Socialrådgiver/-formidler med særlig interesse for forebyggelse på børneområdet søges til afd. Den Sociale Indgang

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Holbæk

Er en af dine mærkesager forebyggende socialt arbejde med fokus på ressourcer og netværk, og mener du, at du kan støtte borgerne i at være pilot i eget liv, så er det dig vi mangler!

Vi tilbyder et stærkt fagligt fællesskab, spændende arbejdsopgaver, gode kolleger og højt til loftet – som i praksis betyder plads til at tænke kreativt, stor faglig frihed og mulighed for at udvikle og sætte retningen for det forebyggende socialområde.

Den Sociale Indgang er en modtager-afdeling, hvor alle nye henvendelser starter. Vi vurderer underretninger og varetager indledende sagsbehandling med afsæt i servicelovens forebyggende bestemmelser. Vores hverdag består af meget mere end sagsbehandling. Vi bruger os selv i vores rådgivning, vi etablerer fællesskaber og understøtter frivillighed, vi afklarer og koordinerer med det klare formål, at sikre borgerne en hurtig, målrettet og effektiv forebyggende indsats. Vores mål er at skabe positive forandringer, fællesskaber og gode borgeroplevelser. De mest komplekse sager bærer vi videre til afdeling Børn, Unge og Familie.

Den Sociale Indgang består af tre teams. Et børneteam, et voksenteam og et administrativt team, som alle er godt understøttet af vores kulturformidler og studentermedhjælpere.

Vi søger en kollega til børneteamet, som arbejder med udsatte børn/unge under 18 år og deres netværk.

Du bliver en del af en samlet engageret og ambitiøs medarbejdergruppe, som har masser af god humor og stor faglig ballast. Den samlede sociale kapital er stor, og vores fælles kendetegn er et godt sammenhold, et stort og kreativt engagement ind i forebyggelsens mange vinkler og de familier vi samarbejder med, og som vi målrettet arbejder på at yde en hurtig og mærkbar forskel for.

Du får en afvekslende og meningsfuld arbejdsdag, som f.eks. indeholder:
  • Myndighedssagsbehandling med afsæt i servicelovens § 11
  • 24-timers vurdering af underretninger som led i vores vagtfunktion, hvor du også yder vejledning i akut opståede situationer, som kræver en hurtig og fleksibel indsats og hvor du f.eks. deltager i afhøringer, fogedudsættelser mv. Vagten er indenfor normal arbejdstid
  • anonym/åben telefonisk og fysisk rådgivning,
  • tæt samarbejde med interne samarbejdspartnere, som f.eks. almenområdet, PPR, SSP og Uddannelsesvejledningen
  • booste og sikre samarbejdet med frivillige organisationer og tilbud
  • At holde relevante oplæg for samarbejdspartnere om lovgivning, f.eks. hvornår man skal sende en underretning o.lign.


Hvem er du?

Du har et relevant kendskab til socialområdet og er optaget af at skabe gode samarbejder og tværfaglige fællesskaber både internt i organisationen såvel som eksternt. Du brænder for det forebyggende arbejde, hvor tingene ofte går stærkt og hvor fleksibilitet og alternativ tænkning er en nødvendighed.

Herudover lægger vi vægt på at du:
  • har ordentlighed og samarbejde som en vigtig del af dit værdisæt
  • arbejder systematisk og effektivt i din sagsbehandling (kendskab til fagsystemet DUBU er en fordel)
  • kan bevare overblikket i en travl hverdag, hvor arbejdsopgaver og arbejdspres varierer
  • er god til at kommunikere mundtligt og skriftligt
  • er nysgerrig, opsøgende og indstillet på at være fleksibel i den samlede afdelings løsning af vores kerneopgave
  • kan prioritere dine arbejdsopgaver og selvstændigt være opsøgende på tværfaglig opgaveløsning
  • evner at nytænke dine arbejdsopgaver og besidder fleksibiliteten til at gøre det med kort varsel
  • har en positiv livsindstilling og gerne en portion god humor
  • har kørekort


Vi tilbyder et godt arbejdsmiljø med engagerede og hjælpsomme kollegaer af begge køn, der er gode til at drage omsorg for hinanden. Der er et højt fagligt niveau og vi komplimenterer hinanden med relevant viden. Vi prioriterer rum til gensidig sparring og vidensdeling.

