Ambulant sygeplejerske til Ambulatorium for Psykoser, Klinik Psykiatri Syd

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aalborg Øst

Aalborg Universitetshospital – Psykiatrien, Klinik Psykiatri Syd søger en ambulant sygeplejerske til fast stilling på fuld tid i Ambulatorium for Psykoser.

Vi udvider gruppen af vores dygtige sygeplejersker i forbindelse med, at vi 1. november 2019 iværksatte et nyt tiltag for subakut indsats og omlagde vores behandlingsramme fra traditionel psykiatrisk psykosebehandling til en ny hollandsk inspireret behandlingsramme F-ACT.

F-ACT står for ”Flexible Assertive Community Treatment” og er en model for fleksibel og koordineret ambulant indsats til mennesker med svær psykisk sygdom. Der er mange nye elementer i modellen, men især den indbyggede fleksibilitet – hvor behandlingen løbende tilpasses patientens aktuelle behov - herunder at behandlingen kan være intensiv i perioder, hvor der er brug for det og dette indenfor samme ambulatorium og team. I Danmark arbejdes der med F-ACT i Region Hovedstaden og Region Midtjylland.

Hvis du har en god erfaring med dig som psykiatrisk sygeplejerske og/eller har mod på at være med til at udvikle såvel behandlingsrammer- og behandlingsindhold som organisering, håber vi, at du har lyst til at være en del af vores enhed.

Ambulatoriet for Psykoser er organisatorisk placeret på Brandevej 5 i Aalborg Øst og samarbejder med de to sengeafsnit på Brandevej samt sengeafsnit i akutsøjlen, der er placeret på Mølleparkvej samt øvrige ambulatorier i klinikken.
Målgruppen er voksne med skizofreni eller anden psykosesygdom med behov for ambulant behandling og tværsektoriel opfølgning.
Patienter, der kommer i behandling i ambulatoriet, kan være henvist af egen læge, praktiserende psykiater eller af et andet ambulatorium i Psykiatrien.
Der er desuden en del patienter, der fortsætter i ambulatoriet i et ambulant behandlingsforløb hos os efter en indlæggelse på et psykiatrisk og/eller somatisk sengeafsnit. Behandlingen har til formål at opnå en væsentlig forbedring af patientens tilstand, så de bedste forudsætninger er til stede for, at han/hun udvikler sig og kan skabe/genoptage en tilfredsstillende og god hverdag.

I ambulatoriet lægges der sammen med patienten en individuel plan for den videre behandling. Denne plan kan tilpasses undervejs i forløbet, hvis der viser sig behov for justeringer.
Behandlingen i ambulatoriet vil typisk bestå af et eller flere af følgende elementer: samtaler med primære behandlere, medicinsk behandling, gruppebehandling, psykoterapi, psykoedukation og vejledning i forhold til livsstil (kost, motion m.v.).
Vi har kontinuerligt fokus på inddragelse af pårørende og øvrigt netværk i behandlingen, og dette intensiveres i F-ACT.

Sygeplejerskerne i ambulatoriet varetager eller indgår i en stor del af behandlingstilbuddene, herunder også i vores subakutte indsats, hvor sygeplejerskeopgaverne varierer fra medicinudlevering, injektioner, måling af diverse kliniske værdier - KRAM/bivirkningsscreening, herunder medicin-historik, til akut funktion ved aflysninger og samtale om søvnhygiejne.

Personalet består af overlæger, afdelingslæger, læger i hoveduddannelse, psykologer, specialpsykologer, psykologer i specialpsykologuddannelse, ambulant sygeplejersker, sygeplejestuderende, social- og sundhedsassistenter, ergoterapeut, socialrådgivere og lægesekretærer. Der er desuden samarbejde med fysioterapeuter og musikterapeut. Behandlingen er både opsøgende i patientens nærmiljø og foregår også på sygehuset.

Det faglige miljø:
Faglig kvalitet og kompetenceudvikling prioriteres som helhed højt i Klinik Psykiatri Syd. Der arbejdes med psykodynamiske og kognitive metoder, stemmehøring og i den nye behandlingsramme intensiveres fokus på empowerment og recovery. En af styrkerne i ambulatoriet er det tætte samarbejde mellem behandlerne og kontinuerlige drøftelser af, hvordan man omsætter teori til relevant praksis.

