Børnekulturformidler/børnebibliotekar til Viborg Bibliotekerne

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Viborg

Viborg Bibliotekerne søger pr. 1. januar 2023 en børnekulturformidler/børnebibliotekar til Team Læring og Viden. Teamet består af 11 medarbejdere, som engageret og bevidst arbejder med en legende tilgang til læring og undervisning, med vægt på god formidling og aktivering.

Dit særlige fokusområde i det børnekulturelle arbejde hos Viborg Bibliotekerne, er indsatsen for børn i alderen 0-6, hvor vi kredser om sprog, historier, læselyst og det gode samvær mellem børn og voksne. Du skal derfor have viden om og erfaring med børns sproglige udvikling, brænde for god formidling og have lyst til, sammen med interne og eksterne samarbejdspartnere, at sætte retning for indsatsen og udviklingen af nye, relevante bibliotekstilbud til børnene og deres voksne – herunder bl.a. småbørnsfamilier, dagplejere og pædagoger.

På Viborg Bibliotekerne skal det være en oplevelse at lære. Kerneord for vores læringsaktiviteter er mening, involvering og inspiration, uanset om målgruppen er børn, unge, voksne eller ældre. Vi undersøger og lærer sammen med borgeren, og vi står solidt på vores læringsfundament.

Opgaver i stillingen
  • Skabe levende og engagerede sprog- og litteraturforløb for de 0-6-årige – f.eks. ved højtlæsning, sanglege og levendegørelse af fiktive karakterer. Se eksempler på Velkommen til sprogsporet.dk | sprogsporet.dk
  • Samarbejde med relevante partnere på dagtilbudsområdet
  • Afvikling af børnekulturelle aktiviteter i Børnebiblioteket samt i forbindelse med Snapsting For Børn og ferier m.m. Se eksempler her: Børn | Viborg Bibliotekerne
  • Være den gode vært og ambassadør, som hver dag giver bibliotekets brugere den optimale betjening

Din faglige profil
  • Du har et godt kendskab til børnelitteratur og tilegner dig løbende ny viden om litteratur
  • Du har kendskab til og erfaring med børns sprogudvikling og early literacy
  • Du er en dygtig formidler med flair for det pædagogiske og har en legende tilgang til læring
  • Du er fagligt velfunderet f.eks. som børnebibliotekar, pædagog, sprogvejleder el. lign med relevant efteruddannelse og har erfaring med formidling til børn

Din personlige profil
  • Du er nærværende, engageret, proaktiv og nysgerrig i alle de forskellige roller, som jobbet medfører
  • Du er en opsøgende vært som møder børnene i øjenhøjde og i stand til at sætte dig selv i spil, så børnene mærker at du gerne vil dem
  • Du arbejder selvstændigt og kan omsætte din viden, kreativitet og nysgerrighed til konkrete handlinger og aktiviteter i tæt samarbejde med dine kolleger
  • Du går på arbejde med en positiv, humørfyldt og engageret indstilling
  • Du er serviceminded og en god ambassadør for biblioteket
  • Du kan se dig selv som en del af tankegangen bag Viborg Unesco Creative City, hvor historiefortællingen er et vigtigt værktøj i litteraturformidling. Se mere her: Viborg i UNESCO - Unesco Viborg

Om Viborg Bibliotekerne
Viborg Bibliotekerne er en aktiv del af kulturlivet i Viborg Kommune. Vi har mange tværgående samarbejder med aktører inden for forskellige emner og sektorer f.eks.: sundhed, børnekultur, uddannelse, animation, borgerservice, sprogudvikling, digitalisering, events, teknologiforståelse m.v. Vi er et udviklingsorienteret bibliotek og ønsker på alle niveauer og parametre at være en professionel samarbejdspartner; både lokalt i Viborg samt nationalt. Alle ansatte i Viborg Bibliotekerne har derfor ’undrepligt’, der bedst kan beskrives som en professionel nysgerrighed, med gensidig tillid og lysten til at eksperimentere som fundament.
  • Vi har engagerede medarbejdere, som arbejder tæt sammen, og som vil hinanden på tværs af teams og funktioner
  • Vi arbejder bevidst med at give alle brugere det optimale møde med Viborg Bibliotekerne uanset sted, tidspunkt og anledning
  • Vi arbejder med udgangspunkt i de dialogbaserede aftaler og konkrete toårige udviklingsmål for vores fælles arbejde: dialogbas.aft_._2020.2021.pdf (viborgbib.dk)
  • Vi skaber rammerne for, at biblioteksbesøg er noget særligt for brugerne, fordi vi har fokus på brugernes behov, relationsskabelse og fællesskab.

Læs mere om Viborg Bibliotekerne på www.viborgbib.dk

Om Viborg kommune
Som medarbejder i Viborg Kommune bliver du en del af en stor og mangfoldig, politisk styret organisation, hvor ledelse bygger på vores personalepolitiske værdier – Mangfoldighed, Ordentlighed, Dygtighed = MOD, Viborg Kommunes ledelsesgrundlag og MED-aftale. Du kan læse mere om de personalepolitiske værdier, ledelsesgrundlaget og MED-aftalen på viborg.dk.
Viborg Kommune ønsker at skabe mere helhed og sammenhæng for borgerne. Derfor har byrådet vedtaget Sammenhængsmodellen, der danner grundlag for den politiske styring af kommunen og sætter mål, som skaber værdi for borgerne.
Viborg Kommune er en del af UNESCO Creative City. Se mere om Viborg Kommune her.

Praktiske informationer
I forbindelse med arrangementer og betjening af bibliotekets brugere skal du være indstillet på vekslende arbejdstider. Ugentligt er der tale om 1-2 dage med brugerbetjening om aftenen samt fredag/lørdag hver 7. uge + en søndag pr. halvår. Du skal have kørekort, og det er desuden en fordel, at du har egen bil.

Stillingen er på 37 timer med tiltrædelse 1. januar 2023 eller efter nærmere aftale. Ansøgningsfrist: 03.11.22 kl. 23.59. I din ansøgning ser vi gerne, at du kommer med konkrete eksempler på, hvordan du vil bruge både dine faglige og personlige kompetencer i stillingen.

Der vil blive afholdt samtaler over to runder i uge 46 og 47. Ansøgere til anden samtalerunde vil skulle udarbejde en samarbejdsprofil samt komme med løsningsforslag til en case.

Stillingen aflønnes efter gældende overenskomst og efter principperne i Ny Løn.

Yderligere oplysninger
Vil du vide mere om jobbet eller om os, er du velkommen til at kontakte:
Afdelingsleder for Team Læring og Viden, Lise Nygaard Markussen, tlf. 20 56 05 42
Biblioteks- og borgerservicechef, Britta Thuun-Petersen, tlf. 87 87 34 00.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bibliotekar", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Viborg.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.10.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Bibliotekar
  • Viborg
  • Torsdag den 03. november 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som bibliotekarer i Viborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte bibliotekar i Viborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal bibliotekarer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte bibliotekarer i Viborg over tid

Dato Alle jobs som bibliotekarer
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0
4. juni 2024 0
3. juni 2024 0
2. juni 2024 0
1. juni 2024 0
31. maj 2024 0