Erfaren analytiker til Cyberanalyse i FE

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Brænder du for at beskytte Danmark mod truslen fra hackerangreb, og kan du koble geopolitiske begivenheder sammen med tekniske indikatorer? Så søger vores cyberanalyseafdeling en erfaren analytiker.

Du får udfordringer og plads til at udvikle dig
Du skal være med til at opdage og afdække udenlandske efterretningstjenesters cyberaktiviteter rettet mod Danmark og vores allierede. Opgaven stiller store krav til analytisk kreativitet, nysgerrighed og lyst til at lede efter en dygtig modstander på tværs af FE’s indhentningskapaciteter. Det betyder bl.a., at du skal arbejde med:

  • Analyse og prioritering af store og komplekse mængder teknisk information.
  • Afdække statsstøttede hackergruppers kommando- og kontrolinfrastruktur.
  • Udarbejde tekniske varsler til samarbejdspartnere og produkter til FE’s nationale kunder.
  • Støtte til FE’s indhentningskapaciteter som både kan være tekniske og HUMINT, herunder validere oplysninger på tværs af kilder.

Du kommer til at indgå i et team med et stærkt fagligt miljø, hvor du vil få mulighed for at sætte præg på egne opgaver. Vi har en uformel tone og giver plads til, at du kan bringe dine faglige kompetencer i spil. Du vil ofte indgå i tværfaglige arbejdsgrupper, hvor du aktivt skal søge faglig sparring og koordinere arbejdsopgaver på tværs af tjenesten.

Det er en fordel, at kende til området og opgaven fra enten en it-sikkerhedsorganisation eller fra relevant politi- eller efterretningsarbejde. Det er vigtigt, at du som person er nysgerrig og motiveret til at gå nye veje for at løse opgaven. Du vil på lige fod med dine kollegaer have medansvar for at bevare den særlige holdånd, vi har i sektionen.

Du og din baggrund er vigtig
Vi forventer, at du har en uddannelse på kandidatniveau eller tilsvarende. Selve uddannelsesretningen kan dog spænde bredt, og eksempelvis være indenfor datalogi, eller statskundskab. Derudover besidder du gode sprogkundskaber, mundtligt og skriftligt, herunder engelsk på forhandlingsniveau.

Vi en søger analytiker, der er skarp og velformuleret og som både kan forstå og formidle truslen til vores samarbejdspartnere. Du vil skulle arbejde både selvstændigt og i teams, hvorfor gode samarbejdsevner er en central kompetence.

Det er en fordel, at du har kendskab til mindst ét af følgende områder:

  • TCP/IP-kommunikation
  • APT-gruppers Tactics, Tools and Procedures (TTPs)
  • Analytiske metoder som ”diamantmodellen” og ”kill chain” analyse
  • Opbygning af snort- eller yarasignaturer
  • Værktøjer som wireshark/tcpdump
  • Kodning i f.eks. Python
  • Færdighed inden for f.eks. kinesisk sprog
  • Social Network Analysis, også ud over de helt gængse sociale medier

Din nye arbejdsplads
Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) er Danmarks udenrigsefterretningstjeneste og arbejder – hemmeligt og åbent – for at beskytte Danmark og danske interesser i en foranderlig verden.

Vi er ikke alene om at beskytte Danmark, men vi er den eneste myndighed, der har fået mandat til at udnytte helt særlige midler til at afdække, hvad andre stater og udenlandske aktører forsøger at holde hemmeligt. Det giver mening for os at bidrage til fred, tryghed og sikkerhed for danskerne, både i den analoge og i den digitale verden og det gør vi ved at afdække, vurdere, rådgive om og modvirke både aktuelle trusler og trusler under udvikling.

Vi værdsætter styrken i vores mangfoldighed med dybe fagligheder og specialister og vi er en helt speciel og operativt orienteret vidensorganisation, der har mange forskellige opgaver, men fælles for dem alle er det vidensgrundlag, som vores efterretningsarbejde skaber.

FE’s Center for Cybersikkerhed udgør Danmarks nationale forsvar mod cybertrusler, og vi arbejder for et sikkert digitalt Danmark. Vi er med til at opdage og håndtere, når danske interesser udsættes for cyberangreb, og vi samler, opbygger og deler den viden, som kan forebygge det næste angreb.

Den ansættende sektion har ansvaret for at analysere de informationer, som FE indhenter om statsstøttede trusselsaktører på cyberområdet. Eftersom hverken teknologien eller modstanderne står stille, er der konstant behov for at videreudvikle metodikker og teknikker til at opdage angreb så tidligt som muligt.

Stillingen vil, afhængig af erfaring og kvalifikationer, kunne besættes som enten fuldmægtig, specialkonsulent eller chefkonsulent.

Din lønpakke afhænger af dine kvalifikationer
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante faglige organisation, afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund. Derudover har du mulighed for at forhandle løntillæg efter kvalifikationer. Den gennemsnitlige arbejdstid er 37 timer om ugen inklusiv betalt frokostpause. Til stillingen hører en pensionsordning, som FE betaler.

Som ansat i FE er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det er et krav, at du kan sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele din ansættelse. Som i resten af Forsvaret har du pligt til kortvarig udsendelse til udlandet.

Sådan søger du stillingen
Du skal sende din ansøgning og CV via stillingsopslaget, senest den 21. februar 2021.

Vi forventer, at de indledende ansættelsessamtaler vil finde sted i uge 9 og stiler mod en ansættelse fra 1. juni 2021. Vi opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Du er velkommen til at kontakte den lokale HR-partner på 33 32 55 66, lokal 2224, hvis du har spørgsmål til stillingen eller ønsker flere oplysninger.

Du kan også læse mere på http://fe-ddis.dk/, hvor du blandt andet finder vores ”Beretning” og kan få et mere detaljeret indblik i FE´s opgaver, FE som arbejdsplads og yderligere information om ansættelsesmæssige spørgsmål.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Akademisk medarbejder", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 22.1.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Akademisk medarbejder
  • København Ø
  • Søndag den 21. februar 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som akademiske medarbejdere i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte akademisk medarbejder i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal akademiske medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte akademiske medarbejdere i København Ø over tid

Dato Alle jobs som akademiske medarbejdere
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0
16. august 2024 0