DevOps Engineer til OT Pipeline

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Bliv en del af vores team og vær med til at forme fremtidens grønne energiplatform!Energinet er i gang med at opbygge en helt ny platform til fremtidens driftskritiske systemer. Vi kalder det Program Hamlet. Det er systemer, der skal bære Danmark sikkert igennem den grønne omstilling til vedvarende energi. Systemer, der skal monitorere og håndtere el- og gasnettet i Danmark. Vi søger nu en DevOps Ingeniør til vores OT Pipeline team til at være med til at skabe fremtidens grønne energiløsninger.Opgaven er stor, kompleks og på nogle punkter uden mange erfaringer at læne sig op ad. Samtidig er den af enorm vigtighed for landet. Vigtig for forsyningssikkerheden og ikke mindst for den nationale sikkerhed i et Europa, der syner mere usikker end længe. Uden strøm i kontakten fungerer intet i samfundet.

Program Hamlet, Energinets OT Platform ARTUdover platformen bygger vi også en ny organisation, der kan vedligeholde og videreudvikle platformen. Derfor kommer vi til at få brug for de bedste mennesker, nu og fremover.Hamlets mål er at udvikle en ny platform til alle forsyningskritiske applikationer, der anvendes af Energinets kontrolcenter, samt at opbygge en ny del af organisationen til at vedligeholde, forfine og udvikle den yderligere. De forsyningskritiske applikationer kaldes Operational Technology (OT) og bruges til at overvåge og koordinere den fysiske infrastruktur for strøm- og gasforsyning i Danmark; derfor kaldes den underliggende platform for en OT-platform.I processen med at udvikle OT-platformen etableres flere teams i en ny del af organisationen. Teams udvikler efter Scrum-principperne og udgør samlet OT Platform ART’en. Hvert team har specifikke roller og ansvarsområder, og vi søger en nu DevOps Ingeniør til det ene af vores teams.Vi står over for en helt ny opgave i forhold til at udvikle og opretholde en platform, der sikrer Danmarks energiforsyning og grønne omstilling. Vi monitorerer og håndterer el- og gasnettet i Danmark og spiller en væsentlig rolle i at opretholde forsyningssikkerheden og den nationale sikkerhed.Teamet og dine opgaverVi er ét af i alt foreløbigt fire kerne-tekniske teams i OT Platform ART, og teamet består lige nu af 4 dygtige medarbejdere. Det antal vil stige, ligesom vi forventer løbende oprettelse af flere teams, da organisationen ikke er færdig med at vokse. Teamet bidrager til OT-platformen ved at oprette pipeline-tjenester baseret på Kubernetes og YAML.Vi anvender en række værktøjer, der kan ændre sig over tid, men som i øjeblikket inkluderer:
  • Tekton
  • Gitlab
  • Sigstore
  • Terraform
  • Teamet anvender i høj grad standard open-source komponenter og arbejder konstant på at finde den rette balance mellem integration af standardkomponenter i løsningerne og brugerdefineret udvikling.Sikkerhed er et vigtigt krav, og teamet skal designe og implementere sikkerhed i de platformstjenester, der leveres, baseret på principperne for nul tillid og sikker databehandling. Dette gælder alt fra administratorrettigheder til signerede kildekoder og krypteret køretidsmiljø.DevOps-metoden implementeres i videst muligt omfang, herunder CI/CD, automatiserede tests mv.Alle teams forventes at påtage sig det fulde livscyklusansvar i henhold til procedurerne defineret af OT Platform ART:
  • Udvikling, test og implementering af løsningen
  • Drift, vedligeholdelse og forbedring af løsningen
  • ”I vores afdeling er vi stolte af det, vi laver, og måden vi gør det på. Vi sætter en ære i at bygge en sikker, stabil, veldokumenteret og effektiv løsning, men vi prioriterer også at eksperimentere og afprøve nye metoder, så vi løbende udvikler og optimerer både vores produkt, os selv og vores samarbejde. Alt sammen for at kunne levere relevant og værdiskabende teknologi samtidig med, vi har det sjovt.” fortæller Agile People Leader Anders Leby.Hvem er du?Der kan være flere indgangsvinkler til jobbet. Ideelt kommer du fra en lignende stilling og har masser af erfaring, men det kan også blot være med en brændende motivation for at arbejde med DevOps. Vi forestiller os du har en IT-teknisk uddannelsesbaggrund og har en bred teknologividen.Du vil arbejde i en matrix-organisation og samarbejder med Solution Architects og de andre teammedlemmer om at implementere løsningsdesigns, der stammer fra arkitekturvisionen og sikkerhedskravene. Du har god erfaring med:
  • Én eller flere konfigurations- og deploymentværktøjer på infrastrukturniveau, såsom: Saltstack, Ansible, Chef & Puppet
  • Terraform scripting
  • Kubernetes på administrativt niveau
  • CI/CD, GitOps & Flux CD
  • Har certificeringer relateret til de beskrevne ansvarsområder.
  • Vedligeholder en arbejds-backlog sammen med resten af teamet.
  • Du håndterer DevOps-livscyklussen for teamets platformstjenester i sprint med fokus på god adfærd og praksis, såsom:
  • Security-by-design
  • Everything-as-code (virtualisering og automatisering)
  • Kontraktbaseret infrastruktur (automatisering og sikkerhed)
  • Automatiserede tests (kodekvalitet)
  • Løsningsrobusthed (høj tilgængelighed)
  • Solid dokumentation (overholdelse og læring)
  • Stræber altid efter forbedring
  • Som person kan du lide at arbejde med komplekse emner, og du vil kunne trives i en hastigt voksende organisation, hvor mange ting endnu ikke er faldet på plads. Du har en indstilling til at udføre og få opgaverne udført, samt tage ansvar for løsningen i stedet for blot at levere software. Du er god til at samarbejder og til at kommunikere med de andre team medlemmer. Du taler og skriver flydende dansk og/eller engelsk.Ansøgning og Kontakt:Er du klar til at bidrage til Danmarks energifremtid? Søg nu ved at sende dit CV via linket "Send Ansøgning". Vi gennemfører samtaler løbende og lukker rekrutteringen, når den rette kandidat er fundet. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Agile People Leader Anders Leby på tlf. +45 6193 1541.Særlige forhold: Jobbet kræver, at du kan opnå og opretholde sikkerhedsgodkendelse. På PET's hjemmeside kan du læse mere om sikkerhedsgodkendelse.Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder aktivt og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen. Du kan læse mere om vores mangfoldighedspolitik her.Energinet Tech og Innovation er en ny enhed i Energinet der understøtter den samlede koncern med Innovation, Digitalisering, IT-udvikling og -drift. Enheden er en strategisk partner, der understøtter den tværgående udvikling i alle Energinets datterselskaber ved at tilvejebringe de teknologiske løsninger der understøtter Energinets kerneopgave om levering af el og gas til samfundet. Løsninger indenfor Tech og Innovation er blevet en grundlæggende forudsætning for at løse fremtidens opgaver i forbindelse med den grønne omstilling. Derfor arbejder Tech og Innovation ud fra tre grundlæggende forudsætninger; Styr på kerneopgaven, klar til grøn omstilling og strategisk samarbejdspartner. Tech og Innovation er organiseret efter agile principper – vi arbejder i mindre teams og samarbejder på tværs om at skabe de bedste løsninger for vores organisation. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker. Se film om Energinet.


