Uddannelsesvejleder til specialområdet - Ungeenheden

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Storkøbenhavn

Gladsaxe Ungeenhed søger en ny kollega, der ligesom os, brænder for at arbejde med unge. Du bliver sammen med en anden vejleder ansvarlig for vejledning af unge der følger den 3-årige Særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU), unge i specialordninger, samt elever i heltidsundervisningen på Gladsaxe Kommunes Ungdomsskole GXU.

Det bliver du en del af


Du vil blive en del af Ungeenheden, som er forankret under beskæftigelsesområdet i Gladsaxe, men også rummer ydelser efter Serviceloven både for unge under og over 18 år. Vi er ca. 70 medarbejdere. Vi arbejder udelukkende med unge og alle med et fælles mål – at få unge i uddannelse/arbejde, så de opnår en selvstændig tilværelse.

Opgaven med uddannelsesvejledning er forankret i Ungeenheden, som følge af målet i den kommunale ungeindsats, om at unge skal tilbydes én samlet helhedsorienteret plan.

Det bliver din opgave


Arbejdsopgaverne omfatter vejledning af unge, der er i målgruppen for den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, og opfølgning på igangværende STU-forløb i tæt samarbejde med koordinerende sagsbehandler, skole, den unge og forældre og andre relevante aktører.

STU-opgaven omfatter primært
  • Vejledning af unge og deres forældre om STU herunder samtaler, hvor der også skal tales om ”de svære ting” og alternativer når STU ikke vurderes at være det rette tilbud.
  • Udarbejdelse af indstillinger til målgruppevurderinger til STU.
  • Udarbejdelse af indstillinger til uddannelsessted ud fra den unges uddannelsesmål, skolernes kompetencer og fra udbudskatalog.
  • Udformning og justering af uddannelsesplaner.
  • Vejledningssamtaler med unge og forældre under igangværende STU-forløb.
  • Tæt opfølgning på uddannelsesplanens mål og samarbejde med STU-skolerne.


Herudover omfatter stillingen vejledning af elever i specialskoler, gruppeordninger samt heltidsundervisning. Der er tale om unge med generelle indlæringsvanskeligheder, personlige, psykiske eller sociale vanskeligheder og som ikke trives fagligt og socialt i almindelige rammer.

Hvad forventer vi af dig


  • Du har gennemført vejlederuddannelsen, eller har tilsvarende erfaring og gerne inden for specialområdet og STU.
  • Du brænder for vejledning af unge, som ikke er uddannelsesparate, og har et indgående kendskab til de unges valgmuligheder, forudsætninger samt udfordringer i uddannelsessystemet, og du kan planlægge og gennemføre vejledningsforløb i tæt samarbejde med STU-uddannelsesinstitutionerne.
  • Du har stærke pædagogiske og sociale kompetencer, et rummeligt og helhedsorienteret ungesyn og en evne til at være synlig og professionel blandt unge og voksne med handicap.
  • Gode mundtlige og skriftlige formidlingsevner især med fokus på forældresamarbejdet.
  • Er fortrolig med IT som arbejdsredskab, og har måske allerede kendskab til vejledningssystemet UV-vej.

Du er god til at samarbejde


For at kunne sikre den bedste indsats for de unge, vægter du det gode og tætte samarbejde højt. Du skal være med til at understøtte en helhedsorienteret indsats og fremme samarbejdet på tværs af kommunen og andre aktører.

Ungeenheden ønsker en målrettet indsats overfor de STU-skoler, som vi samarbejder med for at sikre, at skolernes tilbud og indsats altid understøtter de mål, der er opstillet for de unge.

Dette samarbejde og den løbende dialog er et vigtigt redskab, for at sikre de unges udvikling, og at de profiterer mest muligt af deres uddannelse. Vi arbejder målrettet på at sikre, at overgangen efter STU, i videst muligt omfang, kommer til at foregå til videre uddannelse eller beskæftigelse, hvor det er relevant.

Opfølgningen og dialogen med STU-skolerne forudsætter også lyst og evne til at italesætte, hvor en given indsats fx skal prioriteres eller udfordres.

Du er grundig


  • Opgaverne med udarbejdelse af indstillinger og uddannelsesplaner er omfattende, og stiller store krav til dit skriftlige arbejde. Du skal samtidigt sikre at den nødvendige dokumentation indhentes fra relevante steder og at det præsenteres med grundighed og systematik i en skabelon.
  • Du skal samtidigt finde det naturligt at dokumentere afholdte samtaler, og dine kollegaer skal nemt kunne orientere sig i dine notater.
  • Du kan arbejde med mål og uddannelsesplaner, der tager afsæt i den enkeltes unges ressourcer og kompetencer, og som løbende skal opdateres.
  • Du overholder deadlines.


Din daglige arbejdsplads vil være med fast base i Ungeenheden, men du skal være indstillet på at kunne have flere arbejdssteder, da vejlednings- og statusmøder for unge på STU almindeligvis foregår på skolerne.

Om ansættelsesforholdet


Hvis du gerne vil høre mere om den faste stilling på 37 timer, er du velkommen til at kontakte teamleder for uddannelsesvejledningen Søren Kronholm på telefon 40 45 12 74.

Stillingen ønskes besat hurtigst muligt, og vi afholder løbende ansættelsessamtale til rette kandidat er fundet.

Vi glæder os til at læse din ansøgning.

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der har indarbejdet FN’s verdensmål i alt, hvad vi gør. Med verdensmålene som ramme arbejder vi for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Du kan læse mere om vores arbejde med FNs verdensmål i Gladsaxestrategien.
Du kan læse mere om vores arbejde med FNs verdensmål i Gladsaxestrategien.


I Gladsaxe Kommune har vi røgfri arbejdstid.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Uddannelsesvejleder", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Storkøbenhavn

Jobbet er oprettet på vores service den 9.3.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Uddannelsesvejleder
  • Storkøbenhavn
  • Fredag den 10. april 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som uddannelsesvejleder i Storkøbenhavn

Herunder ser du udviklingen i udbudte uddannelsesvejleder i Storkøbenhavn over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal uddannelsesvejleder i Storkøbenhavn.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte uddannelsesvejleder i Storkøbenhavn over tid

Dato Alle jobs som uddannelsesvejleder
19. september 2024 6
18. september 2024 6
17. september 2024 5
16. september 2024 5
15. september 2024 5
14. september 2024 5
13. september 2024 5
12. september 2024 7
11. september 2024 5
10. september 2024 6
9. september 2024 5
8. september 2024 5
7. september 2024 5
6. september 2024 5
5. september 2024 4
4. september 2024 4
3. september 2024 3
2. september 2024 2
1. september 2024 2
31. august 2024 2
30. august 2024 2
29. august 2024 2
28. august 2024 1
27. august 2024 1
26. august 2024 1
25. august 2024 2
24. august 2024 2
23. august 2024 2
22. august 2024 2
21. august 2024 2
20. august 2024 1