Vi søger to uddannelsesledere til læreruddannelsen på [xxxxx]

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København

Har du lyst til at være med til at uddanne fremtidens lærere, og har du ledelseserfaring fra uddannelsesverdenen og gerne solid indsigt i grundskoleområdet? Så er du måske en af vores to nye uddannelsesledere.

Læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole (KP) er i rivende udvikling, og vi søger to nye uddannelsesledere, der skal hjælpe os med at indfri vores ambitioner for læreruddannelsen. På Institut for Læreruddannelse har vi et ønske om ledelse tæt på de faglige miljøer og medarbejderne, og derfor ønsker vi ledere, der ud over en stærk ledelseskompetence har indsigt i og faglig interesse for de fagområder, de leder.

Vi forventer, at læreruddannelsen står over for en revision inden for nærmeste fremtid, og det vil bl.a. betyde, at grundskolen og læreruddannelsen vil komme til at arbejde sammen på nye måder. De to nye uddannelsesledere kommer til at arbejde sammen med den øvrige ledelse om at lede de forandringsprocesser i fag og på tværs af fag, som revisionen forventes at medføre.

Lederprofil 1 med fokus på teknologiforståelse
Teknologiforståelse er et nyt område i skolen og læreruddannelsen, der er ved at finde sin form og faglige identitet. Du får som uddannelsesleder et særligt ansvar for at lede og udvikle området, herunder at lede fagmiljøet omkring teknologiforståelse. Du kommer til at samarbejde med vores forskningsmiljø Didaktik og digitalisering og deltage i tværgående samarbejder med andre afdelinger på KP omkring udvikling af det teknologifaglige område. Til denne lederprofil knytter sig også et ansvar for udvikling og ledelse af de praktisk-musiske fag i læreruddannelsen (musik, billedkunst, håndværk og design, madkundskab). Til stillingen knytter sig desuden ledelsesansvar for skemalægning.

Lederprofil 2 med fokus på det pædagogiske fagområde
Det pædagogiske fagområde (pædagogik og lærerfaglighed) udgør (sammen med praktikfaget) rygraden i læreruddannelsen. Vi forventer, at der med en revision af uddannelsen kommer til at ske vigtige ændringer på dette område. Som uddannelsesleder får du sammen med en lederkollega ansvar for at drive udviklingen af det pædagogiske fagområde, herunder at udvikle didaktikken på uddannelsen. Du vil få personaleansvar for cirka halvdelen af den pædagogiske faggruppe. Praksisfaglighed er et nyt område i skolen og læreruddannelsen. Der har været et udviklingsarbejde i såvel folkeskolen som læreruddannelsen, men nu skal området beskrives og tænkes ind i ny læreruddannelse. Du kommer til at have strategisk ansvar for at udvikle området i KP’s læreruddannelse.

Læreruddannelsen på KP udbyder pt. læreruddannelse på to adresser i København, i Helsingør og Rønne. De to uddannelsesledere, vi søger, får arbejdsplads på Campus Carlsberg i København.

Jobbet som uddannelsesleder (generel beskrivelse)
Begge ledere vil have personaleansvar for ca. 30 lektorer og adjunkter, der arbejder med undervisning, efter- og videreuddannelse samt forskning og udvikling i relation til skolen og læreruddannelsen. Din primære opgave vil være at sikre pædagogisk og strategisk udvikling af læreruddannelsen, et stærkt fagligt studiemiljø for vores studerende, ledelse tæt på medarbejderne og drift og ressourcestyring (fx fagfordeling) inden for dit ansvarsområde.

I ledelsesgruppen arbejder vi teambaseret. Du kommer til at indgå i et tæt samarbejde med et team bestående af otte uddannelsesledere, en forskningsleder og en sekretariatsleder. Hver uddannelsesleder har sit eget faglige og strategiske udviklingsområde og ansvaret for sine egne faggrupper, men bidrager samtidigt til en samlet udvikling af uddannelsen.

