Vi søger en kontorchef, som skal stå i spidsen for arbejdet med arbejdsmiljø, kompetenceudvikling og samarbejde i staten

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Har du lyst til at arbejde med at skabe gode rammer for arbejdsmiljø, samarbejde og kompetenceudvikling i staten? Så er det måske dig, vi søger!

Om stillingen
Vi søger en kontorchef, der skal stå i spidsen for et kontor for arbejdsliv. Kontoret er nyoprettet som følge af en organisationsændring, hvor det nuværende kontor for ledelse og arbejdsliv opdeles i tre kontorer. Kontoret har 10 dygtige, ambitiøse og motiverede medarbejdere.

Kontorchefen har ansvaret for policyudvikling af de tre hovedområder (arbejdsmiljø, kompetenceudvikling og samarbejde i staten), og der ligger i forlængelse heraf en betydelig opgave i at drive en videreudvikling af hovedområderne, så de bedst muligt understøtter implementering af politiske reformer og tværgående initiativer i den offentlige sektor.

Kontoret varetager også statens arbejdsgiverinteresser i råd, nævn og udvalg i forhold til arbejdsmiljø, samarbejde og kompetenceudvikling, og vi udøver derfor indflydelse på de beslutninger, der træffes i de forskellige råd og nævn. Kontoret driver i forlængelse heraf Kompetencesekretariatet og Samarbejdssekretariatet i samarbejde med de faglige organisationer og implementerer overenskomstaftalte projekter.

Kontorchefen har en udadvendt rolle, hvor gode samarbejdsrelationer til bl.a. de faglige organisationer er essentielt. Derudover er det centralt, at kontorchefen sammen med medarbejderne i kontoret har fingeren på pulsen i forhold til at opfange, formidle og agere på aktuelle dagsordener på området.

Om dig
Du har en relevant akademisk baggrund, og brænder for at være med til at præge udviklingen inden for arbejdsmiljø, kompetenceudvikling og samarbejde i staten. Foruden at du er en fagligt stærk sparringspartner for kontorets dygtige medarbejdere, skal du også have:

  • Ledelseserfaring eller et stærkt lederpotentiale, herunder evne og lyst til udvikle, sætte mål og skabe retning for kontorets medarbejdere og opgaver
  • En høj faglighed og fokus på at skabe resultater af høj kvalitet
  • Gode samarbejdsevner og strategisk udsyn
  • Dømme- og beslutningskraft til med sikker hånd at strukturere og prioritere opgaver i en travl hverdag
  • Gerne erfaring med at håndtere politiske processer og implementering af politiske dagsordener fra centraladministrationen

Om styrelsen
Medarbejder- og Kompetencestyrelsen blev oprettet i 2019 som en departemental styrelse i Skatteministeriets koncern. Styrelsen varetager statens arbejdsgiverrolle og sikrer indgåelse samt implementering af overenskomstaftaler for det statslige arbejdsmarked. Styrelsen er desuden ansvarlig for udvikling af ledelsesområdet, herunder opfølgning på ledelses- og kompetenceaftalen og udvikling af det statslige lederudviklingsprogram, PLUS, samt for fællesstatslige initiativer på arbejdsmiljø- og rekrutteringsområdet, udvikling af samarbejdsstrukturen i staten og kompetenceudvikling af statens ansatte.

En nærmere præsentation af styrelsens opgaver og organisation findes på www.medst.dk.

Ansøgning og kontakt
Vil du søge stillingen, skal du sende CV, motiveret ansøgning og eksamensbevis via linket ’Søg stillingen’ senest 1. november 2021.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte vicedirektør Anne Marie Maltha-Smith på tlf.: 92 44 43 59 eller e-mail [email protected].

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles i overensstemmelse med rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen indplaceres i løngruppe 1, svarende til lønramme 37. Stillingen ønskes besat på åremål.

Er du tjenestemand stiles ansøgningen til Dronningen.

Der vil indgå en logisk analyse og en personanalyse i ansættelsesforløbet og der vil desuden forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted bliver Landgreven 4, 1301 København K.

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.10.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København K
  • Mandag den 01. november 2021

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Retail Knowledge recruits on behalf of Prada: Department Manager, Leather Goods – Prada Flagship Store Copenhagen (full-time - permanent role) Purpose of the role: As part of the team for the Copenhagen Flagship Store to be a Company Brand Ambassador and to be responsible to achieve all the qualitative and quantitative objectives of the product category department assigned.
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Kastrup

    Head of People AnalyticsAre you eager to drive strategic decisions with data excellence? Do you want to lead a dynamic team and be part of thriving SAS? Then this might be your next opportunity..
    • Afdelingsleder
    • Kastrup
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Do you want to help grow a green energy company by offering unique products and solutions? Do you understand market trends and customer needs, and know how to convert this insight to better sales? .
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København Ø

    We are a transport and logistics company providing the safe, reliable and efficient movement of people and goods - more than 12,000 colleagues, all committed to transforming our business into a gre..
    • Afdelingsleder
    • København Ø
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i København K over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
9. juli 2024 0
8. juli 2024 0
7. juli 2024 0
6. juli 2024 0
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0