Fagligt dygtig socialrådgiver med vilje og hjerte til Børn og Familie

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Fyn

Hos Børn og Familie søger vi en fagligt dygtig socialrådgiver.

Stillingen er en fastansættelse på 37 timer om ugen med opstart 1. marts 2021.

En vilkårlig arbejdsdag hos os


Vi vil starte med at give dig et indblik i en vilkårlig arbejdsdag hos os:

Stærkt flerfagligt fælleskab - Side om side

Når du møder ind på kontoret på anden sal på Assens Rådhus, vil du få et smil og et godmorgen fra dine kollegaer. Dit skrivebord er indrettet således, at du sidder tæt sammen med dit nærmeste distrikts team. Her sidder også Karsten, som sidder med handicapsagerne, og Pernille, som er Familiekonsulent.

I kan se, at nogle af de andre kollegaer ikke er mødt ind endnu, da de starter dagen ude i familien eller til møder andet sted. Du åbner din pc, og skimmer din kalender for den kommende uge, og ser, at du har et par aktiviteter i løbet af de næste uger i forhold til igangværende børnefaglige undersøgelser. Det at jonglere med flere bolde i luften på samme tid trives du fint med, da du er struktureret og systematisk. Du har et møde senere på formiddagen, hvor du ønsker at være lidt bedre klædt på, så du vælger at få lidt sparring over hos Elly, som er Familiebehandler, og som sidder lige om hjørnet. Elly er klar på at give noget fagligt sparring, og I tager en kop kaffe med fra det fælles tekøkkenet.

Tværfagligt samarbejde, kollegaskab og sparring – Sammen kan vi mere

Efter dit møde skal du have fat i bilnøglerne, da du skal til forpostmøde på en af skolerne, som i kører fast hver tredje uge. Her er din rolle ikke at være myndighed, men atl være konsulent i et team bestående af sundhedsplejerske og PPR psykolog. For bordenden sidder en skoleleder, og en lærer præsenterer en problemstilling omkring et barn, som der er behov for sparring på. Barnets forældre deltager også til mødet. Da forældrene går ud af døren føler de sig i trygge hænder, og der er lavet nogle gode aftaler med læreren med god sparring fra de andre fagpersoner. Forældrene var især glade for, at du fortalte dem, at de faktisk havde mulighed for at få råd og vejledning ved Åben Anonymt Rådgivning.

Der er en sag mere på dagsordenen. Sagen er anonymiseret, og du giver sparring til læreren, som er bekymret for barnet, fordi begge forældrene har det svært. Mor er pt. Ikke i arbejde grundet psykiske udfordringer. En tværfaglig drøftelse af problematikken resulterer i, at du rådgiver skolen til at lave en underretning. Du tilføjer, at underretningen bør være i dialog, så man bedst kan rumme de sårbare forældre, og at alle deltagere er informeret om næste skridt, inden man forlader mødet. Lærer og skoleleder synes, at dette er en god idé, og vil snarest kontakte Modtagelsen for at få et dialogbaseret underretningsmøde i gang.

På vej ud af skolen møder du din kollega fra Ungeenheden. I har lige mulighed for at koordinere jeres kalendere, da i deler en familie, hvor det ældste barn er over 14 år og derfor sagsbehandles i Ungeenheden. I vælger at holde en opfølgning sammen, så familien ikke behøver at komme til to separate møder og I kan lave sammenhængende aftaler for alle børn. Kollegaen foreslår, at mødet holdes i Ungeenheden i Glamsbjerg. Det er du glad for, da det er en mulighed for besøge kollegaerne der.

Borgeren i centrum – Dialog og inddragelse er kerneordene

Du lander igen på kontoret. Afdelingen summer, kollegaer er på vej ind og andre ud. Og Bennedicte fra Modtagelsen er på vej over til en teamleder, da der er kommet en sag ind, der skal laves en vurdering på. Du henter en frisk kop kaffe og begynder at journalisere dagens møder samt den børnesamtale, du havde i går ude på en skole, samt svarer på mails. Inden dagen slutter, svarer du tilbage på telefonopkald, der er gået ind i løbet af dagen. Et af dem er fra sundhedsplejen, som spørger, om du vil med ud på et besøg i jeres fælles sag. Sundhedsplejersken bliver glad, da du finder en plads i kalenderen, fordi forældrene har brug for at tale med deres socialrådgiver og sundhedsplejerske samtidig.

Du afslutter dagen ved at tjekke din kalender for i morgen. Først er der tavlemøde, hvor du sammen med dit team og leder skaber et godt overblik over jeres opgaver. Derefter kommer ugens teammøde, hvor hele teamet er samlet med teamlederen. Du har allerede en sag i tankerne, som du har brug for at få drøftet med teamet, da du skal tale med mor i næste uge og høre hende, hvad hun tænker målene skal være i handleplanen. Da familiekonsulenterne allerede deltager, vil du lige spørge om barnets kontaktperson Harry også kan være med. Du så lige Harry ude ved kaffemaskinen, så du kan lige smutte forbi hans skrivebord, inden du går hjem for i dag. Da du er på vej hen for at tale med Harry, tikker en SMS ind på din arbejdsmobil. Det er en besked fra en forældre. Beskeden lyder på, at de gerne vil sige ja til den tilbudte Familierådslagning. Din PC er slukket, så du sætter en lille post-it på din skærm: ”Husk at ringe til samordner i morgen”.