Dine opgaver bliver bl.a. at:

  • indgå i udviklingen og implementeringen af en revideret læreruddannelse, herunder implementering af ny fælles studieordning med reviderede fagbeskrivelser for de fag, du er ansvarlig for
  • medvirke til og understøtte udviklingen af en fælles arbejds- og uddannelseskultur på tværs af uddannelsens forskellige adresser
  • udvikle rammerne for et godt og ambitiøst studiemiljø og sikre høj studieintensitet hos vores studerende
  • indgå i og understøtte udviklingen af nye undervisnings- og vejledningsformater for undervisere og studerende
  • indgå i planlægning af drift og administration af en stor uddannelse
  • indgå i tværgående samarbejde med andre uddannelser og ressourceområdet på KP.

Om dig
Vi forestiller os at du:

  • har en relevant akademisk uddannelse på minimum kandidatniveau og meget gerne suppleret med en lederuddannelse
  • har solid erfaring med ledelse af videnmedarbejdere - meget gerne fra en uddannelsesinstitution
  • har en faglig baggrund inden for den stillingsprofil, du søger
  • erfaring med og interesse for pædagogisk udvikling
  • kendskab til folkeskolen og de kompetencer, der efterspørges blandt vores aftagere
  • lyst til at være med til at uddanne fremtidens lærere
  • har gode samarbejdsevner og kan kommunikere direkte og troværdigt til forskellige målgrupper
  • er en synlig leder, der kan sætte retning, men som samtidigt lytter til studerende og medarbejdere og inddrager dem i udviklingen af læreruddannelsen.

Institut for Læreruddannelse
På KP har vi en vision om at uddanne fagprofessionelle, der lykkes i og sammen med praksis. Vi mener, at myndige professionelle er nøglen til at realisere samfundets fineste idealer og løse dets vanskeligste opgaver. Vi arbejder bl.a. på at styrke studiekulturen, så vores studerende bliver dygtige lærere, der med de rette kompetencer kan bidrage til velfærdssamfundet.

Du bliver en del af Institut for Læreruddannelse, der ud over læreruddannelsen også består af tre mindre uddannelser og er vært for Nationalt Videncenter for Læsning og et stort nationalt projekt om udvikling af naturfagsundervisningen i skolen og læreruddannelsen (NAFA). Vi er ca. 275 medarbejdere, hvoraf 250 er ansat på læreruddannelsen. Vi har omkring 4000 lærerstuderende fordelt på Campus Carlsberg på Vesterbro, Nyelandsvej på Frederiksberg og to mindre afdelinger i Helsingør og på Bornholm.

Ledelsesgrundlag
På Københavns Professionshøjskole er ambitionen at ledelse udøves professionelt med udgangspunkt i det fælles ledelsesgrundlag, så alle medarbejdere på KP oplever ledelse, der udvikler og understøtter deres arbejde. Det er derfor vigtigt, at du kan se dig selv i vores 6 ledelsesprincipper og har interesse for at udfolde din ledelsesopgave i denne ramme. Ledelsesprincipper:

  1. Vi leder med fokus på opgaven
  2. Vi samarbejder ved at blande os i hinandens opgaver
  3. Vi prioriterer kritik og dialog og realiserer vedtagne beslutninger
  4. Vi er i tæt dialog med vores omverden
  5. Vi begår fejl fremfor at sidde passivt tilbage
  6. Vi sætter retning, der inspirerer og giver mening

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingerne er til besættelse 1. maj 2022 eller hurtigst muligt.

Løn- og ansættelsesforhold fastsættes i henhold til aftale om Ansættelse af chefer ved institutioner inden for undervisning, uddannelse og forskning på Uddannelses- og Forskningsministeriets område. Stillingerne er faste stillinger uden højeste arbejdstid.

Vil du vide mere?
Københavns Professionshøjskole vil bidrage til udviklingen af det danske samfund, dets velfærd og velstand, kultur og demokrati. Det gør vi ved at sætte nye standarder for professionsbacheloruddannelse, for videreuddannelse og for praksisnær forskning og udvikling. Det kræver ikke alene god, men fremragende undervisning.

