Afsnitsleder til Børn og Unge - Skal du med på holdet? Så er det nu

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Roskilde

Skal du med på holdet? så er det nu - for vi søger en afsnitsleder til Børn og Unge
Har du lyst, mod og engagement til at lede et stærkt socialfagligt hold af børne- og ungerådgivere og har du et godt blik for at balancere drifts- og udviklingspotentialet i det socialfaglige arbejde? Motiveres du af at arbejde med mennesker og kan du omsætte ambitioner på området til praksis – så er det dig vi leder efter til #alletidersarbejdsplads i Roskilde Kommune.

"Alle børn og unge skal trives og blive hele mennesker. Alle børn og unge har evner og kompetencer, som de skal have mulighed for at udfolde og udvikle, både individuelt og i fællesskab med andre "– det er vores vision på børne- og ungeområdet i Roskilde Kommune.

Hvad skal du
Som afsnitsleder i Børn og Unge har du det daglige ledelsesmæssige ansvar for ca. 25 børne- og ungerådgivere og to socialfaglige koordinatorer som er samlet i det vi kalder område Nord. Du har det overordnede ledelsesmæssige ansvar for både den faglige ledelse og personaleledelsen i området. Dine koordinatorer understøtter den daglige faglige koordinering, foretager sagsgennemgange, understøtter rådgiverne i deres daglige arbejde og varetager en række koordineringsmæssige og faglige sparringsopgaver.

Dine ledelsesopgaver består endvidere af at foretage ledelsestilsyn, føre tilsyn med den økonomiske ramme, have opmærksomhed på balancen mellem medarbejderressourcer og arbejdsopgaver, samt at arbejde for god trivsel og et godt arbejdsmiljø. Sammen med dine koordinatorer sørger du for, at der er en høj kvalitet i sagsbehandlingen og, at rådgiverne har bedst mulige vilkår for at løse kerneopgaven.

Du tilbyder medarbejdere og koordinatorer stor indflydelse under ansvar for egen tilrettelæggelse af hverdag og opgaver, fordi du ved at det har stor betydning for medarbejdernes trivsel, så de kan løse kerneopgaven bedst muligt omkring børn og familier.

Du mestrer det tværfaglige ledelsesmæssige samarbejde med dine 3 ledelseskolleger i Børn og Unge. Du har en god, åben og anerkendende ledelsestilgang i forhold til dine medarbejdere, koordinatorer, kolleger og i forhold til samarbejdspartnere uden for Børn og Unge. Vi arbejder for at etablere gode løsninger for børn, unge og deres familier igennem et stærkt samarbejde med fagområder Skole og Klub og Dagtilbud.

For afsnittet er du det ledelsesmæssige anker, der gennem nærvær, stabilitet, et godt blik for udvikling og gode faglige beslutninger sørger for en solid daglig faglig drift.

Hvor er vi nu
Børn og Unge i Roskilde Kommune er placeret under direktørområdet Skole og Børn. Vi varetager sagsbehandlingen for sårbare gravide, børn og unge i alderen 0-23 år samt deres familier.

Vi har igennem 2023 forberedt Børn og Unge på at være klar organisatorisk, fagligt og indsatsmæssigt til at "Barnets Lov" træder i kraft.

Børn og Unge består ud over vores to afsnit, der er opdelt efter skoledistrikter af et Handicap- og Administrationsafsnit. Desuden har vi to centre på udførerområdet der bl.a. består af afdelinger for hhv. familieterapeuter og psykologer, familiepleje- og samværskonsulenter, døgnpædagoger og kontaktpædagoger samt en række tværfaglige tilbud i form af et skole-dagbehandlingstilbud og et helt nyåbnet Familiens Hus til alle Roskilde Kommunes småbørnsfamilier:

PPR, Sundhedsplejen og Tandplejen er også placeret i chefområdet Børn og Unge.

Vi er optagede af en tættere opfølgning på en lang række af vores indsatser i forhold til børn, unge og familier. Vi har fokus på at barnet, den unge og familiens netværk er en naturlig del af vores arbejde, og vi arbejder systematisk med inddragelse af netværket. Med den tætte opfølgning kommer vi også tættere på børnene og de unge, hvor vi sætter en ære i at afholde gode børnesamtaler med en tydelig inddragelse af barnet og den unges perspektiv.

I Børn og Unge er vi optaget af at udvikle praksis i balance med driften og den rette kandidat som afsnitsleder skal kunne trives med udviklingsprojekter samtidig med at driften passes. Vi står som andre kommuner midt i at omsætte Barnets Lov til praksis, og derudover har vi i Børn og Unge et Udviklings- og styringsprogram med fokus på en bedre balance mellem børn, unge og familiers behov og vores økonomiske ramme. Der er blandt andet fokus på kvalitet i anbringelser, gruppebaserede indsatser, inddragelse af civilsamfundet og arbejdet med dagbehandling med intern skole. Vi arbejder for at den faglige udvikling skal sikre os en bæredygtig økonomi, hvilket er et fælles anliggende i ledergruppen.

