Landsdelsregion Øst søger chef til Det Bornholmske Hjemmeværn

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Rønne

Som chef for en af de 15 operative myndigheder i Hærhjemmeværnet får du en spændende, afvekslende og udfordrende hverdag med rig mulighed for at bringe dine operative og ledelsesmæssige kompetencer i spil. Du vil indtage en central rolle i totalforsvaret og det civile beredskab med Forsvaret og politiet som de primære samarbejdspartnere.
Brænder du for at være chef i en mangfoldig organisation? Og har du gode ledelses-, kommunikations- og samarbejdskompetencer samt udpræget helhedsforståelse og solid operativ faglighed, ser vi frem til at modtage din ansøgning.

Om os

Det Bornholmske Hjemmeværn består af tre hærhjemmeværnskompagnier, en flyverhjemmeværnseskadrille og en marinehjemmeværnsflotille. Det Bornholmske Hjemmeværn dækker således alle værnsgrene i Hjemmeværnet, hvilket er et særkende for øen. Den fastansatte stab består af otte medarbejdere, som suppleres med frivilligt personel og personel af reserven. Underafdelingerne er bemandet med frivilligt personel.

Som chef for Det Bornholmske Hjemmeværn er du desuden garnisonskommandant på Almegårds Kaserne og militær koordinator for InterForce på Bornholm. Du er således både Hjemmeværnets og Forsvarets repræsentant på Bornholm.

Det Bornholmske Hjemmeværn har - inden for sit eget geografiske område - ansvaret for Hjemmeværnets støtte til det øvrige forsvar, politiet og ø-samfundet generelt. Det Bornholmske Hjemmeværn har til opgave at rekruttere, fastholde, uddanne og opstille frivillige soldater til Det Bornholmske Hjemmeværns underafdelinger, således at de operative indsættelser løses bedst muligt. På Bornholm er der et særlig tæt samarbejde med politiet, Beredskabsstyrelsen og Forsvaret baseret på øens geografiske placering, størrelse og øens befolkning.

Du kan læse mere om Det Bornholmske Hjemmeværn på Hjemmeværnets hjemmeside, www.hjv.dk/Hærhjemmeværnet.

Om stillingen

Som chef for Det Bornholmske Hjemmeværn har du ansvaret for at tilrettelægge det operative virke, hvor bemanding af underafdelinger samt de operative og uddannelsesmæssige opgaver er i centrum.

Du har ansvaret for Det Bornholmske Hjemmeværns drift og udvikling, hvor fokus skal være på opgaveløsningen og den bedst mulige udnyttelse af de rådige ressourcer i et helhedsperspektiv.

Du bliver chef for Det Bornholmske Hjemmeværn med en fast stab på otte militære og civile medarbejdere, der er organiseret i to sektioner: En operations- og uddannelsessektion samt en logistiksektion. De to sektionschefer refererer til dig.

I Det Bornholmske Hjemmeværn er der ca. 300 frivillige i den aktive struktur, de er organiseret i fem underafdelinger fordelt på de tre værnsgrene. Hertil kommer personel af reserven og forligsprojektet med at opbygge totalforsvarsstyrken.

Ud over daglig ledelse af Det Bornholmske Hjemmeværn skal du repræsentere Hjemmeværnet og Forsvaret i lokalsamfundet. Du har kontakt til militære og civile samarbejdspartnere med henblik på at sikre kendskabet til og nyttiggørelsen af Hjemmeværnets kapaciteter som en frivillig militær beredskabsorganisation. Du refererer til Chefen for Landsdelsregion Øst med undtagelse af opgaven som Garnisonskommandant, hvor du refererer til chefen for Gardehusarregimentet.

Om dig

Du er oberstløjtnant eller har potentiale til at kunne blive udnævnt til chefniveauet i forbindelse med ansættelsen. Du har gennemført videreuddannelsestrin II for militære ledere eller tilsvarende uddannelse. Det er et betinget krav, at du har gennemført operations- og føringsuddannelsen, har været underafdelingschef, og det er afgørende, at du har en stærk operativ profil. Du har haft stabstjeneste på højeste funktionsniveau/chefniveau, for eksempel ved, Forsvarskommandoen, Hjemmeværnskommandoen og/eller ved Hærkommandoen, og du har været udsendt i internationale missioner.

Det vil være en fordel, at du har kendskab til de vilkår, der knytter sig til Hjemmeværnets virksomhed, herunder erfaring med ledelse af frivillige og personel af reserven. Dit personlige engagement og din personlige fremtræden i rollen som inspirator for den frivillige hjemmeværnssoldat vil blive tillagt stor vægt.

