Økonomer med interesse for boligøkonomi, registeranalyse og benchmarking

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Den nyoprettede Bolig- og Planstyrelse under Indenrigs- og Boligministeriet søger to fagligt stærke økonomer med interesse for boligøkonomi, registeranalyser og avanceret benchmarking.

I Kontor for Boligøkonomi og Effektivisering beskæftiger vi os med konsekvensberegninger, politikudvikling, statistik, analyser og benchmarking på boligområdet. Opgaverne vedrører specielt den almene boligsektor, private lejeboliger, andelsboliger og byfornyelsesindsatsen, men vedrører også boligmarkedet som sådan og byggepolitiske tiltag.

Kontoret har ansvaret for boligområdets finanslovsarbejde og bistår departementet og ministeren i bl.a. analyser og spørgsmålsbesvarelser på boligområdet.

Vi udarbejder notater og analyser, der blandt andet belyser:

  • Boligforbrug, boligbehov og boligomkostninger
  • Huslejen i de private og almene lejeboliger
  • Beboersammensætningen i udsatte boligområder og andre dele af boligmassen
  • Flytteanalyser
  • Finansieringen af almene boliger
  • Energiforbrug, klimabelastning, handicaptilgængelighed og andre kvalitetsindikatorer for boligbestanden
  • Regnskabsanalyser af den almene boligsektors regnskaber
  • Benchmarkanalyser (DEA) af den almene boligsektors driftsudgifter

Opgaverne varetages i samarbejde med andre kontorer i styrelsen, departementet, andre ministerier og relevante interesseorganisationer.

De to ledige stillinger
Som økonom i Boligøkonomi og Effektivisering arbejder du med analyser, registerdata og ministerbetjening på boligområdet. Du vil få arbejdsopgaver relateret til et specifikt område, eksempelvis statistik og analyse vedrørende effektivisering af den almene boligsektor, beboersammensætningen i f.eks. almene boliger eller fremskrivninger af boligbehov, men du vil herudover skulle deltage bredt i kontorets øvrige arbejde. De konkrete arbejdsopgaver vil blive tilpasset dine kvalifikationer. Du vil blive oplært, hvis der er behov for det, og ikke komme til at sidde ”alene” med opgaverne.

Et af kontorets vigtige arbejdsområder er effektivisering af den almene boligsektors drift. Den almene boligsektor udgør en femtedel af alle boliger i Danmark, og kontoret benchmarker sektorens driftsudgifter med DEA-metoden og formidler de detaljerede resultater til sektoren. Fremover skal vi også se på effektivisering gennem digitalisering af sektorens nybyggeri og vedligeholdelse. Til den ene stilling søger vi en økonom, som (efter oplæring) skal bistå med DEA-analyser, og som skal stå for den statistiske overvågning af sektorens effektiviseringsarbejde.

Andre vigtige arbejdsfelter er registeranalyser af beboersammensætningen i blandt andet den almene boligsektor og fremskrivninger af boligbehov i landdistrikter og andre egne af landet. Til den anden stilling søger vi en økonom, som blandt andet skal arbejde indenfor dette felt, og som i samarbejde med kolleger skal udarbejde statistik, analyser og ministersvar.

Din profil
Du har en relevant økonomisk uddannelse som cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon. eller lignende. Vi forestiller os, at du har erfaring fra et lignende arbejde, men du kan også være nyuddannet.

Du bliver en del af et større kontor præget af solid faglighed og med spændende og afvekslende opgaver. Vi forventer, at du:

  • Engagerer dig i opgaverne og kan arbejde selvstændigt og analytisk
  • Er samarbejdsvillig, tager initiativ og er resultatorienteret
  • Er omhyggelig, ansvarsbevidst og følger opgaver til dørs – også indenfor givne tidsfrister
  • Kan formulere dig præcist og forståeligt skriftligt og mundtligt
  • Erfaring med benchmarkinganalyser vil være en fordel, men er ingen betingelse
  • Erfaring med analyser på store datamængder og eksempelvis SAS-programmering vil være en fordel, men det centrale er, at du har lyst til at arbejde med analyser på boligområdet

Løn og ansættelsesforhold
Stillingerne er faste stillinger på 37 timer og til besættelse snarest muligt. Afhængig af dine kompetencer vil du blive ansat som fuldmægtig, special- eller chefkonsulent.

Ansættelsen sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet med mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

Der vil være perioder med en høj arbejdsbelastning, men arbejdstilrettelæggelsen er fleksibel og giver god plads til fritid og familieliv.
Bolig- og Planstyrelsen er en del af det nyoprettede Indenrigs- og Boligministerium, som blev oprettet ved kongelig resolution den 21. januar 2021. Tjenestested er indtil videre Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V. Den endelige adresse for Bolig- og Planstyrelsen er endnu ukendt, men du vil få arbejdssted i København.

Om Bolig- og Planstyrelsen
Bolig- og Planstyrelsen er en styrelse under Indenrigs- og Boligministeriet. Styrelsen skal bidrage til at skabe et sammenhængende Danmark med balance mellem land og by.
Fire overordnede indsatsområder udgør grundpillerne i styrelsens indsats for at gøre det attraktivt at leve og arbejde i hele Danmark: Planlægning samt udvikling af vores landdistrikter, boligmarked og byggeri.

Yderligere information
Du kan få mere at vide om stillingerne hos kontorchef Lise Heinesen på tlf. 41 71 78 01.

Ansøgning
Send din ansøgning, CV og eksamensbevis senest søndag d. 14. marts 2021.
Ansættelsessamtaler forventes gennemført i uge 11 og 12.

Vi ser mangfoldighed som en ressource og ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Akademisk medarbejder", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 1.3.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Akademisk medarbejder
  • København V
  • Søndag den 14. marts 2021

Lignende jobs

  • Assistant Professor of CRISPR genome editing

    Department of BiologyFaculty of ScienceUniversity of CopenhagenCRISPR-Cas systems are antiviral immune systems in bacteria and archaea. While some of the bacterial systems such as type .
    • Akademisk medarbejder
    • København
    Få mere info
  • System Manager til Landspatientregisteret

    We are looking for a medical doctor with clinical experiences and with experience in surveillance of antimicrobial resistance to assist the second EU Joint action on Antimicrobial Resistance and He..
    • Akademisk medarbejder
    • København
    Få mere info
  • System Manager til Landspatientregisteret

    Har du lyst til at koordinere, udvikle og forbedre vores kvalitetsledelsessystem inden for lægemiddelgodkendelse, kliniske forsøg og bivirkningsovervågning? Motiveres du af at sikre sammenhænge og .
    • Akademisk medarbejder
    • København
    Få mere info
  • Assistant professorship in Integrating the Timber ...

    The Royal Danish Academy – Architecture, Design, Conservation invites applications for a 3-year, full-time position as assistant professor with a particular focus on integrating the timber value ch..
    • Akademisk medarbejder
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som akademiske medarbejdere i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte akademisk medarbejder i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal akademiske medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte akademiske medarbejdere i København V over tid

Dato Alle jobs som akademiske medarbejdere
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0