Endelig er vi optaget af at koble os på partnerskaber med eksempelvis fonde for at arbejde på forandringer i måden vi løser opgaven på i dag, i morgen og i fremtiden.

Vi tilbyder dig:

  • et spændende lederjob, hvor du har mulighed for at sætte dit eget aftryk og udvikle dig som leder.
  • fagligt dygtige medarbejdere, der kan og vil - og har fokus på kerneopgaven.
  • særlige ledelsesområder omkring forebyggende foranstaltninger, dagvagten samt blandet andet det kriminalitetsforebyggende område.
  • gode lederkollegaer, hvor ledelsesopgaven er et fælles anliggende.
  • et stærkt fagligt udviklende miljø både i afsnittet, i ledelsen og hele Børn og Unge.
  • sammenhæng mellem ressourcer og behov både hos borgerne og medarbejderne.
  • god oplæring med fastlagt introprogram.
  • mentorordning med en lederkollega og plads til sparring om den daglige ledelsesopgave.
  • en del af en stor arbejdsplads, hvor du som leder af område Nord er godt bakket op af centrale funktioner i forhold til socialfaglig juridisk bistand, HR, økonomi, administration, IT, kommunikation etc.
  • en arbejdsplads, hvor vi tror på en anerkendende tilgang, fremmer socialfaglighed og har fokus på rettidighed og borgerens retssikkerhed.

Vi forventer at du:

  • har en solid faglig baggrund og erfaring inden for det socialfaglige børn- og ungeområde.
  • har erfaring med ledelse eller/og koordinering inden for børne- og ungeområdet.
  • har en relevant lederuddannelse eller er interesseret i at tage en lederuddannelse.
  • er fagligt optaget af børn- og ungeområdet og har lyst til både drift og udvikling.
  • har blik for og erfaring med økonomisk styring på området og kan understøtte en styring hvor faglighed og økonomi går hånd-i-hånd.
  • udøver nærværende og synlig ledelse for dine medarbejdere, hvor støtte og opbakning i dagligdagen og i de svære sager kombineres med konstruktiv feed-back og løsningsforslag.
  • understøtter at børn, unge og familier modtager rette hjælp i rette tid.
  • håndterer borgerhenvendelser med ordentlighed og respekt, både ift. borgere og dine medarbejdere/kollegaer.
  • er helhedsorienteret, og tager ansvar for mere end blot udviklingen i dit eget afsnit og vil arbejde for en stærk sammenhængskraft i det samlede Børn og Unge.
  • vil bidrage aktivt og positivt ind i den fælles ledergruppe i Børn og Unge og sammen med dine lederkollegaer vil sikre fremdrift i udviklings- og styringsprogrammet.

Fakta
Børn og Unge i Roskilde kommuner består af tre myndighedsafsnit, Roskilde Familiecenter samt Roskilde Ungecenter og dermed en ledergruppe sammensat af 4 ledere fra både myndighed og udfører. Der er i alt ca. 180 medarbejdere i Børn og Unge – hvoraf ca. 80 medarbejdere er på myndighedsområdet og ca. 25 i område Nord.

Roskilde kommune har besluttet et fælles ledelsesgrundlag som betyder følgende: "Alle ledere i Roskilde Kommune, uagtet ledelsesniveau, tager ansvar for både at lede egen enhed - men også for helheden. Vi indgår i relationer med tillid, troværdighed og åbenhed. "

Tiltrædelse
Stillingen ønskes besat 1. maj 2024 eller hurtigst muligt derefter. Ansættelsesprocessen består af to ansættelsessamtaler og udarbejdelse af en personprofil, hvis du går videre til 2. samtale. 1. samtale vil være d. 18. marts 2024 og 2. samtale d. 25 marts 2024. Der vil blive indhentet børne- og straffeattest i forbindelse med ansættelsen.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst indgået mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation.

Kontakt
Hvis du har lyst til at høre mere om os og/eller stillingen, så kontakt chef for Børn, Unge og PPR Christel Jørgensen mobil: 2879 2764.

Roskilde Kommune er en røgfri arbejdsplads.

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=d8f07799)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.2.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Roskilde
  • Fredag den 15. marts 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Roskilde

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Roskilde over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Roskilde over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
4. oktober 2024 2
3. oktober 2024 2
2. oktober 2024 3
1. oktober 2024 2
30. september 2024 5
29. september 2024 5
28. september 2024 5
27. september 2024 5
26. september 2024 5
25. september 2024 5
24. september 2024 5
23. september 2024 6
22. september 2024 8
21. september 2024 8
20. september 2024 9
19. september 2024 9
18. september 2024 9
17. september 2024 8
16. september 2024 7
15. september 2024 7
14. september 2024 8
13. september 2024 8
12. september 2024 9
11. september 2024 9
10. september 2024 9
9. september 2024 11
8. september 2024 11
7. september 2024 11
6. september 2024 11
5. september 2024 10
4. september 2024 9