Læs mere om Læreruddannelsen og Københavns Professionshøjskole og vores strategiske retning ’Fælles om fremragende undervisning’ på www.kp.dk.

For yderligere oplysninger om stillingen er du velkommen til at kontakte institutchef Lis Madsen på tlf.: 4189 7671.

Interesseret?
Send din ansøgning og CV via ansøgerknappen senest søndag d. 20. marts 2022. Angiv i ansøgningen hvilken af de to stillinger, du søger.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 12 og 13. Der vil indgå personlighedstest med individuel tilbagemelding. Vi anvender case i forbindelse med ansættelsesforløbet.

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Skoleleder", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i København

Jobbet er oprettet på vores service den 25.2.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Skoleleder
  • København

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som skoleledere i København

Herunder ser du udviklingen i udbudte skoleleder i København over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal skoleledere i København.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte skoleledere i København over tid

Dato Alle jobs som skoleledere
11. januar 2025 6
10. januar 2025 7
9. januar 2025 7
8. januar 2025 6
7. januar 2025 6
6. januar 2025 5
5. januar 2025 6
4. januar 2025 6
3. januar 2025 6
2. januar 2025 6
1. januar 2025 6
31. december 2024 6
30. december 2024 6
29. december 2024 6
28. december 2024 6
27. december 2024 6
26. december 2024 6
25. december 2024 6
24. december 2024 6
23. december 2024 6
22. december 2024 6
21. december 2024 6
20. december 2024 6
19. december 2024 6
18. december 2024 6
17. december 2024 6
16. december 2024 6
15. december 2024 6
14. december 2024 6
13. december 2024 6
12. december 2024 6

Værd at vide når du søger job som skoleleder i København

Har du også drømt om at bo og arbejde i de charmerende gader i København? Så er du ikke alene! Men drømmene bliver sjældent til virkelighed uden lidt hårdt arbejde.

Mens København måske for nogle først og fremmest vækker billeder af hyggelige cafeer og historiske bygninger, banker et travlt erhvervsliv i hjertet af København. Hovedstaden huser et væld af brancher, men nogle skiller sig ud med et særligt højt antal ansatte.

Bydele i København

København byder på mere end smukke gader og hyggelige cafeer. De forskellige kvarterer har hver deres unikke atmosfære og erhvervsliv, hvilket kan påvirke din jobsøgning. Lad os dykke ned i nogle populære områder:

Indre By: Pulsens centrum med internationale virksomheder, finansverden og detailhandel. Perfekt for jobsøgende inden for finans, jura, medier og marketing. Tempoet er højt, og konkurrencen kan være hård.

Find ledige jobs i Indre By

Østerbro: En blanding af moderne boliger, historiske bygninger og innovative virksomheder. Hjem til Novo Nordisk og Vestas Wind Systems. Gode muligheder inden for life science, teknologi og bæredygtige løsninger.

Find ledige jobs i Østerbro

Nørrebro: Multikulturelt og kreativt med studerende, kunstnere og små startups. Populært blandt unge fagfolk og jobsøgende inden for den kreative sektor og servicebranchen.

Find ledige jobs i Nørrebro

Vesterbro: Tidligere industriområde forvandlet til et trendy sted med restauranter, barer og designvirksomheder. Tiltrækker kreative sjæle og jobsøgende inden for mode, design og underholdning.

Find ledige jobs i Vesterbro

Valby: Familievenligt og roligt med gode skoler og grønne områder. Mange offentlige institutioner og virksomheder inden for service og administration. Attraktivt for børnefamilier og jobsøgende i den offentlige sektor.

Find ledige jobs i Valby

Amager: Et område i rivende udvikling med fokus på moderne arkitektur og bæredygtighed. Hjem til Ørestad og store virksomheder som DSV og Ørsted. Gode muligheder inden for logistik, energi og transport.

Find ledige jobs på Amager

Mere information om København

Hvis du er på udkig efter et job i København, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om København, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om København i denne guide: København: Byen der byder på både drømmejob og spændende udfordringer