Du bør opfylde følgende krav:
- Gode veldokumenterede ledelsesmæssige kompetencer samt interesse og evner for ledelse under udfordrende vilkår, herunder i forbindelse med forandringer.
- Gode analytiske evner, der modsvarer stillingens krav til det operative og daglige virke, herunder relevant erfaring og gode resultater fra udsendelser i internationale operationer.
- Evnen til at tænke og virke gennem et helhedssyn, hvor du formår at se udfordringer og løsninger i en større kontekst, ligesom du loyalt implementerer foresattes direktiver og ordrer mv.
- Kunne rumme, at Bornholm er et ø-samfund med helt særlige forhold, bl.a. qua sin placering i Østersøen hvor der er særlige forventninger til samarbejdet med hjemmeværnet og forsvaret.

Som en del af den militære chefkreds bliver du en vigtig medspiller i udviklingen og implementeringen af de strategier, der gælder for Forsvarsministeriets område, og du samarbejder aktivt og konstruktivt med øvrige myndigheder.

Det vil endvidere være en fordel, hvis du har baggrund fra infanteriet, da hærhjemmeværnets primære uddannelse og indsættelse tager udgangspunkt i infanteriopgaver på gruppe-, delings-og kompagniniveau. Det Bornholmske Hjemmeværns stab skal kunne virke som en bataljonsstab, herunder være rede til at modtage enheder fra hæren til operative opgaveløsninger.

Vi søger en chef med gode relationelle kompetencer, som har let ved at samarbejde og skabe tillid omkring sin person. En væsentlig del af dit chefvirke sker gennem dit gode personlige eksempel, og du har fokus på at motivere og udvikle andre med afsæt i deres opgaveløsning. Situationsbestemt og anerkendende ledelse er i fokus. Det forventes, at du er fleksibel, også for så vidt angår arbejdets tilrettelæggelse, da opgaverne ofte løses i samarbejde med de frivillige om aftenen og i weekender. Du skal være indstillet på at arbejde med frivillige chefer og andet nøglepersonel under de vilkår, der gælder i en frivillig organisation.

Derudover er en af dine vigtigste kvalifikationer dit helhedssyn, hvor du formår at tænke ministerområdets udvikling og drift ind i virket for dit ansvarsområde i overensstemmelse med Forsvarsministeriets mission og vision. Du er en vigtig medspiller i udvikling og implementering af Forsvarets og ministerområdets strategier, som du gennem din organisation formår at omsætte i samarbejde med dine kolleger og medarbejdere. Der vil desuden blive lagt vægt på, at du vurderes bredt anvendelig til andre chefstillinger inden for Forsvarsministeriets myndighedsområde.

Ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Den endelige lønpakke vil afhænge af din baggrund og dine kvalifikationer, men stillingen er indplaceret i løngruppe 1. Derudover er der mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer.

Hvis du i forvejen er tjenestemand, er der mulighed for, at ansættelsen kan ske som tjenestemand i lønramme 37 efter en konkret vurdering. Ansøgningen skal stiles til Dronningen, medmindre du allerede er indplaceret i lønramme 37.

Ansættelsesområdet er Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder og institutioner.

Stillingen er til besættelse 1. september 2021.

Dit daglige tjenestested er Bornholm.

Ansøgere skal kunne opnå sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforløbet.

Du skal kunne opfylde Forsvarets helbredskrav til deltagelse i internationale missioner samt kunne bestå fysiske tests i henhold til Forsvarets krav.
Forsvaret ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk oprindelse til at søge stillingen.

KONTAKT OG ANSØGNING
Har du fået lyst til at høre mere stillingen, er du velkommen til at kontakte chefen for Landsdelsregion Øst, oberst Peer Sander Rouff på telefon +45 7221 7230 eller på e-mail [email protected]. Hvis du vil høre mere om Det bornholmske Hjemmeværns særlige forhold, er du velkommen til at kontakte den nuværende stillingsindehaver, oberstløjtnant Nicolai Abildgaard på telefon +45 5151 5502 eller på e-mail [email protected]. Har du spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte Forsvarets Personalestyrelse, HR-konsulent, Mette Wassmann på telefon 3266 5111 eller på [email protected].

Ansøgningsfrist er 20. juni 2021, og det forventes at samtaler afholdes i uge 26.

Ansøgning sendes elektronisk via linket ”søg stillingen”. Hvis du ikke har mulighed for at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en evt. samtale.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Rønne.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • Rønne
  • Søndag den 20. juni 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i Rønne

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i Rønne over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere i Rønne over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
18. september 2024 3
17. september 2024 3
16. september 2024 3
15. september 2024 3
14. september 2024 3
13. september 2024 1
12. september 2024 1
11. september 2024 1
10. september 2024 1
9. september 2024 1
8. september 2024 1
7. september 2024 1
6. september 2024 1
27. august 2024 1
26. august 2024 1
25. august 2024 1
24. august 2024 1
23. august 2024 1
22. august 2024 2
21. august 2024 2
20. august 2024 2
19. august 2024 2