Den Sociale Indgang er en del af kerneområdet Social Indsats og Udvikling, som arbejder med drift og udvikling på hele det specialiserede socialområde. Som en stærk medspiller til borgerne og andre aktører på socialområdet har kommunen den opgave at skabe forudsætningerne for, at udsatte børn, unge og voksne kan leve et meningsfuldt liv med udvikling, fællesskaber og udfoldelsesmuligheder.
Vores arbejdsplads ligger i Holbæk by tæt på stationen. Vi har fleksible arbejdstider, dog skal du være til rådighed i den daglige telefontid fra 8.30-10.00.

Løn- og ansættelsesforhold:
Der er som udgangspunkt tale om en fuldtidsstilling. Løn- og ansættelse sker i henhold til kvalifikationer og gældende overenskomst.

Yderligere oplysninger:
Hvis du ønsker yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte strategisk leder Lisbet Daugaard-Hansen tlf. 72 36 7976 eller faglig teamleder Diana Helene Nielsen på tlf. 72 36 37 69.

Ansøgningsfrist:
Holbæk Kommune behandler kun ansøgninger, der er modtaget elektronisk. Du sender ansøgningen ved at trykke på knappen ”send ansøgning” under selve stillingsopslaget. Ansøgningen skal være Holbæk Kommune i hænde senest den 10. juli 2022. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler den 11. eller 12. juli 2022 med forventet ansættelse pr. 1. september 2022.

Da ansøgningsfristen er i sommerferien, vil der undtagelsesvist være mulighed for at deltage i en samtale over Teams, såfremt man på tidspunktet opholder sig i udlandet.

Alle kvalificerede ansøgere opfordres til at søge stillingen uanset køn, alder, handicap, etnicitet, politiske og religiøse overbevisninger eller seksuel orientering.

Holbæk Kommune er en kommune med en god balance med Holbæk By og de 17 lokalområder. Holbæk Kommune har ca. 72.500 indbyggere og 4.500 medarbejdere.
Holbæk Kommune har røgfri arbejdstid.

Holbæk Kommune er organiseret i seks kerneområder i stedet for traditionelle forvaltninger eller afdelinger som gør, at vi tilstræber at gøre op med strukturer og mønstre, som gør det bøvlet at yde en god og sammenhængende service. Kerneområderne kalder vi Aktiv Hele Livet, Arbejdsmarked, Uddannelse og Borgerservice, Læring og Trivsel, Social Indsats og Udvikling, Vækst og Bæredygtighed og Kultur, Fritid og Ungeliv. Kerneområderne understøttes af de tre stabsfunktioner Organisationsservice, Økonomi og Ledelsessekretariat og Kommunikation.
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Holbæk.

Jobbet er oprettet på vores service den 4.6.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Holbæk
  • Søndag den 10. juli 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som socialrådgivere i Holbæk

Herunder ser du udviklingen i udbudte socialrådgiver i Holbæk over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal socialrådgivere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte socialrådgivere i Holbæk over tid

Dato Alle jobs som socialrådgivere
1. oktober 2024 1
30. september 2024 1
29. september 2024 1
28. september 2024 1
27. september 2024 1
26. september 2024 1
25. september 2024 1
24. september 2024 1
23. september 2024 1
22. september 2024 1
21. september 2024 1
20. september 2024 1
19. september 2024 2
18. september 2024 2
17. september 2024 2
16. september 2024 2
15. september 2024 2
14. september 2024 2
13. september 2024 2
12. september 2024 2
11. september 2024 2
10. september 2024 2
9. september 2024 2
8. september 2024 2
7. september 2024 2
6. september 2024 2