    Information og data

    Denne ledige stilling har jobtypen "Softwareudvikler", og befinder sig i kategorien "Informationsteknologi".

    Jobbet er oprettet på vores service den 17.8.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

    Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
    • Softwareudvikler

    Statistik over udbudte jobs som softwareudviklere

    Herunder ser du udviklingen i udbudte softwareudvikler over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal softwareudviklere.

    Se flere statistikker her:
    Statistik over udbudte softwareudviklere over tid

    Dato Alle jobs som softwareudviklere
    4. oktober 2024 458
    3. oktober 2024 453
    2. oktober 2024 451
    1. oktober 2024 443
    30. september 2024 447
    29. september 2024 454
    28. september 2024 458
    27. september 2024 458
    26. september 2024 442
    25. september 2024 454
    24. september 2024 445
    23. september 2024 450
    22. september 2024 455
    21. september 2024 454
    20. september 2024 460
    19. september 2024 453
    18. september 2024 450
    17. september 2024 444
    16. september 2024 441
    15. september 2024 453
    14. september 2024 453
    13. september 2024 452
    12. september 2024 441
    11. september 2024 437
    10. september 2024 433
    9. september 2024 439
    8. september 2024 442
    7. september 2024 440
    6. september 2024 447
    5. september 2024 446
    4. september 2024 451