Kontorchef til Erhvervsministeriets departement

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Er du en inspirerende og engageret leder, der kan sætte retning for Erhvervsministeriets arbejde med genstart af dansk erhvervsliv efter corona og udvikling af vores virksomheder og erhvervsmæssige styrkepositioner? Er du resultatorienteret? Har du politisk flair, personligt drive, og er du dygtig til at samarbejde på tværs? Så er du muligvis vores nye kontorchef i departementets område for Erhvervsudvikling, erhvervsfremme og genstart.

Om jobbet

Den ledige kontorchefstilling er placeret i departementets område for erhvervsudvikling, erhvervsfremme og genstart (område 4), hvor vi arbejder målrettet med at skabe konkurrencedygtige og innovative vækstvilkår for erhvervslivet inden for en række erhvervsmæssige styrkepositioner som life science, turisme, de kreative erhverv og fødevarer.

Herudover løfter vi aktuelt opgaver, der vedrører koordineringen af ministeriets coronaindsats samt opgaver, der er knyttet til genåbningen af Danmark efter Covid-19, Epidemikommissionen, Regeringens og Erhvervslivets Coronaenhed og en række sektorpartnerskaber. Genstartsarbejdet ift. dansk erhvervsliv er et højt prioriteret indsatsområde. I den forbindelse er der blandt andet nedsat syv regionale vækstteams, der skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark kommer styrket ud af Covid-19-krisen.

Du vil som kontorchef få ansvaret for turismedagsordenen og den decentrale erhvervsfremmeindsats.

Turismeerhvervet er Danmarks 5. største eksporterhverv og er aktuelt et område med stor politisk opmærksomhed i forlængelse af, at turismevirksomhederne er blandt dem der i højest grad er påvirket af coronakrisen. Vi arbejder i den forbindelse både med at understøtte erhvervenes genstart efter krisen, og med den langsigtede udvikling af den danske turismeindustri. Aktuelt har regeringen bl.a. igangsat arbejdet med en strategi for en bæredygtig udvikling af dansk turisme i regi af Det Nationale Turismeforum, og du vil få ansvar for at drive strategiarbejdet, herunder analytisk grundlag, policyudvikling mv. Samtidig vil du have ansvar for det løbende samarbejde med de nationale turismeoperatører VisitDenmark, Wonderful Copenhagen og Dansk Kyst- og Naturturisme. Endvidere er du ansvarlig for ministeriets arbejde med bl.a. Tour de France Grand Depart 2022.

Det danske erhvervsfremmesystem har til formål at fremme produktivitet, konkurrenceevne og internationalisering i danske virksomheder gennem en virksomhedsnær og lokal indsats med udgangspunkt i virksomhedernes behov. Vores indsats på området sker i tæt samarbejde med Erhvervsstyrelsen, der er sekretariat for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og aktuelt er der nedsat syv regionale vækstteams, der skal komme med anbefalinger til at styrke indsatsen. Du vil sammen med Erhvervsstyrelsen være ansvarlig for arbejdet med at følge op på ”strategien for Erhvervsfremme i Danmark 2020-2023” fra foråret 2020, der bl.a. sætter rammen for fremtidens klyngeindsats koncentreret om de vigtigste danske styrkepositioner. Derudover er vi aktuelt i fuld gang med at fastlægge prioriteterne for EU-strukturfondsmidlerne i den kommende programperiode 2021-27.

Du vil få en spændende og varieret hverdag tæt på de politiske beslutninger, hvor der er fokus på at levere bidrag af høj kvalitet – ofte med korte frister. Du vil komme til at indgå i et engageret ledelsesteam og stå i spidsen for en række dygtige og ambitiøse medarbejdere i en afdeling, hvor der lægges vægt på resultater og arbejdsglæde.

