Molekylærbiolog til Klinisk Molekylærbiologisk Enhed, Roskilde

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Køge

Molekylærbiolog /klinisk akademiker til Klinisk Biokemisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital

Har du lyst til en klinisk karriere i et velfungerende laboratorie? Vil du bruge din viden så den kommer patienter til gode? Vores enhed går og venter på dig:

Klinisk Molekylærbiologisk Enhed hører under Klinisk Biokemisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, og er tæt knyttet til Region Sjællands Center for Genomisk Diagnostik, som varetager tolkningen af hel-genomsekventeringer fra det Nationale Genom Center.

Klinisk Molekylærbiologisk Enhed udfører laboratorieanalyser af gener ved arvelige- og somatiske tilstande ved hjælp af forskellige teknologier. Primært Next-Generation Sequencing (NGS), Sanger-sekventering, qPCR, ddPCR og MLPA. Laboratoriet, hvor de fleste analyser udføres, er fysisk placeret i Roskilde, men skal indenfor få år flytte til Køgematriklen som del af universitetshospitalets fælles laboratoriehus. Der foregår allerede enkelte aktiviteter i enheden på Køgematriklen. Enheden leverer analysesvar og udvikler nye tilbud til blandt andet Klinisk Genetisk Enhed, Kardiologisk Afdeling, endokrinologiske afdelinger, Onkologisk Afdeling, Hæmatologisk Afdeling og Patologiafdelingen. Data fortolkes i enheden og i samarbejde med molekylærbiologer fra de øvrige afdelinger.

Personalet i enheden består af ~20 medarbejdere med enten faste opgaver i laboratoriet eller tilknyttet den molekykærbiologiske enhed gennem forskning og består af bioanalytikere, kliniske akademikere, studerende, læger og professorer. Stemningen er uformel og afdelingen er præget af en stor grad af uddelegeret ansvar og nysgerrig tilgang til nye opgaver i tæt dialog med klinikerne og en udpræget grad af fælles tværfaglig opgaveløsning.

Vi søger en erfaren molekylærbiolog eller akademiker med anden relevant baggrund til en fast stilling til besættelse pr. 1. November 2022, eller snarest herefter. Den rigtige kandidat skal have fokus på at sikre, den daglige drift i laboratoriet og samarbejdet med forskningsaktiviteterne via en tæt kompetenceudviklende dialog med bioanalytikere i enheden. Du skal sikre den optimale udnyttelse af apparaturet og sammen med specialisten bane vejen for at analyser kan analyseres inden for fastsatte tidsrammer, med de givne ressourcer og af den påkrævede kvalitet. I jobbet skal du også udføre dataanalyse, tolke og besvare specifikke analyser inden for fastsatte tidsfrister. Der lægges vægt på indsigt i molekylær genetik og de tilhørende metoder og en grundlæggende forståelse af principperne inden for de forskellige nævnte teknologier og de krav, der skal opfyldes i laboratoriet for at dette kan ske. Vi ønsker en tydeligt kommunikerende og pædagogisk kollega, som kan fortsætte udviklingen og det gode arbejdsmiljø i enheden både med hensyn til øget aktivitet og nye opgaver samt med hensyn til at ruste bioanalytikerne til gradvist større ansvar.

