Socialrådgiver

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus C

RehabiliteringsCenter for Muskelsvind søger en socialrådgiver til tværfaglig konsulentfunktion i Vestdanmark

Som Socialrådgiver i RehabiliteringsCenter for Muskelsvind (RCFM) bliver du udekørende konsulent, der sammen med dine kollegaer sikrer, at mennesker med muskelsvind eller ALS samt deres pårørende får højtspecialiseret rehabilitering.

Muskelsvind er en fællesbetegnelse for mere end 40 forskellige sygdomme. De fleste muskelsvindsygdomme er arvelige og progredierende. Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) er en alvorlig, hurtig, fremadskridende sygdom, som påvirker de fleste muskler i kroppen med tidlig død til følge. Sygdommenes kompleksitet rammer oftest hele familien og kræver tæt, tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde. Der er 3.600 mennesker (børn og voksne) med muskelsvind eller ALS henvist til RCFM.

Som konsulent vil du deltage i hjemmebesøg hos centrets brugere og rådgive brugerne, deres pårørende og lokale samarbejdspartnere om sygdommen og dens forløb, med det formål at styrke brugernes/familiernes evne til at anvende egne ressourcer bedst muligt. Du vil analysere brugernes rehabiliteringsbehov og med udgangspunkt i deres diagnose rådgive om regler og lovgivning på området. Samtalerne kan foregå i hjemmet, i RCFM eller virtuelt.

Udover samtaler vil du arbejde med rådgivning og vejledning i tværfaglige teams bestående af fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker, psykologer og læge. Der er et tæt teamsamarbejde, og du vil have en socialrådgiverkollega i Østdanmark, som du løbende vil have faglig sparring med.

Teamet er delvist selvtilrettelæggende på baggrund af en tværfaglig visitation. Noget af rådgivningen og vejledningen vil foregå via undervisning på kurser for brugere og pårørende og ved deltagelse med faglige oplæg på Muskelsvindfondens netværksgrupper for personer og pårørende med muskelsvind.

Du vil desuden være med til at udvikle og formidle RCFM’s faglige ekspertise indenfor rehabilitering i muskelsvind og ALS. 

Som medarbejder i RCFM vil du blive en del af en positiv arbejdsplads, hvor kollegialt fællesskab prioriteres højt.

Personlige og faglige kompetencer 

Du er uddannet socialrådgiver med flere års erfaring fra tværfagligt samarbejde og kan trives i en omskiftelig hverdag, som dels er styret af planlagte møder/hjemmebesøg og dels bestemmes af henvendelser/efterspørgsel fra brugere. Jobbet kræver ikke forudgående kendskab til muskelsvind og ALS-sygdomme, men erfaring med indsatser til børn og rehabilitering mere generelt er en fordel. Som person kan du rumme de svære samtaler og lade dem blive på arbejde. Når det ikke er muligt, rækker du ud efter en kollega for sparring.  Du er i stand til og vant til at modtage supervision og kan drage fordel af denne. 

Du har et helhedsorienteret menneskesyn, hvor du ser det hele menneske og er i stand til at se hver bruger/familie som unik. Du næres af at sikre, at bruger og pårørende kan få den bedste hjælp, og du kan se dig selv i kerneværdierne i organisationen og den måde opgaverne løses på i RCFM. Se mere her: Om os - RCFM

Du har gode samarbejdsevner og lyst til at bidrage til et tæt, tværfagligt samarbejde, hvor du tør gå ind over dine kollegaers fagområder, men også ved hvornår, der er behov for en anden faglighed end din. 

Derudover prioriterer vi, at du: 

  • kan arbejde selvstændigt og er god til at prioritere i dine opgaver og selv tilrettelægge din kalender, 
  • kan formulere dig godt på dansk, både mundtligt og skriftligt, 
  • kan varetage enkelte samtaler på engelsk,
  • har lyst til at lære om rehabilitering i muskelsvind og ALS på højtspecialiseret niveau. 

