0
2. juni 2024 0