Arbejdsopgaver

  • Planlægning og optimering af daglig drift af in-house-analyser med løbende udvikling af metoder.
  • Daglig problemløsning for laboratoriepersonalet og tæt koordinering med specialist i forhold til prioritering af nye opgaver.
  • Deltage i planlægning og implementering af nye metoder, udstyr og systemer og validering af disse.
  • Aflæsning og håndtering af sekvensinformation. Dette kan være data fra Sanger-sekventering, NGS eller whole genome sequencing (WGS).
  • Variantklassifikation, herunder at sætte analyseresultaterne ind i en relevant biologisk/medicinsk sammenhæng.
  • Udarbejdelse af analysesvar og evt. dialog/konferencer med den rekvirerende læge.
  • Deltage i kvalitetssikringsarbejdet i henhold til ISO15189.
  • Deltage i fremtidig indretning af lokaler og koordinering af flytning til nye laboratorier i Køge i samarbejde med andre laboratoriespecialer.
  • Understøtte afdelingens forsknings- og udviklingsaktiviteter.
  • Deltage i afdelingens forpligtelser og løbende tiltag mht. undervisning og uddannelse.
  • Faglig ledelse og undervisning samt kollegial sparring af bioanalytikere i enheden.
  • Koordinere og understøtte samarbejdet med samarbejdspartnere på Hæmatologisk Afdeling og med forskningsansatte.
  • Samarbejde med staben i afdelingen omkring fælles områder og sammen skabe og arbejde efter den fælles strategi for afdelingen.

Forventede kvalifikationer

  • Ph.d.-grad eller dokumenteret forskningsaktivitet inden for humanbiologi/molekylær

biomedicin/molekylærbiologi/biokemi eller anden relevant baggrund. Mere tekniske uddannelser som ingeniør (f.eks. indenfor produktion, proces, bioteknologi) og lignende kan også komme i betragtning.

  • Kendskab til avancerede laboratoriemetoder, herunder sekventerings-teknologier.
  • Gerne hands-on erfaring med forskellige library prep-metoder og/eller oprensningsmetoder.
  • Erfaren i forståelse og brug af IT-systemer og software.
  • Menneskelige egenskaber som skaber gode netværk og som fremmer samarbejdet mellem faggrupper og specialer og øger lyst og mod til nye opgaver.

Den Klinisk Molekylærbiologiske Enhed indgår også i stor udstrækning i forskningsopgaver. Klinisk Biokemisk Afdeling har veletablerede forskningsmiljøer med et professorat på både Roskilde- og Køge-matriklen. Den ene forskningsgruppe forsker i to emneområder: (1) reproduktionsmedicin med fokus på fertilitet, assisteret reproduktion og visse graviditetskomplikationer, samt (2) cancerimmunologi. Den anden forskningsgruppe forsker i lungesygdom, hjertesygdom og cancer ved hjælp af genetisk molekylærbiologi kombineret med data fra bl.a. Næstvedundersøgelsen og Herlev/Østerbroundersøgelsen.

Vi tilbyder:

  • Et spændende tværfagligt arbejdsmiljø med god stemning, ukompliceret dialog og højt til loftet i en hverdag med mange forskellige opgaver.
  • Tæt samarbejde med de kliniske afdelinger, der anvender vores analysesvar.
  • Mulighed for deltagelse i forskningsprojekter.
  • Mulighed for at være med til at udvikle laboratorierne i det nye Universitetshospital i Køge.
  • Mulighed for kompetenceudvikling og løbende efteruddannelse samt deltagelse i relevante workshops og konferencer.
  • Deltagelse i faglige fora og arbejdsgrupper regionalt og nationalt.
  • Vi glæder os til at modtage en ansøgning med en god beskrivelse af dig, din erfaring og dine kvalifikationer og din motivation for at søge denne stilling. Vi hører også gerne om de kompetencer, du ønsker at udvikle, hvis du skal kunne levere din bedste indsats.

Praktisk:

Løn- og ansættelsesforhold i henhold til gældende overenskomst.

Ansøgningen skal vedlægges CV og gerne to referencer, der kan kontaktes.

Yderligere spørgsmål:

Kontakt meget gerne ledende overlæge Karen Søeby ([email protected] / mobil 93 57 03 47) eller molekylærbiolog Heidi Hvid Nielsen ([email protected] / mobil 30 57 69 22)

Ansøgningsfrist: 21.09.2022


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Biolog", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Køge.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.9.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Biolog
  • Køge
  • Onsdag den 21. september 2022

Statistik over udbudte jobs som biologer i Køge

Herunder ser du udviklingen i udbudte biolog i Køge over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal biologer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte biologer i Køge over tid

Dato Alle jobs som biologer
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0