ADJUNKTUR I ARKITEKTUR OG DIGITAL FABRIKATION

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus C

Arkitektskolen Aarhus har igennem en årrække opbygget et stærkt forskningsmiljø inden for materialeundersøgelser og digital fabrikation. Med afsæt i skolens højteknologiske værksteder ønsker vi at bane nye veje for materialernes udtryksformer og bæredygtige anvendelse i nutidens og fremtidens byggeri. Traditionelle materialer som træ, sten og beton bliver undersøgt på nye måder, der peger på mere klimavenlige udnyttelser, og restprodukter som plastikaffald søges recirkuleret som nye bygningskomponenter. Det er i høj grad et kunstnerisk eksperimentelt miljø, men med et fælles mål om at bidrage til en rigere og mere bæredygtig arkitektur.

Med dette adjunktur ønsker vi at styrke og udvikle vores eksisterende forskningsmiljø inden for digital fabrikation med særligt fokus på arkitektonisk praksis. Vi ønsker at styrke relationen til praksis igennem konkrete praksisrettede samarbejder der kan tage udgangspunkt i de muligheder skolens digitale værksteder tilbyder, eksempelvis igennem konkrete materialeeksperimenter, komponentudvikling og 1:1 forsøg.

Vi søger en profil med stærke arkitektoniske kompetencer inden for digital fabrikation og relevant forsknings-/udviklingserfaring, der modsvarer kravene til et adjunktur. Vi forventer, at du har hands-on erfaring med digital formgivning og fabrikation og generel viden om byggeteknik og tektonik. Du har erfaring med og indsigt i aktuel arkitektonisk praksis og endvidere interesse for samspillet mellem teknologi, byggeteknik og arkitektur i et bygningskulturelt og historisk perspektiv.

Adjunkturet skal udforske bearbejdningen af bygningsmaterialer med digitale produktionsmetoder med henblik på at udvikle området til gavn for arkitektfagets praksis, forskning og undervisning. Adjunkturet skal endvidere bygge bro til praksis igennem netværksaktiviteter og konkrete samarbejder, der kan være med til at kvalificere og udbrede den forskningsbaserede viden og knowhow, der udvikles på Arkitektskolen. Stillingens tætte kontakt til praksis forudsætter beherskelse af dansk i skrift og tale.

Et adjunktur er en treårig videreuddannelsesstilling, hvor hovedopgaverne er forskning og undervisning. Stillingen kan derudover i begrænset omfang også omfatte administration, visionsarbejde og tværinstitutionelt og eksternt samarbejde. Arkitektskolen vil sikre, at adjunkten får supervision og mulighed for pædagogisk opkvalificering.

Stillingen ønskes besat fra den 1. februar 2022. Eller efter nærmere aftale. Aflønning sker efter AC-fællesoverenskomsten.

Adjunkturets tilknytning

Adjunkturet vil blive tilknyttet Forskningslaboratorium 2, Teknologi, Bygningskultur og Bosætning samt det tilknyttede undervisningsprogram af samme navn. Stillingens forskningsdel skal være med til at styrke forskningslaboratoriets fokus på materialeforskning og digital fabrikation i relation til aktuel arkitektonisk praksis. Læs mere om Forskningslaboratorium 2

Stillingens undervisningsdel vil blive knyttet til undervisningsprogrammet Teknologi, Bygningskultur og Bosætning, som omfatter undervisning på bachelor- og kandidatniveau. Stillingens undervisningsdel skal være med til at styrke skolens målsætning om at uddanne kompetente, helhedstænkende arkitekter, der har mod på eksperimenter og er på forkant med den digitale udvikling. Læs mere om Undervisningsprogram 2

Arkitektskolen Aarhus opfordrer alle med relevante kvalifikationer til at søge, men vil lægge særlig vægt på ansøgninger, der er baseret på Research-by-Design, som er et prioriteret indsatsområde for skolen.

Krav til ansøger og ansøgning

Ansættelse som adjunkt forudsætter videnskabelige kvalifikationer på ph.d.-niveau inden for opslagets fagområde.

Du ansøger ved at udfylde ansøgningsformularen i nedenstående link. I formularen skal du uploade en ansøgning, hvor du redegør for dine visioner for forskning og undervisning i relation til opslagets emneområde. Den samlede ansøgning må ikke overstige 6 A4-sider.

Herudover skal du uploade:

  • Kopi af bevis for beståede eksaminer på kandidat og ph.d.-niveau
  • CV
  • Portfolio med udvalgte eksempler på din professionelle, kunstneriske, akademiske og/eller undervisningsbaserede praksis (Max 20 MB)
  • Publikationsliste

Alle uploadede dokumenter skal være mærket "S21-14599”.

Navn, adresse og e-mail skal fremgå af første side af ansøgningen.

Deadline

Ansøgningen skal uploades i pdf-format via linket, så den er arkitektskolen i hænde senest den 28. oktober 2021 kl. 12:00.

Short listing

Arkitektskolen benytter sig af short listing. Short listing betyder, at kun de ansøgere, der ud fra en samlet vurdering bedst matcher arkitektskolens behov, sendes videre til en faglig bedømmelse. Sorteringen sker i henhold til opslagets formelle og faglige krav til ansøgerne. Alle ansøgere vil blive informeret om, hvorvidt deres ansøgning er blevet short listed til bedømmelse.

Yderligere Information

Spørgsmål om stillingen kan rettes til professor Thomas Bo Jensen på +45 8936 0300 eller [email protected].

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Arkitekt", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus C.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Arkitekt
  • Århus C
  • Onsdag den 27. oktober 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som arkitekter i Århus C

Herunder ser du udviklingen i udbudte arkitekt i Århus C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal arkitekter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte arkitekter i Århus C over tid

Dato Alle jobs som arkitekter
22. november 2024 5
21. november 2024 5
20. november 2024 5
19. november 2024 5
18. november 2024 5
17. november 2024 4
16. november 2024 4
15. november 2024 4
14. november 2024 5
13. november 2024 2
12. november 2024 2
11. november 2024 2
10. november 2024 2
9. november 2024 2
8. november 2024 2
7. november 2024 2
6. november 2024 2
5. november 2024 2
4. november 2024 2
3. november 2024 2
2. november 2024 2
1. november 2024 2
31. oktober 2024 2
30. oktober 2024 1
29. oktober 2024 1
28. oktober 2024 1
27. oktober 2024 1
26. oktober 2024 1
25. oktober 2024 1
24. oktober 2024 1
23. oktober 2024 1