Hvem er vi


Børn og Familie er en del af Børn, Unge og Uddannelse i Assens Kommune, som består af Ungeafdelingen, Børnesundhed, Dagtilbud og Skole samt PPR.

I Børne- og Familieindsatser har vi fire mindre tværfaglige teams, som er fordelt i henholdsvis Team A og Team B samt en modtagelse. Du bliver en del af det tværfaglige Team B, som består af tre socialrådgivere fra det børnesociale område, en handicaprådgiver og en familiekonsulent. Teamet arbejder helt tæt sammen om ”vores” sag i et ligeværdigt fagligt fællesskab. Familierne skal opleve, at der altid er en i teamet at henvende sig til, og samtidig skal den enkelte medarbejder aldrig opleve at stå alene. Teamet varetager de driftsmæssige opgaver, som forventes af en børne- og familieafdeling. Dvs. udarbejdelse af børnefaglige undersøgelser, handleplaner, afholdelse af opfølgningsmøder og børnesamtaler.

Vores kerneopgave er at: ”sikre udsatte børn og unges trivsel, udvikling og uddannelse ved at inddrage familien og netværk”.

Vi står desuden på tærsklen til implementering af helt nye tværfaglige- og helhedsorienteret metoder, der udspringer af projektet Job og Familie.

Vi har fokus på vores systematik og faglighed i sagsbehandlingen således, at vi sammen med familierne bliver endnu skarpere på at lave rigtig gode og målbare handleplaner og indsatser.

Vi arbejder systematisk med at inddrage netværket, bruge familierådslagning, har forposter sammen med skoler og daginstitutioner og benytter generelt gerne dialogbaserede metoder.

Hvem er du


Ift. dine faglige kompetencer forventer vi, at du:

  • er uddannet socialrådgiver
  • har myndighedserfaring med udsatte børn og unge og indsigt i deres udvikling og trivsel og eventuelt kendskab til DUBU og ICS
  • har viden om tværgående samarbejde
  • tror på inddragende og dialogbaserede metoder eller har erfaring med dem sammen med familierne og netværket
  • familierådslagning er en del af dit mindset
  • har gode kommunikative og skriftlige kompetencer
  • kan bidrage til, at det socialfaglige arbejde gives høj faglig kvalitet og systematik
  • er god til at samarbejde og din viden udvikles og næres af det tværfaglige arbejde
  • er kreativ i forhold til opgaveløsning og har økonomisk forståelse

Ift. dine personlige kompetencer forventer vi, at du:

  • kan strukturere, planlægge og organisere opgaver
  • er god til at skabe overblik over komplekse problemstillinger
  • er god til at arbejde sammen med både familier og samarbejdspartnere
  • har en positiv, anerkendende og respektfuld tilgang til mennesker
  • trives med en arbejdsdag, som kan være både uforudsigelig og omskiftelig
  • bidrager til et godt arbejdsmiljø, hvor vi taler til hinanden og ikke om hinanden – en afdeling, hvor vi lægger vægt på ordentlighed og at få talt om tingene, der hvor de kan løses
  • er psykisk robust og ved, hvor meget din stabile indsats betyder i dagligdagen

Om jobbet


Hos os får du:

  • En grundig introduktion med mentor
  • En spændende, udfordrende og afvekslende hverdag
  • En arbejdsplads som på flere områder er first-mover
  • Sagssupervision, faglig sparring, sagsgennemgang og dialog om prioritering
  • Metodeudvikling og et højt fagligt niveau
  • Højt til loftet og mulighed for nytænkning og kreativitet i opgaveløsning
  • Engagerede kolleger og et arbejdsmiljø, hvor der er fokus på ordentlighed

Løn og ansættelsesforhold


Løn og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst og ud fra reglerne om lokal løndannelse. Vi gør opmærksom på, at du selv skal indhente straffeattest ved ansættelse, og at denne skal være tilfredsstillende for at ansættelsen fuldføres. Dette kan du gøre digitalt med NemID på www.borger.dk eller www.politi.dk.

Vil du vide mere


Hvis du ønsker yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Sabine Bostan på telefon 64 74 64 32.

Ansøgningsfristen er den 10. januar 2021, og vi forventer at holde første runde ansættelsessamtaler den 20. januar og anden runde den 22. januar.

Vi glæder os til at høre fra dig!


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende på Fyn

Jobbet er oprettet på vores service den 16.12.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Fyn

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som socialrådgivere på Fyn

Herunder ser du udviklingen i udbudte socialrådgiver i Fyn over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal socialrådgivere i Fyn.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte socialrådgivere i Fyn over tid

Dato Alle jobs som socialrådgivere
8. november 2024 27
7. november 2024 26
6. november 2024 23
5. november 2024 21
4. november 2024 19
3. november 2024 20
2. november 2024 21
1. november 2024 20
31. oktober 2024 18
30. oktober 2024 17
29. oktober 2024 17
28. oktober 2024 16
27. oktober 2024 15
26. oktober 2024 15
25. oktober 2024 7
24. oktober 2024 11
23. oktober 2024 16
22. oktober 2024 18
21. oktober 2024 20
20. oktober 2024 21
19. oktober 2024 21
18. oktober 2024 22
17. oktober 2024 21
16. oktober 2024 21
15. oktober 2024 15
14. oktober 2024 13
13. oktober 2024 13
12. oktober 2024 13
11. oktober 2024 12
10. oktober 2024 12
9. oktober 2024 12