Vi forventer at du bidrager med:
  • Din gode erfaring funderet i psykiatrisk sygepleje og gerne erfaring med psykoseområdet
  • Et ansvarsfuldt og selvstændigt arbejde, hvor du overvejer og tager ansvar for etiske dilemmaer i et hverdagsperspektiv
  • At bruge dig selv kreativt, utraditionelt og være til inspiration i samarbejdet med patienter, pårørende og team
  • Evne til at vejlede og undervise patienter, pårørende og samarbejdspartnere
  • Lyst og evne til at arbejde evidensbaseret og målrettet med patienten
  • Lyst og evne til at indgå i professionsudvikling og organisatoriske implementeringsprocesser
  • Kørekort er nødvendigt


Vi tilbyder:
  • Kollegial støtte og vejledning gennem teamsamarbejdet
  • Fastlagt supervision i sygeplejegruppen
  • Faglig udvikling gennem relevante kurser og videreuddannelse
  • Et spændende arbejdsmiljø med meget engagerede kollegaer, hvor kreativ tænkning er en del af hverdagen
  • En stærk teamånd, hvor det faglige såvel som det sociale prioriteres højt.
  • Mentorordning


Psykiatrien i region Nordjylland er i en spændende udvikling med fokus på faglig specialisering og øget ambulant behandling. Kvalitetsudvikling og forskning er centrale elementer ikke mindst på Aalborg Universitetshospital - Psykiatrien.

Klinik Psykiatri Syd er en almenpsykiatrisk klinik med åbne samt intensive sengeafsnit, en psykiatrisk skadestue med modtagelse, retspsykiatri, børne- og ungdomspsykiatri og en omfattende ambulant funktion.
Afdelingerne Akut Psykiatri, Affektiv Lidelse, Angst og Personlighedspsykiatri, Børne- og Ungdomspsykiatri samt Retspsykiatrien er samlet på Mølleparkvej i Aalborg, mens Afdelingen for Psykoser har til huse på Brandevej i Aalborg Ø.

Praktiske oplysninger:
Løn- og ansættelsesforhold i henhold til gældende overenskomst. Der er knyttet et funktionstillæg til stillingen som ambulant sygeplejerske på kr. 25.300,- årligt.
Der indhentes straffeattest i henhold til region Nordjyllands politik.
Det er region Nordjyllands politik, at alle stillinger opslås som fuldtidsstillinger. Såfremt den valgte ansøger ønsker en anden ansættelsesbrøk, kan det aftales.

Røgfri arbejdstid i Psykiatrien i region Nordjylland: det betyder, at medarbejdere ikke må ryge i arbejdstiden – hverken inde eller ude.

Du kan læse mere om Psykiatrien og Klinik Psykiatri Syd på hjemmesiden .

Yderligere information om stillingen kan fås ved henvendelse til daglig leder, specialpsykolog Ulrik Falentin Sund, telefonnummer 40234368.

Funktionsbeskrivelse samt Udkast til Model for F-ACT i region Nordjylland kan rekvireres ved kontakt til sekretær Mette Rosenkilde på e-mail: .

Samtalerne forventes at finde sted i uge 9.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sygeplejerske", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg Øst.

Jobbet er oprettet på vores service den 31.1.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sygeplejerske
  • Aalborg Øst
  • Torsdag den 20. februar 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som sygeplejersker i Aalborg Øst

Herunder ser du udviklingen i udbudte sygeplejerske i Aalborg Øst over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sygeplejersker.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sygeplejersker i Aalborg Øst over tid

Dato Alle jobs som sygeplejersker
19. september 2024 2
18. september 2024 2
17. september 2024 2
16. september 2024 1
2. september 2024 1
1. september 2024 1
31. august 2024 1
30. august 2024 1
29. august 2024 1
28. august 2024 1
27. august 2024 1
26. august 2024 1
25. august 2024 1
24. august 2024 1
23. august 2024 1
22. august 2024 1
21. august 2024 1
20. august 2024 1