Opgaver:

  • Socialrådgiversamtaler med brugere og pårørende.
  • Rådgive og vejlede brugere, pårørende og professionelle behandlere på tværs af faggrænser og sektorer om regler bredt inden for sociallovgivningen og beskæftigelsesområdet.
  • Rådgive og vejlede brugere, pårørende og professionelle behandlere i rehabilitering af personer med muskelsvind, herunder Amyotrofisk Lateral Sklerose (ALS).
  • Være opdateret på lovgivning bredt set inden for social- og beskæftigelsesområdet.
  • Arbejde i familiens hjem/lokale miljø og i tæt samarbejde med relevante faggrupper inden for social- og sundhedssektoren samt undervisningssektoren.
  • Koordinere samarbejde og indsatser, når patienten har svært ved at navigere i systemet. 
  • Udarbejde rehabiliteringsrapporter på baggrund af deltagelse i tværfaglige møder.
  • Varetage mødeledelse på tværfaglige møder i hjemmet.
  • Formidle viden og undervise på familiekurser, temadage, fagkurser og konferencer.
  • Sparring med kollegaer om regler på området, herunder intern undervisning.
  • Deltage i udviklingsarbejde i samarbejde med vores Forsknings- og Udviklingscenter.

 Ansættelsesforhold

  • Stillingen er placeret i Aarhus med Jylland og Fyn som primært arbejdsområde. Der vil dog ind imellem forekomme møder og undervisning på Sjælland.
  • Du skal være indstillet på 10-15 nationale rejsedage pr. år. 
  • 37 timer ugentlig med fleksible arbejdstider, i sjældne tilfælde weekend eller aften arbejde.  
  • Stillingen kræver kørekort.
  • Løn og arbejdsforhold svarende til kvalifikationer jf. de regionale overenskomster.  
  • Tiltrædelse 1. maj 2024. 

Ansøgning 

  • Ansøgningsfrist: 10. marts 2024
  • Ansættelsessamtaler: 1. samtale torsdag, den 14. marts 2024 og 2. samtale mandag, den 18. marts 2024.  Der må forventes afvikling af personlighedstest imellem de to samtaler.    
  • Ansøg via link i top og bund af siden.
  • Spørgsmål kan rettes til afdelingsleder Kent Nyeland Sandholt på telefon 2265 2407 eller socialrådgiver Sine Lyng Petersen på telefon 22652403.

Om RCFM 

RehabiliteringsCenter for Muskelsvind er et nationalt center, der støtter sundheds- og socialvæsenet med højt specialiseret viden om rehabilitering af personer med sjældne neuromuskulære sygdomme - i daglig tale kaldet muskelsvind. Vi rådgiver og underviser personer med muskelsvind, deres familier og fagpersoner, og vi forsker og udvikler inden for neuromuskulær rehabilitering. RCFM har henvist ca. 3600 børn, unge og voksne med en muskelsvindsygdom eller ALS.   

RCFM har hovedsæde i Aarhus og en afdeling i Høje Taastrup. I Aarhus ligger administration, Forsknings- og Udviklingscenter og konsulentfunktion for Vestdanmark. I Høje Taastrup ligger konsulentfunktion for Østdanmark. RCFM har 40 medarbejdere fordelt på læger, socialrådgivere, psykologer, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker, forsknings- og kommunikationsmedarbejdere samt koordinatorer.   

RCFM er en selvejende institution jf. Sundhedslovens §79 stk. 2 og er af Sundhedsstyrelsen klassificeret som højt specialiseret funktion.

For flere informationer henvises til www.rcfm.dk  

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus C.

Jobbet er oprettet på vores service den 6.2.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Århus C
  • Søndag den 10. marts 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som socialrådgivere i Århus C

Herunder ser du udviklingen i udbudte socialrådgiver i Århus C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal socialrådgivere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte socialrådgivere i Århus C over tid

Dato Alle jobs som socialrådgivere
4. november 2024 3
3. november 2024 3
2. november 2024 3
1. november 2024 2
31. oktober 2024 2
30. oktober 2024 2
29. oktober 2024 3
28. oktober 2024 3
27. oktober 2024 3
26. oktober 2024 3
25. oktober 2024 1
24. oktober 2024 3
23. oktober 2024 2
22. oktober 2024 2
21. oktober 2024 2
20. oktober 2024 2
19. oktober 2024 2
18. oktober 2024 2
17. oktober 2024 2
16. oktober 2024 2
15. oktober 2024 2
14. oktober 2024 1
13. oktober 2024 1
12. oktober 2024 1
11. oktober 2024 1
10. oktober 2024 1