Familiebehandler til Familiehuset

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Sydjylland

Familiehuset søger en Familiebehandler med lyst og kompetencer til at kunne arbejde med behandlingsopgaver både i familiernes hjem og i Familiehuset.

Under én fælles leder varetager Familiehuset opgaver jvf. SEL §52. Således har vi flere forskellige teams i huset lige fra et Småbørnsteam til Kontaktpersoner, Familiekonsulenter, Familiebehandlere samt vores intensive tilbud, vi har valgt at kalde Mestring Med eget Netværk (MMN), som løser forskellige opgaver. Derudover løser vi ligeledes opgaver jvf. SEL §11.3, herunder kortere samtaleforløb og Børnerådgivningsforløb.

Ens for alle foranstaltninger i Familiehuset er det gældende at yde familierettede indsatser, der har til formål at bevare familien samlet.

Familiebehandlerne er pt. en gruppe på 8 medarbejdere, derudover er der tilknyttet en faglig leder til teamet.

Derudover består Familiehuset af et team af Familieplejekonsulenter, der varetager opgaver i forhold til matchning, supervision og kurser omkring plejefamilier ansat af Haderslev Kommune.

Uanset om arbejdet foregår i Familiehusets rammer eller i familiernes hjem er formålet, at familien bevares samlet og bringes til selv at tage vare på barnets eller den unges trivsel og udvikling. Dette gøres ved at yde støtte i hjemmet af konkret og anvisende karakter, samt at støtte op om familier der har problemer med at opretholde struktur i dagligdagen. Desuden handler opgaverne om at bibringe forældrene hensigtsmæssige strategier og fornødne kompetencer til at imødekomme barnets behov. Vores opgaver er at medvirke til at give barnet og den unge strategier til at håndtere følelsesmæssige og relationelle udfordringer.

Rammerne for familiebehandling er Haderslev Kommunes Familiehus, som er placeret i Haderslev og Gram. Familiebehandlingen består af individuelle samtaler, familiesamtaler, relationsarbejde, gruppeforløb samt arbejde i familiernes hjem, når dette vurderes hensigtsmæssigt.

For stillingen er det gældende, at vi ønsker en medarbejder med:

  • en pædagogisk grunduddannelse samt efteruddannelse indenfor området
  • et særligt fokus på børnene og deres udvikling og trivsel
  • en terapeutisk baggrund gerne med en efteruddannelse i legeterapi, sandplay, kropsligt arbejde, spædbarnsterapi eller lignende. Dette er ikke et krav, blot et ønske.

Men det er et krav at have viden, erfaring og fremfor alt begejstring for arbejdet med børn. Helt afgørende er det, at du som medarbejder i Familiehuset kan skabe kontakten med det enkelte barn og ikke er bange for at gå udover din egen komfortzone i arbejdet. Børn og unge skal i Familiehuset møde autentiske og oprigtige voksne, der er optaget af, hvad der vil være det optimale for det enkelte barn.

Familiehuset varetager desuden en del støttede og overvågede samvær, hvor du, hvis du søger stillingen, skal være indstillet på at bidrage. Samværskonsulentens opgave er at observere, guide og vejlede gennem samværet, for derved at sikre den bedst mulige stund for barnet sammen med sine forældre. En funktion der kræver rummelighed, faglighed og fremfor alt kompetencen til at agere, så samværet bliver bedst muligt for både barn og forældre.

Haderslev Kommune har stort fokus på inddragelse af børnenes og de unges private netværk, hvorfor vi er i fuld gang med at implementere netværksinddragende metoder. Familiehuset har således de seneste år haft opgaven som Samordner i forbindelse med Familierådslagning, som er blevet en af Familierådgivningens bærende metoder. Således ønsker vi, at den nye medarbejder har kendskab til metoden eller ønsker at tilegne sig den.

Familiehusets overordnede mål er at støtte børn, unge og familier i særligt udsatte positioner, herunder at udvikle og understøtte kompetencer med henblik på højnelse af livskvalitet, meningsfuldhed og hensigtsmæssig ageren i eget liv.

Familiehuset anvender den evidensbaserede metode Feedback Informed Treatment (i daglig tale FIT), der skal være med til at sikre, at vi i endnu højere grad sikrer børn, unge og familier maksimal indflydelse på den hjælp, vi tilbyder.

Overordnet arbejder vi ud fra følgende:

  • Udgangspunktet er barnets, den unge og familiens aktuelle og potentielle ressourcer.
  • Vi undersøger den enkeltes og familiens håb, drømme og værdier – hvad der er vigtigt for den enkelte.
  • Støtte det enkelte barn eller ung i at få udviklet hensigtsmæssige strategier.
  • Vi arbejder netværksinddragende og har bevidstheden om, at vi kun vil være til stede i det enkelte barns liv en overgang. De vigtigste er familien og netværket omkring barnet.

Arbejdsopgaverne vil være forskelligartede, og der vil forekomme opgaver, som ikke foregår i Familiehuset, hvorfor bil og kørekort vil være en forudsætning.

Praktiske oplysninger
Ønsker du at vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Hanne Guldborg på telefon 30 32 99 45, mail: [email protected] eller faglig leder Dorthe Bach Dall på telefon 21 49 78 43, mail: [email protected]

Stillingen er på 37 timer ugentligt med tiltrædelse 1. december 2023 eller 1. januar 2024.

Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst. Vi gør opmærksom på, at der forud for ansættelse vil blive indhentet børne- og straffeattest.

Ansøgning
Send din ansøgning, CV og bilag via ansøgningsknappen senest den 1. oktober 2023.

Der forventes afviklet ansættelsessamtaler den 6. oktober 2023. Der må forventes en anden samtalerunde efterfølgende.

Haderslev Kommune
Vi understøtter borgernes liv fra de bliver født til de skal her fra. Vi udvikler foreningslivet i samarbejde med de frivillige. Vi skaber rammerne for, at virksomhederne kan udvikle sig. Vi arbejder hver dag for at give de bedste rammer for vækst og velfærd i vores kommune. Derfor er vores ambition, at vi inden 2030 vil have 250 flere i uddannelse, 500 flere indbyggere og 1.000 flere arbejdspladser i Haderslev Kommune.
Alt det kan du blive en del af med et job hos os i Haderslev Kommune.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Sydjylland

Jobbet er oprettet på vores service den 18.9.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Sydjylland

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som socialrådgivere i Sydjylland

Herunder ser du udviklingen i udbudte socialrådgiver i Sydjylland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal socialrådgivere i Sydjylland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte socialrådgivere i Sydjylland over tid

Dato Alle jobs som socialrådgivere
2. oktober 2024 30
1. oktober 2024 28
30. september 2024 28
29. september 2024 26
28. september 2024 26
27. september 2024 25
26. september 2024 19
25. september 2024 18
24. september 2024 18
23. september 2024 20
22. september 2024 23
21. september 2024 24
20. september 2024 26
19. september 2024 27
18. september 2024 30
17. september 2024 30
16. september 2024 29
15. september 2024 29
14. september 2024 30
13. september 2024 32
12. september 2024 33
11. september 2024 32
10. september 2024 29
9. september 2024 29
8. september 2024 29
7. september 2024 29
6. september 2024 29
5. september 2024 26
4. september 2024 24
3. september 2024 21
2. september 2024 21