Områdeleder til nyoprettet enhed for Compliance i Uddannelses- og Forskningsministeriets departement

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du påtage dig en afgørende rolle i at forme og udvikle Uddannelses- og Forskningsministeriets arbejde med compliance – og særligt tilsynet med de interne finansielle kontroller? Har du erfaring med risikostyring og evaluering af kontrolmiljøer? Og vil du bidrage til en sund kultur i ministeriet for håndtering af risici gennem sparring og rådgivning? Så er du måske den nye områdeleder for koncernens nye Complianceenhed.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Om den nye enhed for Compliance
Som et led i ønsket om at udvikle på det interne kontrolsystem i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern er det besluttet at oprette en enhed for Compliance. Enheden skal føre tilsyn med koncernens compliance inden for grundlæggende normer og regler i de interne forretningsgange, herunder f.eks. ”Kodeks VII” og ”GDPR”.

Der er høj ledelsesmæssig bevågenhed på området, og enheden rapporterer direkte til den øverste ledelse i ministeriets koncern, hvilket bl.a. skal ske gennem faste afrapporteringer. Enheden er sammen med koncernens databeskyttelsesrådgiver (DPO) organisatorisk forankret i koncernens departement. Enheden vil bestå af en områdeleder og 1-2 medarbejdere.

I første omgang skal enhedens tilsyn primært rette sig mod den interne kontrol af departementets og styrelsens finansielle processer. De finansielle processer kan f.eks. omfatte ministeriets drifts- og tilskudsbevillinger, puljetilskud, lønudbetalinger og køb af varer og tjenester. Omdrejningspunktet for enhedens tilsyn skal være, at de interne kontroller tager afsæt i fagligt anerkendte standarder eller begrebsrammer for intern kontrol og risikostyring. Enheden skal på den baggrund føre tilsyn med, at der sker opfølgning på identificerede forretnings- og forvaltningsmæssige risici.

En sund adfærd i ministeriet for håndtering af risici handler i høj grad om kultur. Enheden får derfor en meget vigtig rolle som rådgiver og sparringspartner for departementets og styrelsens centre og kontorer. Enhedens arbejde vil derfor være meget udadrettet. Rådgivningen skal rette sig mod de interne kontroller, herunder hvilke tiltag der mest effektivt vil kunne imødegå identificerede risici, f.eks. designet og omfanget af kontrollerne.

Om stillingen –Du har en naturlig autoritet og er god til at samarbejde
Som områdeleder vil du referere direkte til departementets direktør, og en væsentlig del af dit arbejde er at rådgive koncernens øverste ledelse om compliance. Det er derfor en forudsætning, at du har en naturlig autoritet, overblik og en selvstændig tilgang til din opgavevaretagelse.

Du får personaleansvar for enhedens øvrige medarbejdere, og det forventes, at du er eksponent for en faglig ambitiøs kultur, hvor det er naturligt at være nysgerrig, nytænkende og bringe forskellige fagligheder i spil i opgaveløsningen. Du skal derfor være god til at samarbejde.

Enheden skal kunne rådgive og sparre om komplekse emner og forhold, hvilket stiller store krav til din lyst til at udvikle dine kompetencer og viden inden for forretningsmæssige og forvaltningsmæssige risici og håndteringen heraf. Det vil derfor være en naturlig del af dit arbejde at deltage på kurser, konferencer mv., som sammen med dit øvrige arbejde kan understøtte din konstante kompetenceudvikling.

Er du vores nye kollega?
Du bliver en del af et miljø, hvor du udfordres fagligt og personligt. Vi forestiller os, at du har en relevant videregående uddannelse (f.eks. cand.polit., cand.oecon., cand.merc., cand.scient.pol. eller lignende). Du skal have lyst til personaleledelse, og vi lægger vægt på, at du har en samlende og motiverende ledelsesstil. Du vil indgå i en politisk organisation præget af højt fagligt niveau og arbejdstempo.

Vi lægger vægt på, at du:

  • kan kommunikere klart og præcist
  • har naturlig autoritet og gennemslagskraft
  • har erfaring med risikostyring og evaluering af kontrolmiljøer
  • har indsigt i bevillings-, regnskabs- og forvaltningsregler
  • har kendskab til roller og ansvar i forhold til intern finansiel kontrol i statslige institutioner
  • har erfaring med opbygning af administrative processer, herunder identifikation af risici og iværksættelse af kompenserende kontroller
  • kan skabe overblik over risici – ikke kun ud fra en økonomisk dimension men også ud fra en forvaltningsretlig og politisk dimension
  • kan skabe velfungerende og tillidsfulde relationer på tværs af koncernen
  • har en nysgerrig tilgang til dit arbejde og opsøger mere viden hos kollegaer såvel internt og eksternt
  • har fokus på din egen og dine medarbejderes udvikling


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.12.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København K

Lignende jobs

  • Souschef

    Vil du være en del af ledelsesteamet i et værdibaseret discountkoncept? Så søg stillingen som souschef i REMA 1000 på Præstefælledvej i Kastrup I REMA 1000 er vi positive og offensive mennesker..
    • Afdelingsleder
    • Kastrup
    Få mere info
  • People Partner

    Opportunity About us:Maersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundari..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Process Partner

    Opportunity About usMaersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundarie..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Praktik hos [xxxxx] Management Consulting, Social ...

    <p><em>Aarhus/København, Danmark</em></p><p>Drømmer du om en praktik, hvor du udvikler dig fagligt og personligt, og som giver dig rigtig gode muligheder for at bringe..
    • Afdelingsleder
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i København K over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0