LEKTORATER I BÆREDYGTIG ARKITEKTUR

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus C

Arkitektskolen Aarhus ønsker at styrke skolens forskning og undervisning inden for bæredygtighed arkitektur. Vi søger profiler med stærke kompetencer inden for bæredygtig arkitektur og relevant forsknings- og udviklingserfaring. Vi forventer, at du – ud fra en nordisk kontekst – brænder for de aktuelle udfordringer og muligheder, når det gælder bæredygtig arkitektur. Du har en holistisk forståelse af, hvordan teknologiske, ressource- og miljømæssige, sociale og rumlige parametre kan styrke arkitektonisk bæredygtighed og kan bidrage til at udvikle området til gavn for arkitektfagets praksis, forskning og undervisning.

Et lektorat er en tidsubegrænset stilling, hvor hovedopgaverne er forskning og/eller kunstnerisk udviklingsvirksomhed med krav om publicering og videnskabelig formidling samt undervisning. Stillingen kan også omfatte strategi- og visionsarbejde, projektledelse, ph.d.-vejledning og administration efter nærmere aftale.

Stillingerne ønskes besat fra den 1. februar 2022 eller efter nærmere aftale. Aflønning sker efter AC-fællesoverenskomsten.

Lektoraternes tilknytning og ønskede profiler

Lektoraterne vil blive tilknyttet forskningslaboratorium 3, Radikal Bæredygtig Arkitektur samt det tilknyttede undervisningsprogram af samme navn. Stillingernes forskningsdel skal medvirke til at styrke forskningslaboratoriets fokus på bæredygtig arkitektur, herunder de voksende samfunds- og miljømæssige udfordringer der knytter sig til arkitekturproduktionen i almindelighed. Læs mere om Forskningslaboratorium 3

Stillingernes undervisningsdel vil blive knyttet til undervisningsprogrammet Radikal Bæredygtig Arkitektur, som omfatter undervisning på bachelor- og kandidatniveau. Stillingernes undervisningsdel skal være med til at styrke skolens målsætning om at uddanne kompetente arkitekter der som en art ’kritiske ambassadører for bæredygtig arkitektur’ er attraktive på fremtidens arbejdsmarked. Læs mere om Undervisningsprogram 3

Vi søger profiler, der brænder for deres fag og som igennem deres arbejde med arkitekturen engagerer sig i at skabe en verden som i alle henseender er mere bæredygtig. Du skal kunne bidrage til at sætte dagsordenen for formidlingen og udviklingen af bæredygtig arkitektur og for en gentænkning af arkitekturens praksis. Du skal være ”team player” og have energien og lysten til at uddanne fremtidens arkitekter. Dette indbefatter at være med til at gentænke pædagogikker og måden, hvorpå vi uddanner kritisk tænkende arkitekter med tydelige bæredygtige profiler til nutidens og fremtidens arbejdsmarked.

Arkitektskolen Aarhus opfordrer alle med relevante kvalifikationer til at søge.

Krav til ansøgere og ansøgning

Ansættelse som lektor forudsætter kvalifikationer inden for opslagets fagområde på niveau med en tilfredsstillende gennemført ansættelse som adjunkt. Kvalifikationerne kan være opnået gennem dokumenteret forskning på internationalt niveau eller anden videre- eller nyudvikling af fagområdet. F.eks. gennem original kunstnerisk udviklingsvirksomhed på højt internationalt niveau eller på baggrund af en betydelig arkitekt-, design- eller og/eller byggeteknisk karriere på højt niveau.

Lektoratets undervisningsandel udgør 60% af stillingen. Vi forventer, at du har betydelig undervisningserfaring med tydeligt didaktisk fokus og interesse, herunder lyst og evne til at tilbyde din viden og indgå ligeværdigt i et undervisningsudviklende team. Dokumentation for gennemgået pædagogikum vil være en fordel.

Du ansøger ved at udfylde ansøgningsformularen i nedenstående link. I formularen skal du uploade en ansøgning, hvor du redegør for dine visioner for forskning og undervisning i relation til opslagets emneområde. Den samlede ansøgning må ikke overstige 6 A4-sider.

For ikke dansk talende kandidater forventes en tilegnelse af det danske sprog på brugerniveau inden for de første tre år af stillingen.

Herudover skal du uploade:

  • Kopi af bevis for beståede eksaminer på kandidat og evt. ph.d.-niveau
  • CV
  • Portfolio med udvalgte eksempler på din professionelle, kunstneriske, akademiske og/eller undervisningsbaserede praksis (max 20 MB)
  • Publikationsliste

Alle uploadede dokumenter skal være mærket "S21-14600".

Navn, adresse og e-mail skal fremgå af første side af ansøgningen.

Deadline

Ansøgningen skal uploades i pdf-format via linket, så den er arkitektskolen i hænde senest 28. oktober 2021 kl. 12.00.

Short listing

Arkitektskolen benytter sig af short listing. Short listing betyder, at kun de ansøgere, der ud fra en samlet vurdering bedst matcher arkitektskolens behov, sendes videre til en faglig bedømmelse. Sorteringen sker i henhold til opslagets formelle og faglige krav til ansøgerne. Alle ansøgere vil blive informeret om, hvorvidt deres ansøgning er blevet short listed til bedømmelse.

Yderligere Information

Spørgsmål om stillingerne kan rettes til Lektor Thomas Hilberth på +45 8936 0308 eller [email protected].

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Arkitekt", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus C.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Arkitekt
  • Århus C
  • Onsdag den 27. oktober 2021

Lignende jobs

  • Arkitekt (praktik) i Århus

    Vil du være med til at udvikle fremtidens Skandinaviske byer sammen med dygtige og kompetente kollegaer? Vi er altid på udkig efter talentfulde arkitektpraktikanter, der er nysgerrige på at dykke n..
    • Arkitekt
    • Århus
    Få mere info
  • Arkitekt i Århus N

    Do you have Microsoft (MS) or PLM experience as an IT Architect? Will you be motivated by business improving projects - supporting world-class R&D solutions - and by orchestrating a future qualifie..
    • Arkitekt
    • Århus N
    Få mere info
  • Arkitekt i Århus N

    Are you a highly skilled Network Architect with a can-do attitude? we might have an ideal career opportunity for you! Sales Region NCE Offshore Plant Engineering Plant Engineering team is re..
    • Arkitekt
    • Århus N
    Få mere info
  • Arkitekt i Århus N

    Are you ready to take on an inspiring role in Vestas Data & Analytics Architecture and solution space? And would you like to be part of a transformation journey in Vestas with a vision to bring Dat..
    • Arkitekt
    • Århus N
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som arkitekter i Århus C

Herunder ser du udviklingen i udbudte arkitekt i Århus C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal arkitekter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte arkitekter i Århus C over tid

Dato Alle jobs som arkitekter
1. juni 2024 1
31. maj 2024 1