Om dig

Du har en relevant samfundsvidenskabelig videregående uddannelse og har lyst til, og gerne erfaring med, ledelse. Det er afgørende, at du har en stor portion energi, som du kan bruge til at drive dagsordenerne frem, at du har politisk tæft, gennemslagskraft og gode samarbejdsevner, som du bruger til at skabe løsninger på tværs af forskellige synspunkter og interesser. Samtidig skal du være i stand til at engagere og motivere medarbejderne, og understøtte en ledelseskultur i området, hvor vi lægger vægt på at udvikle og udfordre hvert enkelt medarbejder, samtidig med at det skal være sjovt at gå på arbejde.

Det er en stor fordel, hvis du har erfaring fra centraladministrationen, herunder med betjening af det politiske system. En meget stor del af arbejdet foregår således i tæt samspil med styrelserne på ministerområdet, andre ministerier og med eksterne interessenter.

Arbejdet er på et højt fagligt niveau, og du skal derfor være analytisk skarp samt hurtig til - sammen med dine medarbejdere - at finde frem til essensen af en problemstilling og kunne vejlede dem i at formidle den kort og klart. Din ledelsesstil er åben, samarbejdende og inddragende, ligesom du uddelegerer ansvar og opgaver gennem klare rammer og retningslinjer.

Om os

Vi er et område med ca. 25 medarbejdere, der arbejder for at styrke mulighederne for vækst og erhvervsudvikling i Danmark. Vi løser vores opgaver i tæt samarbejde med både vores egne styrelser og andre ministerier og i dialog med både virksomheder, organisationer, kommuner, regioner og forskere. Vi lægger vægt på at samarbejde i teams, og vi giver hinanden en hånd, når der er brug for det.

Som ansat i Erhvervsministeriet bliver du del af et bredt favnende ministerium med en stor kontaktflade til resten af centraladministrationen, erhvervslivet og interessenter over hele landet. Du vil få en spændende og varieret hverdag tæt på de politiske beslutninger, hvor der er fokus på at levere bidrag af høj kvalitet – ofte med kort frist. Teamånden er i højsædet, og vi bakker hinanden op for at opnå de bedste resultater. Samtidig er det helt centralt for os, at vores arbejde gør en positiv forskel for danske virksomheders vækst og konkurrenceevne.

Du vil få to kontorchefkolleger samt personaleansvar for 8-10 medarbejdere.

Om ansættelsen

Stillingen er klassificeret i løngruppe 1 og ansættelsen sker i henhold til rammeaftalen for kontraktansættelse af chefer i staten på 5-årigt åremål med mulighed for forlængelse i op til 3 år. Der er endvidere mulighed for forhandling af yderligere tillæg i forbindelse med ansættelsen.

Interesseret?

Vil du høre mere om stillingen, kan du kontakte erhvervspolitisk direktør Anders Thusgaard på tlf. 91 39 94 00, [email protected].

Ansøgningen sendes via link på https://em.dk/job-og-karriere/ledige-stillinger/. Din ansøgning skal være modtaget senest den 12. april 2021. Husk også at uploade dit CV, dine eksamenspapirer med stempel og underskrift samt andet relevant materiale.

Ønsket tiltrædelse er den 1. juni 2021. Vi gør opmærksom på, at der vil blive brugt ledelsestests i forbindelse med rekrutteringen.

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

I Erhvervsministeriet ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 30.3.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København K
  • Mandag den 12. april 2021

Lignende jobs

  • Souschef

    Vil du være en del af ledelsesteamet i et værdibaseret discountkoncept? Så søg stillingen som souschef i REMA 1000 på Præstefælledvej i Kastrup I REMA 1000 er vi positive og offensive mennesker..
    • Afdelingsleder
    • Kastrup
    Få mere info
  • People Partner

    Opportunity About us:Maersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundari..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Process Partner

    Opportunity About usMaersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundarie..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Praktik hos [xxxxx] Management Consulting, Social ...

    <p><em>Aarhus/København, Danmark</em></p><p>Drømmer du om en praktik, hvor du udvikler dig fagligt og personligt, og som giver dig rigtig gode muligheder for at bringe..
    • Afdelingsleder
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i København K over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0